Dobrý den, chtěla bych letos upéct cukroví,kdy do tradiční hladké mouky přidám nějakou jinou,třeba nahradìm 1/3 dávky apod. Máte nějaké vyzkoušené druhy mouky,které se daji kombinovat a nezmění příliš tradiční chuť? Nebo nějaký recept. Děkuji.
Dávám celozrnnou pšeničnou nebo celozr. špaldovou - do išelských dortíků a do lineckého - jen tuto, žádnou hladkou. A chutná mi to víc než klasika. Ale to je individuální.
Muzes vymenit trochu mouky za amarantovou, ryzovou, pohankovou, kastanovou..Kdyz to bude tak 1/5 tak se to ani nepozna. 🙂
Letos jsem pekla se špaldové mouky 🙂
Nakonec jsem upekla žitné perníčky, špaldové koláčky s marmeládou a do rohlíčků jsme přidala část mouky z červené pšenice. Všechno je moc dobré a v rohlíčcích to nikdo nepozná.
Nejčastěji nahrazuji část celozrnnou nebo špaldovou. Někdy peču z mandlové mouky. Tradiční chuť to trochu změní, ale i tak je to dobré.