Cvičení po porodu. Máte tipy, podle čeho cvičit doma?

marketa1218
2. led 2020

Ahoj,
jsem téměř čtyři měsíce po porodu a potřebuju se začít zpevňovat a nejlépe i schodit nějaké to kilo. Moc času není, co si budeme povídat, ale prostě to chce bolí mě dost záda a břicho mám vypoukle jako kdybych byla stále těhotná.

Máte prosím nějaké tipy podle čeho jste cvičili doma? Někam zajít je zatím dost nereálné.

Děkuji

mariegroth
2. led 2020

@marketa1218 Delala jsem kombinaci Pilates a jogy. Jmenuje se to PiYo. Je to super prave po porodu. Zacnes pomalu, ale je to i tak intenzivni. Take jsem 4 mesice po porodu 🙂. Zacala jsem po 6 tydnech po cisari a jsem uz dobry mesic na pred porodni vaze. Take jsme si upravila jidelnicek.

me_druhe_ja
2. led 2020

Vřele doporučuji mamacore.cz. Je to speciální 10 týdenní program právě na vyřešení diastázy, zmenšení bříška, posileni core a pánevního dna. 15min denně, jednoduché cviky, co zvládne každý doma, nepotřebuješ žádný pomůcky. Mají to krásně zpracovaný a všechny cviky pečlivě popsaný. Začíná se zlehka a postupně přidává. Je to sice placený, ale za mě super investice. Cvičím od 3 týdne po porodu poctivě denně a aktuálne jsem 7,5 týdne po porodu, z nabranych 18kg mi zůstavaji jen 4kg a břicho mám lepší a lepší. Samozřejmě to chce kombinovat i se cvičenim cardio. Já zatím jen chodim rychlou chůzí s kočárkem, denně 5-7km, ale po kontrole na gynde v pondělí chci začít běhat. Jídelníček jsem nijak neupravovala, jim normálně. 🙂 Žádný přejídání, ale žádný diety. Prostě racionálně. Navíc i kojim, takže dieta není vhodná.

Obecně dej pozor na nevhodné cviky, aby sis to břicho ještě nezhoršila.

marketa1218
autor
2. led 2020

@me_druhe_ja právě toho se docela bojím těch nevhodných cviků. Mrknu na to, díky.