Ahojte
Mam takove depresivni stavy z toho vseho co se ted deje prijde mi to neuveritelne jak zly sen a ne a ne skoncit ...
konec v nedohlednu a desi me to
Pritelovi je to jedno protoze aspon nikam nemusi ze jo a muze doma drepet na prdeli aniz bych ho nekam tahala.. protoze se vlastne nesmi a neni kam
- a z myslenky toho ze by treba ockovani bylo povinne se mi chce umrit jeste vic ,, proste nevidim v takovem svete smysl zit ,,
Protoze tohle neskonci budou nas drzet navzdy doma protoze to furt prodluzuji ,,
A x tydnu nevidet rodinu zase ,, a pochybuji ze to 23.3 nebo do kdy je nouzouvy stav tak to skonci akorat ho zase prodlouzi jako vzdy ...
Vazne bych si nejradeji asi neco udelala a mela proste klid
@lentilka3 mám to stejně.
Autorko, mívám podobné pocity. Kolikrát jsem se držela jen kvůli dětem a manželovi... Hrozně mě se.e tenhle stát a ty opatření. Nejradši bych se odstěhovala, ale muž nechce. Proto na to kašlu a s rodinou se vídat budu. Očkování do mě nedostanou. A ne, nejsem vyloženě proti očkování, děti mají normálně očkování dle zákona, ale tohle do sebe ani do nikoho z rodiny nedám.
Mě aspoň nechali otevřenou autoškolu, kde se mohu odreagovat.
Proč by vám vadilo očkování? Za rodinou pojedete brzo, nemůžete to vidět tak černě....pořád můžete do přírody na výlety (ok, teď tři týdny ne, ale tato nařízení nebudou déle), místo kina si pusťte film, místo do restaurace si objednejte jídlo domů - hledejte na tom to, co můžete dělat a ne to, co dělat nemůžete. Doporučuju zhlédnout nějaký dokument z druhé světové války, člověk si pak začne víc vážit toho co má a jak může žít...
Můj postoj je ten, že se chovám tak, abych nic nechytla, ale zároveň abychom z toho my, celá rodina, vyšli co nejlíp. Takže prostě budu chodit ven tak, jak budeme potřebovat, ale nebudu trajdat někde po obchoďácích, na párty do bytu a pod. Příští týden např. vyrazím s dětmi na chatu, kde máme velkou oplocenou zahradu, budou tam moct běhat bez náhubku...Asi nikdo už nevěří, že to bude jen na tři týdny. Ať žije zdravý rozum ;)
Moc to hrotis.Jsou lidi,kteri rodinu vidi parkrat do roka a nekdy ani to ne protoze ziji v zahranici a taky se z toho nehrouti.
My sedíme doma od začátku roku, děti nechodí do školky, pracujeme z domu. Je to už dlouhé a dlouhé to ještě bude, ale dokud máme, co jíst, kde bydlet a jsme zdraví, tak dle mého není tak zle. Na mozek to člověku leze, ale naštěstí je dneska spoustu možností, jak si hlavu zaměstnat. Pokud ta vaše ale má takhle černé myšlenky, tak by možná nebylo od věci zkusit si domluvit nějakou online terapii, nebo alespoň po telefonu. Nebo si alespoň najít nějakou činnost, čtení, cvičení, online kurzy, cokoli.
@zelenaesmolda ano, máš pravdu, švagrová žije v UK a v ČR nebyla 3 roky. ALE, byla to její SVOBODNÁ volba stěhovat se kamsi pryč... Stěhovala se před 10 lety s tím, že sem pojede třeba jednou za 2 roky, Zakladatelka si to nevybrala.
@krtcice
Nevybrala ale to na tom celkem nic nemeni,zvladnout se to da.
@zelenaesmolda jak u koho... Nemůžeš to brát podle sebe.
@krtcice
A proc bych nemohla kdyz jsem si tim prosla?Promin,ale jestli se dospela zenska hrouti z toho,ze tri tydny neuvidi rodinu tak je sakra na case prestrihnout pupecni snuru.Co kdyby chtela jet nekam na dovolenou na tri tydny,taky se bude hroutit?Muze si s nima denne volat.Jsou fakt horsi veci.
