Ahoj, prosim, nevite, jestli se cottage syr vyrabi z pasterizovaneho mleka? Vsude je napsano jen, ze je to cerstvy nezrajici syr, ale neni napsane, zda se pasterizuje. Konkretne jsem snedla ten od znacky Meggle, ale doufam, ze kdyz ma trvanlivost vic jak 2 tydny, ze pasterizovany bude. Kdyby ne, asi by se rychle skazil. 😊 tak snad je v tehotenstvi bezpecny. 😊
@nika110818 ano,je. Obecně výrobky z nepasterovaného mléka tady v ČR moc nesezenes, pokud nepočítám mlekomaty.
To už je asi 10 založená diskuze na téma Smím toto? Je to bezpečné? Kuřecí, soja, indické jídlo, gyros, zmrzlina.... chápu, že máte obavy, ale nepřeháníte to malinko? Trochu klidu, miminku uškodí spíš stres, než mléko...
Samozrejme, ze je pasterizovany.
Stejne jako hermelin, niva a podobne.
Tvl řešit v těhotenství každý jídlo, nepřežiju ani třetinu. Kromě tataráku jsem sežrala úplně všechno.
@nika110818 to je zase tema
Nečtěte moc na internetu,protože to by jste pak nejedla vůbec nic
@nika110818 Jak se tu uz psalo, u nas je temer vse z pasterovaneho mleka. Nespaster maji vetsinou ve specialkach se syry apod. Ja jsem v tehotenstvi jedla nivu, hermelin, cottage a dokonce chlebicek s vlasakem a domaci holandskou omacku. Ne po kylech, ale kdyz byla chut. Malinky to zvladl 🙂. Vyhnechala jsem jen syrove maso a dukladne omyvala zeleninu.
A nejlepsi je zeptat se az kdyz to sezeres 🤔😂
Ano, je z pasterovaneho mléka.