Cvičení s malým dítětem. Máte tip?

niheb
26. dub 2020

Maminky, vy mě jistě pochopíte (doufám) 🙂 Malé bude devět měsíců a já nejsem schopná dokopat se ke cvičení... Když už usne, většinou přes den jen na mně v šátku, pracuju na částečný úvazek. V noci má zapnutý radar, a jakmile odejdu z ložnice, poslední dobou hrozně pláče, takže večery padají taky. Já kojím, do toho moc nespím, a jsem utahaná... Ne že by manžel nepomáhal, babičky teď už snad budou moct taky, ale když už si chvilku času urvu pro sebe, nemám chuť ani energii do nějakého cvičení. Navíc jsem nikdy nebyla cvičící typ, spíš jsem měla štěstí, že jsem si mohla jíst relativně cokoliv a procházelo mi to. Ale holt nemládnu, metabolismus zpomaluje, potvora 😀 , a já se z únavy cpu a cpu...
Nemáte tip na nějaké cvičení, které by mi nezabralo hodinu denně, bavilo mě, nezabilo mě a dalo se provádět i s malou loupežnicí? Když už se k něčemu dokopu, endorfiny udělají svoje, ale bývá to málokdy... 🙂

legelata
26. dub 2020

@niheb Nevim odkud jsi, ale v Praze je spousta moznosti, jak cvicit s hlidanim, pripadne si dite muzes vzit s sebou. Ted je to samozrejme blba doba, mluvim o normalni rezimu. Ja takto cvicim od pul roku male a ted uz ji je pet a bere to jako samozrejmost, kdyz nemuze zrovna hlidat manzel. Priznam se, ze ja se doma nedokopu 😩

lolam10
26. dub 2020

Mne vyhovuje contours/expreska-kruhovy trenink.jdu si zacvicit kdykoliv mam hlidani(vecer kdyz manzel prijde z prace,o vikendu) a plati se za clenstvi takze chodite kdy chcete,idealne 3x tydne...jinak doma ted cvicim u vecernicku a zpravicek(20 min kazdy den) ale na to mate jeste maly mimco ale je fakt super mit svuj cas,uz bych se citila blbe kdybych uderem 18:40 nelezela a necvicila😀

malinkaelinka
26. dub 2020

Já s dcerou od narození chodím. Mám ji v nosítku a denně minimálně 10 km nadupeme, někdy více. Teď už má 7 kg, takže pěkná zátěž 🙂 a tělo mám jako před porodem. Když máme obě náladu, dávám si jógu, hlavně na záda a pánevní dno, maximálně čtvrt hodinky, ona si kolem mě leze. Někdy musím prostě skončit dřív, ale to se nedá nic dělat.

amazonkajanik
26. dub 2020

@niheb mám terénní kočárek,takže denně litam po lesních a polních cestách. Je fakt,že to nestáhne všechny partie,ale 13kg mám dole. Na pneumatiku občas zacvicim cviky,co jsou původně na skoliozu páteře,dělají se vleže a zabere to cca 20min. Záda nebolí,zpevnuje se břišní a bederní svalstvo a pánevní dno. Ale ty cm mizí pomaleji ...

niheb
autor
27. dub 2020

Já hodně lítala s kočárkem taky, deset kilometrů denně, často i víc... ale teď je nějaké přechodné období a nevydrží dlouho sedět, a to ani ve sporťáku, ani v nosítku, i když by měla teoreticky být zvyklá. Má osm kilo, takže zátěž taky dobrá, ale nebaví ji být nečinná, objevila pochodování kolem nábytku a lezení, takže nemám moc šanci 😀 Nerada chodím cvičit "mezi lidi", je to asi nějaký můj komplex, ale říkala jsem si, že kdybych našla nějakou šikovnou aplikaci, která by mi každý den naordinovala něco zábavného (nepotřebuju výsledky do měsíce), tak by mě to i mohlo bavit... ale pro začátek musím přestat s čokoládou 😀