Ahoj všichni,
Právě končím to milé období šestinedělí. Chtěla jsem si nechat posvětit svou činnost na gynde, že už tedy jako můžu všechno, nicméně tělo mne vypeklo a dostala jsem to. Čili vím prd. Ptám se tedy. Jsem po císaři. Je to právě šest týdnů. Už můžu cvičit? A čím začít? Myslíte,že je vhodné jít cvičit do tělocvičny s trenérem nebo ještě počkat? Neřeším posilování pánevního dna, to je samozřejmé. Ráda bych si zas dala do kupy záda a jejich svaly,nohy,břicho a tak. Vím,že je po císaři omezení, ale nevím jak dlouho. A díky rozhozenemu cyklu nevím, jestli už se děloha dostahovala a můžu začít posilovat. Děkuju za názory.
P.s. cvičení s trenérem je v plánu 100%, jde jen o to kdy. Pak nám v plánu cvičení pro maminky s dětmi - asi nějaké venkovní cvičení s kocarkama. A časem posilovat.
Já sice rodila normálně, ale i tak mi trvalo než jsme tělo rozhýbala , začínala jsem cviky z jógy a či kungu - aby se tělo hlavně protáhlo a pak při cvičení to šlo jendodušeji ... další plán byl po cca 3-4 měsících začít 2x týdně chodit cvičit ( před těhu jsem chodila) .... bohůžel je to už 7 měsíců od porodu a stále se do tělocvičny nedostanu - od malé nejde odejít ani na tu hodinu :(
ja sla za fyzio asi 3 mesice po sc... musela jsem cvicit pod jejim dohledem, neb zada a celkove drzeni tela bylo po porodu velmi spatne ( tahala jsem veskerou vahu jinymi svaly nez jsem mela )...
Po cisari sa odporuca naplno cvicit az po 6 mesiacov, predtym mozes jemne a urcite cviky, hlavne nie priame brusne svaly... mna jazva bolela velmi dlho plus mam velku diastazu takze takmer nic nemozem robit
@ange_de_la_morte a nechceš jezdit sem? Bývá tu cvičení maminek s dětmi, buď venku nebo uvnitř,podle počasí. Jukni na sportovní centrum za mlýnem. Tam, jsem pochopila,lze mít mimo s sebou
@sister05 : mkrnu na to, zkusím zvážit, u nás je to těď celkem horor - jakékoliv vybočení ze stereotypu doma ( třeba jen synův trénink kde zůstanem hodinu navíc) je u nás peklo .... moc nevydrží ani v šátku, trošku doufám že je to přechodné období růstu zoubků ale je tak protivná že momentálně nechodíme ani na návštěvy - za ten řev pak večer a nespaní v noci mi to nestojí :(
Já jsem začala cvičit až tři měsíce po císaři. Dřív mě to prostě bolelo. Jizva, břicho, prsa, záda, navíc jsem byla děsně unavená, ikdyz jsem spala dost a malý byl už od začátku hodné miminko. Začala jsem jógou, pomalu, polehoucku, pak jsem přidala bazén, pak místo jógy pilates a víc posilování. A teď rok po porodu už chodím normálně běhat i cvičit jako dřív.