Co to je za hmyz?

anetakamaradova
7. říj 2016

Zdravím. Probudilo mě hrozné svědění. Štípance jsem měla jak od komára a našla jsem v posteli toho. Blecha to být snad nemůžu, protože to nemá tykadla a jako štěnice se mi to nezdá. Štěnice má plochý tvar. Nevíte někdo co to může být?

eri399
7. říj 2016

Nevím jestli je to přesně ono, ale zkontrolujte si doma mouku, např. ještě psí granule, a jestli máte doma nějaké mazlíčky hlodavce tak zrní a seno. já něco podobného měla ve vojtěškových granulích. přinesla jsem to tak z krámu

anetakamaradova
autor
7. říj 2016

Nic takového nemám :/ ale ty štípance. Na komára to nevypadá.

beruna84
7. říj 2016

Poptejte se tady http://www.skudci.com/ tam určitě poradí. Řekla bych, že jde o kožojeda, ale ten neštípe, nekouše, živí se zejména živočišnými zbytky, obilím.. může napadat tkaniny. Můžou se vyskytnout kromě skříní s oblečením a v posteli i v mouce, čaji, otevřených potravinách ve špajzu, potřeba vše prolézt. Ale myslím, že snad v každé domácnosti se objeví..

eri399
7. říj 2016

@anetakamaradova a máte jich víc na jednom místě těch štípanců?

vitovka3
19. čer 2019

@anetakamaradova Dobrý den, vím, že jste tento příspěvek sem přidávala již před několika lety, ale tento týden jsme se setkali s podobným broučkem u nás v posteli a přítel je strašně poštípaný, až z toho měl alergickou reakci. Nepřišla jste náhodou na to, o kterého brouka se jednalo? Děkuji.

bruckner
19. čer 2019

@vitovka3 podle fotky je to kožojed a ten neštípe