Potrebuji poradit s výběrem. Chci k detem do skolky mam skolu ale uplne mimo obor. Maturitu mam, chtěla bych Bc. posléze i Mgr. Kdyz mi to pujde.
Poradite mi nenáročnou školu, ktera se da , v ramci možností, zvladnout s prací a rodinou. Nejlepe bez školného a přijímačky, abych se zvládla naucit. Chci nastuoupit jeste tento rok.
Pokud by vám stačilo DiS, tak VOŠ Svatojánská kolej ve Sv. Jánu pod skalou, dá se dělat dálkově, vždy jeden víkend v měsíci, studium je na 3 roky, školné se platí asi 8000 Kč/rok. Je to církevní škola, ale nijak mi to nevadilo. Dodělávala jsem si ji při práci.
Myslim, ze takova skola neexistuje 🙊. V Praze zadna skola bez skolneho a prijimacek neni.
Jinak, pokud je vám nad 26 let, tak si myslím, že se školné platí i na veřejných VŠ
já dělám dálkově VOŠ na Evropské (praha-dejvice), tam se školné platí, ale jen 1500 za semestr, což je takové symbolické. Jen z toho není Bc., ale DiS (je to vyšší odborná). Přijímačky se dělají, nejsou extra náročné, ale na dálkové studium je velký nával a přijímají především ty, co už mají nějaké zkušenosti ze školky nebo podobně zaměřené práce. Co se týče studia, zvládnout se dá bez problémů, já jsem teď ve druhém ročníku, první jsem začínala s dvouměsíční dcerou, teď v půlce druhého se mi narodila druhá a nepředpokládám, že budu potřebovat přerušit nebo prodloužit studium. Všechny spolužačky buď pracují nebo jsou na mateřské a zvládají to. Kdyby ses rozhodla to tam zkusit, napiš SZ a můžu ti dát bližší info o těch přijímačkách.
@listopadka ted se rozhoduji jestli jim sem nebo jsem si našla jeste v Ústí , že bych tam dojížděla.
Tak se musim jeste pozeptat na to Ústí.
Kdyz uz bych do toho sla tak bych chtěla Bc. A ten DiS by me nejak neomezoval, kdybych s tom sla do školky?
Ted si momentalbe delam kurz profi chůvy a k tomu bude prace ve školce, tak by treba na zo mohli slyset.
S prijimackama jsem se uz smirila.😂
@lamce92 pro praci ve skolce staci maturita z pedagogicke skoly. DiS je vyssi titul, v podstate na urovni Bc., jen se z nej neda jit na Mgr. Bc. ziskas jedine na vysoke skole a zrovna pro praci v MS je vysoka zbytecnost. Plus v praze to jde jedine na ped. fakulte a prijimacky tam jsou pekne drsny.
Pro praci v MŠ je nutná předškolní pedagogika, ne jen nejaky pedagogicky obor. A VOŠ není na úrovni VŠ, je to spíš na úrovni SŠ. Naopak do budoucna se da předpokladat, že se VOŠ budou rušit, protože na většině pozic bude nutné vysokoškolské vzdělání. To, že teď něco stačí neznamená, že to tak za 20, 15 let bude stejně. Spíš všude budou chtít min. bakaláře...
Momentálně pro práci v MŠ DiS stačí, jak to bude za 10 let, těžko říct. Ve sv. Jánu je předškolní a mimoškolní pedagogika. O škole se říká, že absolventky berou do školek raději než ty z titulem Bc. třeba ze ZČU. Jen říkám, co jsem slyšela, protože nedělám v oboru, školu jsem si dělala jen že zájmu.
Jinak to, že za chvíli bude třeba na všechno min. titul Bc. Je spíš otázka neustále se snižující úrovně středních a vysokých škol. Kdyby byly nároky na studenty zachovávány, tak by na některé profese titul nebyl třeba, protože by se uchazeči vyselektovali už při studiu.
Ještě jsem vlastně chtěla napsat, že pokud opravdu uvažuješ o Bc. a posléze Mgr. zkusila bych se podívat i na studium speciální pedagogiky. Po spec. pedagozích bude podle mě, vzhledem k současné situaci ve školství, poptávka.
Studuju učitelství pro MŠ prvním rokem na Ostravské dálkově a myslela jsem, že to bude lehčí :D no, co už.... Z jedné zkoušky mám A, z druhé F a musím na opravný termín. Čeho se kolegyně studentky hodně obávaly je hudební nauka a hra na klavír, takže pokud toto ovládáš, máš o starost míň 🙂
@vendes To je otázka - ano, speciální pedagogové budou potřeba stále více, ale platy moc perspektivní nejsou. Sppg jsem vystodovala, ale platy jsou tak mizerné, že stejně musím dělat mimo obor, ač bych to dělat chtěla, nemůžu si to teď dovolit. Ale to je už věc jiná... Nicméně u specky to chce určitě bakaláře minimálně, voš nemá v tomto případě moc cenu.
Dobry den,delala jste nektera v nedávných letech přijímacky na zcu predskolni pedagogika?hodilo by se mi nejake info,prosim.
@snahnah Dobrý den, mohla bych se podrobněji informovat o tomto oboru? Na oficiálních webovkách jsem nic moc nenašla. Jak dálkové studium probíhá? Myslím, jak často a dlouho je potřeba být přítomna ve škole? Jak probíhá hudební výchova? Musím mít doma klavír? A co je tam nejtěžší? Já právě taky neočekávám nic strašně těžkého, ale možná budu hodně překvapená. Moc děkuji za jakékoliv info. Už mám za sebou jedno Mgr. VŠ studium, tak jsem předpokládala, že toto bude jen takové trochu leháro :D
@zlutykonik Školu jsme měly každý týden v úterý 14-19 hod. Něco bylo povinné, někdy se dala domluvit nepřítomnost,ale byla pak třeba práce navíc. Zkoušky jsou pak v lednu,květnu a červnu, ty jsou různě dopoledne,odpoledne. Z hudebky je teorie, zpěv, klavír flétna stylem sežeň si literaturu a nastuduj sám, na přednáškách není moc prostor. Klavír není nutný mít doma, ale musíš mít prostor a čas se naučit hrát dané písně oběma rukama a k tomu zpívat. Dále praxe....v prváku 2 týdny, ve druháku 3 týdny, ve třeťákům nevím,ale je tam taky. V druháku jsem skončila, už jsem to nedávala,na nic neměla čas.... Rozdrtilo mě projektování, nevěděla jsem,co po mě chce 🤣
@snahnah Ou, děkuji za odpověď, to zní celkem náročně :D No, zkusit to můžu...a můžu se zeptat, vy jste už chodila do práce (v jiném oboru)? Já právě možná budu pracovat v MŠ, takže praxe by tím asi byla vyřešena
Pokud chces Bc., tak to mas v Praze asi jedinou moznost na pedagogicke fakulte UK.