Radi by sme pri odchode z porodnice dali na kazde oddelenie nejaku malickost za nadstandartnu starostlivost a velmi mily personal. Napada vas nieco co sa da darovat ako taky kolektivny darcek ? Napadlo nas zrnkova kava + nejaky alkohol (asi vino). Robi niekto v porodnici a vedel by poradit?
Dávala som víno, dezert ,kávu a čaj.
Jako zdravotník píšu, že je super něco slaného, občas nám třeba někdo doveze pizzu, to potěší.😅 A případně slané jako chipsy, tyčky atd., na noční směnu se to hodí, případně kvalitní džusy nebo nealko ochucené pivo. Já osobně bonboniéry nemůžu už ani vidět.
Dávala jsem bonboniéru na oddělení péče o miminko a pro sestřičky, co pečovaly o mě😉
Objednavali jsme tác chlebíčků🙂
@maria1990 Jsem zdravotník a bonboniéru a kafe dává každý, máme toho plné šuplíky a alkohol si zas může odnést max jeden člověk domů, to je taky na nic. Nejlepší je donést třeba meloun, krabici zákusků, něco slaného, třeba kus sýra nebo vakuovaný kus šunky, nebo chlebíčky.
Nechali jsme jim lahev alkoholu. Odchazela jsem na silvestra
Ja jsem v laboratori, my jsme vdecni i za bonbosku. 😁 Ale zakusky nebo chlebicky, to je svatek. Domaci tycinky. Buchta. Orisky nebo suche plody taky. Ovoce taky parada. Kafe je problematicke, mame kapslovy kavovar, kapsle.si kupuje kazdy sam. Mimo to nekdo pije turka, nekdo rozpustnou a nekdo vubec. S alkoholem se neda udelat nic. Na oddeleni ho nevypijes a domu se blbe deli.
Zkušenosti z rodiny - nic sladkého, alkohol také spíš ne. Ideál buď něco slaného, nebo třeba udělat koš z čerstvého ovoce, oříšky, sušené ovoce...
Taky píšu jako zdravotník:my něco dostali málokdy takže nás potěšila i bonboniéra ale samozřejmě nejlepší byly zákusky a chlebíčky. Je pravda, že na noční si člověk dá rád něco slaného, nějakou "zobačku". Alkohol ne, ale třeba nealkoholické pivo nebo víno je podle mě super.
dávala jsem medovník
Bonbonieru ne e. Tech jsou plne skrine. Kava zrnkova za me taky ne- musi na ni byt minimalne mlynek, lepe kavovar ne? To taky vsude neni.
Nejlepsi jsou zakusky, chlebicky, meloun, ovoce, orisky… ale samozrejme i uprimne podekovani je mic fajn 😉
Krabička čerstvých chlebíčků ke svačině??? Sypané kvalitní čaje, káva, balíček ovoce?? Taky si myslím, že sladkého mají asi dost.
Pracovala jsem ve zdravotnictví a sladkého se opravdu schází hodně. Nejvíce mělo úspěch kafe a obyčejné poděkování 😉.
My dáváme většinou medovníky nebo Marlenky, lepší čaje. Nebo dárkový koš s malými baleními oříšků, sušeného ovoce, tyčinek, brambůrků, krekrů, čokotyčinek apod., před Silvestrem nealkobohemky, aby si mohli ťuknout i v práci. Toto mi poradila kamarádka sestřička, kafe a bombonier prý mají mraky. Ale myslím, že je to dle oddělení, někde nemají skoro nic, protože jsou to jen průchozí oddělení a pacienti se pak doléčují jinde a tam se pak i loučí s dárkem.
Na radu vsech lekaru v rodine jsme davali zakusky a chlebicky. Na porodnici, sestinedeli a novorozenecke
dakujem za rady, tak som nakoniec manzela poslala zohnat rozne drobnosti ako susene ovocie, oriesky, slane tycinky , kavu, aj nieco sladke a hadam si kazdy cosi najde v tom 🙂
Davala jsem čokoládu, nekdo domaci zakusky. Alkohol se nehodi. Podruhé jsem uz nedavala nic. Ono za tech par dni se to stejne natolik prostřídá, že odměnu shrábne někdo uplne jiny...