Dají se reklamovat kontaktní čočky?

slegr71
10. zář 2015

Myslíte, že se dají reklamovat kontaktní čočky? Od května s nimi začínám. První mi nasadili v optice. Vše bylo v pořádku. Objednali jsme další. První zkušební pár jsem měla tak pětkrát. Pak jsem byla nemocna a pořád neměla čas a klid si je nasadit. Takže az na dovoleny v srpnu. Ale byl to děs. Po pěti dnech jsem je vzteky vyhodila. Měla jsem mlhu a dokonce mi zůstávala tak hodinu než se vše srovnalo. Ted od září zkouším znovu. S jiným roztokem. Mlhu nemám, ale na pravé oko, kde mám cylindr, vidím rozmazane. A celkove mi v oku čočky vadi. Proste je tam cítím. Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala, ale nevím, co s tim. Dala jsem za to dost peněz a na prd. Myslíte, že to jde reklamovat. I když mám už jen čtyři páry z šesti. Dík

jenny.kay
10. zář 2015

@slegr71 Záleží asi na pravidlech dané optiky, jak budou ochotni vyjít vstříc. Každopádně je na místě do té optiky zajít a informovat je, že ti čočky nesedí. Optometrista by ti měl oči překontrolovat a podívat se, jak ti v nich čočky sedí, jak se pohybují apod. Případně přeměřit. Mám teď také nově čočky s cylindry a je to úplně o něčem jiném, než když jsem měla čočky normální

kacaen
10. zář 2015

Urcite bych Ti take doporucila zajit do dane optiky a sve potize jim sdelit. Podivaji se, jestli jsou cocky spravne nasazene, jestli v oku sedi jak maji. Treba jde jen o spatnou manipulaci s nimi a zbytecne brzy bys vzdala moznost nosit cocky. Za sebe mohu rici, ze bych bez nich byla jak bez ruky.

xpila
10. zář 2015

@slegr71 Já tam teda moc nevidím důvod k reklamaci ☹ Určitě si zajdi do té optiky, stejně bys měla jít na kontrolu. Nenasazuješ si je třeba obráceně? Pak bys samozřejmě špatně viděla a dřely by tě.

markyska88
10. zář 2015

@slegr71 ahoj, jak uz radily holky, zkus se obrátit na optiku, ale já sama to na reklamaci taky nevidim :-/ . Pokud je v oku citis, tak mozna nemas dost mekke cocky...i kdyz je divny, ze ty stejne cocky driv problem nedelaly. Jinak u rozmazaneho videni pres cocky ( v pripade, ze mas spravne dioptrie atd.), mozna chce vymenit roztok. Ja jsem cocky cistila puvodne obycejnym roztokem. Jenze taky jsem mela problem, ze i pres moje dukladne vycisteni jsem proste videla trochu se smouhama, nebo lehce rozmazane, jakoby nebyly ciste. Tak mi v optice rekli, ze se mi zrejme po dobu noseni neco z oka vylucuje na tu cocku (uz si nepamatuju co presne rikali, je to 7 let co je uz nenosim) co nedokazu vycistit a dostala jsem peroxidovy roztok, je to trosku narocnejsi jak na finance tak na manipulaci s nim, ale od te doby bylo vse perfektni a videla jsem krasne ciste.

tridvajedna
10. zář 2015

Pokud ti je v optice nevezmou zpátky, můžeš je prodat třeba na Aukru, mají na čočky speciální kategorii. Já si tam za studentských let čočky kupovala.

slegr71
autor
10. zář 2015

Děkuji za odpovědi. Příští týden tam zajdu a uvidím.

atenka46
10. zář 2015

Jinak pokud jsi ten první par mela v roztoku delší dobu bez používáni tak to zamlžene viděni mohlo byt i tim, pokud mas například měsíční kontaktni cocky a použiješ je jednou a pak je necháš mesic v roztoku tak je muzes rovnou vyhodit... ( samozřejmě většina těch kvalitních vydrží neco vic, ale uz je to risk). Jinak zezacatku než si zvyknes ti múzou byt cocky nepohodlné a muzes je v oku cítit, nicméně nemely by řezat nebo tak neco... Ja bych se ujistila ze je nedávas naopak, jsou dobre vyčištěné, nebo me jeste napadá jestli nemuzes mit moc suché oko, z klimatizace, auta, počítače, připadne nějakou infekci.... Na to pak pomůžou kapky... Každopádně zasla bych do optiky, meli by ti poradit oni.....