Dacia Lodgy. Jste spokojeni?

marimanta
Včera ve 12:53

Ahoj, máte někdo Dacii Lodgy? Jste spokojení?
Potřebuju auto, sedmimístné, ale sedm nás v něm bude opravdu výjimečně. S ex jsme měli velké Opel Combo, to byla prima dodávka, uvažovala jsem i o něm, ale raději bych vydala méně peněz. Co nejméně v poměru cena/výkon. Proto mě zaujala Dacia (r.v. 2017 začíná na cca 150 000). Jsem nenáročná, auto je s dětma pojízdná popelnice, nepotřebuju tisích funkcí, stačí, že bude jezdit, nebude stále rozbité...a to je asi tak vše. Budu ráda za recenze nebo tipy na jiná podobná auta.

adelka4
Včera ve 13:08

@marimanta dosud jsme jezdili se zafirou (Opel Zafira) teď jsme museli pořídit větší Toyota proace verso. Zafira sloužila dobře pro 5 členou rodinu, ale absolvovali jsme i cestu na Thassos nebo do Rakouska na lyže s využitím zadních sedadel.

felis
Včera ve 13:50

@marimanta upřímně... mě přijde, že jestli Opel anebo Dacia, tak je to stejný. Asi bych investovala peníze do ojetého VW Multivan nebo Transporter. Na Opel a Dacia lidi v mém okolí celkem nadávají. Samozřejmě můžeš narazit na super kus.

marimanta
autor
Včera ve 14:03

@felis nj, jenže já jako samoživitelka na mateřské si úplně nemůžu dovolit dát půl mega... 😕

pinkninja
Včera ve 14:05

@marimanta Dacia je proste low cost. Servis nebude drahy a ani nemyslim, ze by se více “kazila”. Ale neni to prilis pohodlne, ergonomicky promyšlené auto (v porovnání s konkurenty). Opel Zafira (novejsi) je urcite na zvazeni. Myslím, ze je zbytecne opomíjené a jiste bude levnejsi v porovnání s VW apod. Když clovek vyhlidne dobrý kus s ferovou historii a dobrou motorizaci, skoro u kazde znacky objevi zajimavy model. Ale v Dacii bych se dopredu svezla… Me se svezení moc nelibilo…

marimanta
autor
Včera ve 14:16

pro mě jsou auta úplně španělská vesnice, vůbec tomu nerozumím, to vždy řešil ex. A nemám ani nikoho, kdo by mi poradil, ještě se musím poptat po okolí. Jakože já si klidně připlatim, když to bude mít význam (pohodlí, jízdní vlastnosti, poruchovost), ale zase si nechci platit jen za značku, kdyby existovala levnější srovnatelná alternativa.

jolcap
Včera ve 14:55

@marimanta já mám Dacii sice jný model, ale jsem naprosto spokojená, servis je finančně dostupný pokud ho potřebuješ, provoz není nákladný a jako bonus beru , že ho můžu kdekoliv nechat a nekrade se . Jsou to takový pracovití držáci. Pod kapotou je motor Renault takže žádný no name. Jestli máš možnost zajdi k autorizovanýmu prodejci, co má i bazar a uvidíš. Já ted pošilhávám po Joggeru . Rozhodně neplatí , že je to nějaký šunt, prostě uvnitř nemáš kožené sedačky, ale levný plast

pinkninja
Včera v 15:44

@marimanta Chapu. V tomto pripade rozhodne platí, 2x měr a jednou rez. Ale dneska existuji i seriozni obchodníci, kteří auto dovezou napr. z Nemecka. Na prani. Poptejte se. Na doporuceni se da sehnat nejaky schopny, ferovy a spolehlivý obchodik. Sice to financne už neni takove terno, ale asi lepsi než jít do AAA…nebo kupovat na Bazosi. Pokud nemate nikoho k ruce, kdo do toho vidi…

flyhigh
Včera v 19:38

@marimanta mame Daciu Lodgy r.v. 2015,diesel,kupovali jsme novou, 5 mistna. My jsme strašně spokojeni, žádné velké opravy zatim nebyly (dieselové motory se obecně moc nekazí a dlouho vydrží),jen běžná údržba, po 120tis.km výměna klínového řemenu. Vzadu vozime 3 dětské autosedačky Britax na Isofixech, což je dost unikát,do většiny aut se nevejdou. Kufr je obrovský,to ale asi v 7mistne verzi tak nevyuzijete. Líbí se mi vyvýšený posed. Ale je to lowcost interiér, jak uz bylo řečeno, což nám nevadí, je to prostě užitkové zboží, poměr cena/výkon je hodně výhodný 🙂

marimanta
autor
Včera v 19:50

Děkuji. Bohužel situace se u mě docela vyhrotila a budu to muset vyřešit rychle. Zatím mi půjčuje auto ex, protože má dvě, ale po dnešku se bojím, že mi brzy nepůjčí ani jedno. A bez auta jsem úplně v háji.
Bohužel neznám nikoho, kdo by mi pomohl s výběrem. Vůbec netuším, kam se obrátit. Popravdě bych nejraději nakráčela do AAAček a odjela.
Donedávna jsme měli Sharana (r.v. 2005) a stačil. Navíc teď jsme nejčastěji jen 4, může se to změnit, proto chci 7 míst, ale ač se mi třeba Multivan líbí moc, to je ted trochu mimo moje možnosti.

marimanta
autor
Včera v 19:55

@flyhigh ano vymazlený interiér je sexy, ale lowcost je pro nás ideál. Já si nepotrpím na laboratorní čistotu, naopak :D :D

veroniquecz
Dnes ve 04:47

@marimanta já Kopu za Citroen. Miluju tohle auto. Do dacie bych upřímně nevlezla, stačili mi crash testy…

marge_s
Dnes v 05:01

@marimanta “ nevim kam se obratit” jsou firmy , ktere ti auto proveri, investice do 4000,-, spis mene. Pripadne poradi (mivaji konzultaci zdarma). Vetsinou jsou schopni do druheho dne.

sahrazad1
Dnes v 06:26

S Dacii zkušenosti nemám , ale pracuji v Automotive … bacha na ty crash testy - úplně vážně je v tomto Dacia nic moc …. Ale je to na každém .

eva267
Dnes v 06:28

Vůbec se Dacie nebojte. Měli jsme logana. 15 let. Pryč musel kvůli korozi. A také jsme několikrát slyšeli, proč si nepřiplatíme za prémiovou značku. No protože jsme na ni proste tehdy nemeli. Za tu dobu na loganovi žádná zásadní oprava. Jen spotřební věci. Kolega má Dacia Lodgy, je moc spokojený. Dacie ztrácí velmi málo na hodnotě. Před dvěma lety jsme koupili nový Citroen C4 grand spacetourer (sedmimístný). Po třiceti tisícich brzdové kotouče na vyhození. Pochopila bych destičky, ale kotouče? Klepu se, co dalšího je tam materiálově taky tak na hraně. Ale ok, je to nové, moderní auto. Ale rozčarovaná jsem dost. Mít Dacia Jogger vzadu tři isofixy, koupili jsme ho.

marimanta
autor
Dnes v 06:34

@marge_s jj, děkuji, to mě napadlo večer, už jsem i dostala tip na konkrétní.

marge_s
Dnes v 09:45

@eva267 ja bych si ohlidala spis ty crash testy, kor s detmi. Byvala to fakt traga

jolcap
Dnes v 10:12

@marimanta koukni na autorizované prodejce mívají a bazar a prodávají to co sami servisují