@zelenaesmolda proč bys nemohla? Protože každý prostě určité situace prožívá jinak 🤷♀️ a narovinu, já se taky odmítám přestat vídat na 3 týdny. Nejen kvůli sobě, ale kvůli psychice dětí a ostatních členů rodiny. Že já bych to vydržela neznamená že to s klidem vydrží i babička. Volání nenahradí osobní kontakt.
@zelenaesmolda Není to tři týdny, je to rok. Rok nám tady někteří vnucují pocit, že děláme něco hrozně špatného, když jdeme na návštěvu, když dáme dítě do školky, když se potkáváme s přátali, když jdeme ven, když volně dýcháme... Když žijeme. Že jsme tím zodpovědní za cizí neštěstí. Dostávají nás tak do pocitu frustrace a nutností volit mezi tím, co je dobré pro naše rodiny a blízké a jakousi imaginární zodpovědností za život a zdraví ostatních. Úplně chápu, že to už někoho semele a další "jen tři týdny" se můžou zdát jako celý věky...
... nevíc bez výhledu na konec téhle situace a bez rozumného důvodu proč věřit tomu, že to opravdu budou "jen" ty tři týdny...
@krtcice
Takze nikdy nepojedes na dovolenou delsi nez dva tydny protoze bys to psychicky nezvladla?
@zelenaesmolda no tak pokud nevyhraju ve Sportce, tak těžko. Za 1) není tolik peněz. Jezdíme na týden po Čr, do ciziny by se ty 2 týdny vyplatily, ale ještě jsme nebyli. Prostě na to není.
2) ani není tolik dovolené.
Ale zařekla jsem se že ode dneška už tady nic ohledně korony nebudu řešit, mám jen jedny nervy.
Ahoj, mám psychickou poruchu, tak si dokážeš představit, co to se mnou dělá, natož u zdravého člověka. Mám depresivní stavy, úzkosti, a to normálně rodinu navštěvujeme a chodíme na procházky. Navíc oba chodíme do práce, takže pro mě je to odreagování. Ale už mě neskutečně sere to omezování, které nikam nevede.
Už od začátku tohohle šílenství se pravidelně online setkáváme s celou partou přátel a prokecáme se někdy až do rána. Náš rituál jsme od piva v hospodě přesunuli domů na pohovku s něčím dobrým k jídlu a pití... pomáhá mi to udržet si dobrou náladu a nehroutit se. Nemáš možnost si něco podobného udělat občas s kamarádkama nebo rodinou? Vidět se osobně by bylo super, ale lepší jak drátem do oka. Třeba tě to povzbudí.
Hele, já bych taky do všeho kopla. Na celej covid mám svůj názor už od začátku, takže těžko přijímám jakékoli opatření. Navíc pro naši mega akční rodinu je tohle jako konec světa.... Na druhou stranu, nemám v hlavě ještě natolik vybydleno, abych si neuvědomovala, že by mohlo být ještě mnohem, mnohem hůř. Pusť si pár filmů z válečného období a představ si, jak by ses vyrovnala s takovou situací..... Neříkám, že by člověk měl sklapnout a poslouchat jak ovce - naopak si myslím, že bychom měli být hodně slyšet, abychom nenápadně a dobrovolně nespadli do nové totality. Ale určitě věci nejsou tak zlé, abys musela pomýšlet na nejhorší.
Nesmíte to brát tak vážně. Dokud v sobě nemáte čip nebo nějaké GPS sledování, tak bych jela klidně na druhý konec republiky. Já na to mám názor svůj a snažím se tím nenervovat. Mám to svým způsobem u zadku a žiju jako předtím. Jezdím kam chci, kde musím tak nosím roušku, ale s repirátorem mě nikdo nikde neuvidí, na tuhle vymyšlenou hovadinu jim prdim. A na ty další hovadiny co vymýšlejí.