Ahoj,
jsem téměř čtyři měsíce po porodu a potřebuju se začít zpevňovat a nejlépe i schodit nějaké to kilo. Moc času není, co si budeme povídat, ale prostě to chce bolí mě dost záda a břicho mám vypoukle jako kdybych byla stále těhotná.
Máte prosím nějaké tipy podle čeho jste cvičili doma? Někam zajít je zatím dost nereálné.
Děkuji
Vřele doporučuji mamacore.cz. Je to speciální 10 týdenní program právě na vyřešení diastázy, zmenšení bříška, posileni core a pánevního dna. 15min denně, jednoduché cviky, co zvládne každý doma, nepotřebuješ žádný pomůcky. Mají to krásně zpracovaný a všechny cviky pečlivě popsaný. Začíná se zlehka a postupně přidává. Je to sice placený, ale za mě super investice. Cvičím od 3 týdne po porodu poctivě denně a aktuálne jsem 7,5 týdne po porodu, z nabranych 18kg mi zůstavaji jen 4kg a břicho mám lepší a lepší. Samozřejmě to chce kombinovat i se cvičenim cardio. Já zatím jen chodim rychlou chůzí s kočárkem, denně 5-7km, ale po kontrole na gynde v pondělí chci začít běhat. Jídelníček jsem nijak neupravovala, jim normálně. 🙂 Žádný přejídání, ale žádný diety. Prostě racionálně. Navíc i kojim, takže dieta není vhodná.
Obecně dej pozor na nevhodné cviky, aby sis to břicho ještě nezhoršila.
@me_druhe_ja právě toho se docela bojím těch nevhodných cviků. Mrknu na to, díky.
@marketa1218 Delala jsem kombinaci Pilates a jogy. Jmenuje se to PiYo. Je to super prave po porodu. Zacnes pomalu, ale je to i tak intenzivni. Take jsem 4 mesice po porodu 🙂. Zacala jsem po 6 tydnech po cisari a jsem uz dobry mesic na pred porodni vaze. Take jsme si upravila jidelnicek.