Myslíte, že se dají reklamovat kontaktní čočky? Od května s nimi začínám. První mi nasadili v optice. Vše bylo v pořádku. Objednali jsme další. První zkušební pár jsem měla tak pětkrát. Pak jsem byla nemocna a pořád neměla čas a klid si je nasadit. Takže az na dovoleny v srpnu. Ale byl to děs. Po pěti dnech jsem je vzteky vyhodila. Měla jsem mlhu a dokonce mi zůstávala tak hodinu než se vše srovnalo. Ted od září zkouším znovu. S jiným roztokem. Mlhu nemám, ale na pravé oko, kde mám cylindr, vidím rozmazane. A celkove mi v oku čočky vadi. Proste je tam cítím. Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala, ale nevím, co s tim. Dala jsem za to dost peněz a na prd. Myslíte, že to jde reklamovat. I když mám už jen čtyři páry z šesti. Dík
Urcite bych Ti take doporucila zajit do dane optiky a sve potize jim sdelit. Podivaji se, jestli jsou cocky spravne nasazene, jestli v oku sedi jak maji. Treba jde jen o spatnou manipulaci s nimi a zbytecne brzy bys vzdala moznost nosit cocky. Za sebe mohu rici, ze bych bez nich byla jak bez ruky.
@slegr71 ahoj, jak uz radily holky, zkus se obrátit na optiku, ale já sama to na reklamaci taky nevidim :-/ . Pokud je v oku citis, tak mozna nemas dost mekke cocky...i kdyz je divny, ze ty stejne cocky driv problem nedelaly. Jinak u rozmazaneho videni pres cocky ( v pripade, ze mas spravne dioptrie atd.), mozna chce vymenit roztok. Ja jsem cocky cistila puvodne obycejnym roztokem. Jenze taky jsem mela problem, ze i pres moje dukladne vycisteni jsem proste videla trochu se smouhama, nebo lehce rozmazane, jakoby nebyly ciste. Tak mi v optice rekli, ze se mi zrejme po dobu noseni neco z oka vylucuje na tu cocku (uz si nepamatuju co presne rikali, je to 7 let co je uz nenosim) co nedokazu vycistit a dostala jsem peroxidovy roztok, je to trosku narocnejsi jak na finance tak na manipulaci s nim, ale od te doby bylo vse perfektni a videla jsem krasne ciste.
Pokud ti je v optice nevezmou zpátky, můžeš je prodat třeba na Aukru, mají na čočky speciální kategorii. Já si tam za studentských let čočky kupovala.
Děkuji za odpovědi. Příští týden tam zajdu a uvidím.
Jinak pokud jsi ten první par mela v roztoku delší dobu bez používáni tak to zamlžene viděni mohlo byt i tim, pokud mas například měsíční kontaktni cocky a použiješ je jednou a pak je necháš mesic v roztoku tak je muzes rovnou vyhodit... ( samozřejmě většina těch kvalitních vydrží neco vic, ale uz je to risk). Jinak zezacatku než si zvyknes ti múzou byt cocky nepohodlné a muzes je v oku cítit, nicméně nemely by řezat nebo tak neco... Ja bych se ujistila ze je nedávas naopak, jsou dobre vyčištěné, nebo me jeste napadá jestli nemuzes mit moc suché oko, z klimatizace, auta, počítače, připadne nějakou infekci.... Na to pak pomůžou kapky... Každopádně zasla bych do optiky, meli by ti poradit oni.....
@slegr71 Záleží asi na pravidlech dané optiky, jak budou ochotni vyjít vstříc. Každopádně je na místě do té optiky zajít a informovat je, že ti čočky nesedí. Optometrista by ti měl oči překontrolovat a podívat se, jak ti v nich čočky sedí, jak se pohybují apod. Případně přeměřit. Mám teď také nově čočky s cylindry a je to úplně o něčem jiném, než když jsem měla čočky normální