Ráda bych poprosila o radu zkušené maminky. Chystáme na příští rok svatbu, plánujeme ji někdy na přelom května/června, takže v té době bude našemu zlatíčku +- 7-8 měsíců. Myslíte, že se to dá s takhle malým drobkem zvládnout nebo to radši odložit až na podzim, kdy ji bude cca rok? Díky za vaše názory
nazdárek smardik - už jsem tě viděla na beremku - taky jsem se tam hlásila k 6.6.09 😉
taky si právě říkám, že asi čím dřív, tím líp... ale ještě jsem si říkala, že se zkusím pozeptat zkušených mamin, jak to vidí, než napevno zamluvíme termín... 😉
baji já si taky říkám že čím dřív tím líp a fakt je, že stejně ted neodhadneš jaké malé bude 🙂, může v klidu v kočárku spinkat nebo v něm třeba nebude chtít být vůbec a celý obřad nám prořve 😀 😀
jéžiš holky, tak to bych si s naší malou vůbec nedokázala představit 😅 😀 😀
jabber no my právě ty naše prcky nemáme tak asi ještě jsme naivní a doufáme že to nějak půjde 😀 😀 třeba budem mít hodné dětičky 😀 😀 😀 😀
My máme svatbu v říjnu a malé budou skoro 2 roky. Taky jsem zvědavá, jak to všechno dopadne. Ale kdybych si mohla vybrat, tak bych to radši udělala dřív, než by začal prcek chodit a být víc aktivní. Já vůbec netuším, co bude na obřadu dělat 😅 Kdyby byla menší, tak by byla v kočárku a bylo by po problému 🙂
Naší malé bude zač.července rok a necháme to na příští léto, kdy jí budou 2 roky. Zatím ještě neleze a nechodí a v tom roce asi ještě určitě nebude. Tak to ne...Chci, aby už byla samostatnější, abych ji nemusela mít pořád na rukách a aby ťapala. Aby nám třeba jako drůžička přinesla prstýnky. Teď je jí 11 měsíců a vím, že bych si tu svatbu neužila...
kamarádka měla svatbu s dvouletým prckem a byla to celkem sranda. Chvíli stál u nich, zíral s otevřenou pusou na tu ceremoniářku, pak se otočil a tahal kamarádku za šaty, u toho jí furt něco vykládal 😀, pořád koukal co kdo dělá a hlásil jí to a ve finále řekl, že si jde sednout a odešel k babičce 😀
Naše malá by nám prstýnky určitě nepřinesla, utíkala by s nima pryč a strašně by se tomu smála 😀 Taky záleží na každém dítěti. Třeba naše chvilku neposedí, pořád musí všechno prozkoumávat, takže vím, že kdybych ji posadila na židli a řekla jí, ať na ní vydrží aspoň 15 minut sedět, tak po chvilce se stejně zvedne a uteče pryč. Takže v mém případě bych měla svatbu radši dřív. No ale co už ted 😉
díky moc za názory, tak to vypadá, že asi radši co nejdřív, dokud se dá mrňous "uklidit" do kočáru nebo pak počkat dýl... a že teda varianta ročního dítěte, který pomalu začíná capkat je asi nejhorší... 😝
ahoj, taky se pridavam k nazoru, ze kolem pul roku je to ideal. mrne jeste neleze, nechodi a urcite pujde z naruce do naruce, kazdy ho bude chovinkat 😉 my se brali, kdyz synatorovi byly dva roky. bylo to fakt supr 😀 sice jsem se toho dost bala, ale maly byl uzasny, skvely a cela svatba byla o to lepsi 😵 nakonec dostal i prstynek a pusinku. jeee a jak ten se tvaril dulezite 😅 pres obed spinkal a na foceni ho hlidali babicky, tety a nebyl problem. no, jeste tydny po dni D se ptal, kdy bude zase svatba 🙂
já jsem se vdávala, když byl dceři rok a čtyři měsíce a byl to úplně ideální věk. Celou tu dobu v kostele byla hodná, dívala se na mamku a taťku a na hostině si s náma zatančila. Dodnes si s nadšením prohlíží fotky, byl to pro ni obrovský zážitek 🙂
přidám ještě jednu otázku, od kdy si myslíte, že se dá s prckem cestovat na větší vzdálenosti autem? rodiče bydlí 400 km daleko (tak 4-5 hod. jízdy) - svatba bude tam, takže zařizování bude trochu komplikovanější...
taky bych tam občas ráda s mimčem na pár dnů zajela, ale nevím, jestli to bude možné, to cestování by bylo asi dost náročné...
baji: naši s bráchou cestovali od jeho 5měsíců a pohoda 🙂 a to byly cesty i 10 hodin. Jen jsme jezdili spíš přes noc nebo brzo ráno nebo naopak večer kdy nebylo takové teplo a on vše v pohodě prospal 🙂, navíc každé dítě může být jiné. My máme v plánu jet s malým cca v jeho 7měsících do Čech autem a do je z ostavy štreka 🙂
baji: neboj se nic a klidne planuj. my se brali kdyz bylo male 7 mesicu a bylo to moc fajn. Rozhodne s ni nebyly zadny problemy. Na obrad byla u babicky a pak jsme si ji vzali po prstynkach k sobe 🙂 hostinu jsme meli u parku, takze ji bud nekdo muchlal nebo spala v kocarku. ja si ji brala obcas na kojeni, vic se nestarala... i v noci spala na terasce a kdyz jsme sli ve 3 spat, tak jsme ji prestehovali z kocarku nahru do postylky... I kdyz jeste moc rozum nemela, tak zazitek to pro ni byl... porad pozorovala muzikanty a jak s ni nekdo tancil mela pusu od ucha k uchu...
Rekla bych ze se neni ceho bat.
asi dost zalezi na lidech.... kdyz jsou v pohode, tak je svatba v pohode v jakemkoli veku... nektere prispevky tady jsou toho dukazem...
pro ilustraci davam odkaz na fotky 🙂
http://www.pavuciny.cz/?act=article&aid=98
http://www.beremese.cz/album/album.php?vAlbumID...
k tomu cestovani. rozhodne cim mensi tim lepsi. my jeli poprve po sestinedeli nasich 700km. a byla to tezka pohoda... s pribyvajicim vekem je to narocnejsi, ale da se to zvladnout.Pohodlna sedacka je velky pomocnik!
Holky, obnovuji téma. Plánujeme svatbu na červen, to bude prckovi necelý rok. A mám z toho docela obavu. Přes den to ještě bude fajn, ale asi horší večer a v noci. Ještě dost v noci kojim, snažím se to odbourávat - už jsem se dostala na 2-3 noční kojení a hlavně odnaučila jsem usínat u prsu 😎 . Máte některá zkušenost se svatbou a takovým prckem? Hlavně kdo vám ho večer - v noci hlídal? U nás padaly nápady, že bude s námi až do konce, že bude spát v kočárku. Ale nějak si to nedovedu představit. 😒
baji: jsme na tom stejně jak ty 🙂, malý se má narodit 27.října a na 6.6.2009 plánujem svatbu, já myslím že se to zvládnout dá a že na ten podzim by to lepší určitě nebylo, spíš horší protože to by už ty naše zlatíčka mohli trošku chodit a v kočárku by být nechtěli, v těch 7měsících je ještě šance že mi bude chvíli v kočárku 🙂