Co to je s těmi kurýry?

klokanka31
10. říj 2023

Jaké máte zkušenosti s kurýry v poslední době? A je jedno jestli to je DPD, PPL, zásilkovna atd...
U nás to je na starou bačkoru. Jen během 2 týdnů - zásilkovna ztratila balík, a celý týden byl bůhví kde. Až po urgenci se našel.
V jeden den měly přijít dva balíky DPD. V emailu psali že budou dva, a když přijel kurýr, tvrdil že je jen jeden. Na můj dotaz proč tedy psali že budou dva prohledal auto a opravdu našel i druhý balík.
Včera WEDO - opět dva balíky potvrzené emailem. Kurýr přijel s tím že má jeden. Na moje protesty že mají být dva řekl že neví, že to je asi přes jiné depo, nehleděl na to že v hledání balíků bylo že on má dovézt oba. Ani se neobtěžoval kouknout do auta. Za deset minut mi volal že se omlouvá, opravdu byl v autě i druhý balík.
Dneska do balíkovny mělo dorazit kolo pro malou k Vánocům. A balík nikde.
Zítra mi má přijít hodně drahý parfém (už je zaplacený) a já se jen děsím toho, aby to zas někde někdo neztratil 🤦‍♀️
Nechci vidět co dopravci budou dělat před Vánocemi, když bude teprve to správné balíkové šílenství 😃

mishka87
10. říj 2023

U nás tedy žádný problém není. Objednávám převážně do Zásilkovny a pak DM přes PPl. Většinou tedy nejsem doma, tak mi to dají do Parcelshopu. Ale Vždy je s nimi dobrá domluva a pánové jsou milí. Balíkovnu mám nejblíž na poště, takže taky pohoda.

levandule_k
10. říj 2023

Pár let zpátky, jsem něco objednávala přes Českou poštu a byla celý den doma, nikdo nezvolnil, akorát jsem pak našla lístek ve schránce, že nás nezastihli doma. Jinak Zásilkovna pohoda, tam si to vždy vyzvednu jak mám čas.

krisstina93
10. říj 2023

Ppl, dpd, ani postu si teď nemůžu stezovat, zasilkovnu využívám spis na podávání a vydejni místo, hodně využívám balikovnu, ale tam sem taky nedávno měla zasek na vydejnim místě sem to nechala uložit do alzaboxu a když sem to vyzvedavala nefungoval ten kód, tak sem nahanela všechny čerty, abych ten balík dostala ven, ale to byl ojedinělý problém jinak jsem spokojena. Čemu se snažím vyhnout je wedo, to je katastrofa, zrovna nedávno mi vezli balík, protože nebyla jiná možnost dopravy a byla jsem vzteky bez sebe, měli dovézt jeden den balík, nikdo se neozval, další den přišla sms ze budou balík dorucovat, ale opět nikdo nakonec nedojel, tak sem si změnila doručení ať to nechaji na vydejnim místě, konkrétně sem si vybrala na jakem abych to měla poblíž a další den přišla zprava ze je to uložené na úplně jiném místě na úplně opačné straně než sem chtěla. Takže od nich už nikdy nic.

87pavlina
10. říj 2023

K nám jezdí úžasný pán z DPD, vždy mi donese balík až ke dveřím. PPL naopak hrůza, žádná vstřícnost. Je to člověk od člověka. Podle mě toho taky mají moc a někdy je to pohltí. Navíc všude musí být pomalu na minutu přesně, takže někdy chápu, že někdy udělají chybu.

blondynka400
10. říj 2023

@klokanka31 řekla bych, že kvalita je pořád stejná. Tzn. až na výjimky špatná. Proto si beru věci zásadně na dobírku a mám celkem klid, než někde nahánět zaplacený balíček, když mi ho dají do výdejního místa bez mého vědomí, který má otvírací dobu třeba do 16:00. Jedinou výjimku dělám u PPL, jezdí tu už leta bezva kurýrka a max mi to dají do parcel shopu, kde jsou též super, mají dlouhou otvírací dobu a ještě si tma u toho můžu nakoupit farmářské produkty a mám to po cestě.

veruuu_kubesovic
10. říj 2023

@klokanka31 objednávám vše do Z-boxu a nebo do balikovny, u mě kurýr nebyl ani nepamatuji...

veruuu_kubesovic
10. říj 2023

@klokanka31 jooo a Česká pošta, která mi vozí velmi drahé balíky kolem příslušenství k inzulinove pumpě tak s těmi mám jen tu nejlepší zkušenost, máme tu bezvadneho pošťáka 👌 jsem mu kdysi dávno řekla, že je ten balík pro mě mega důležitý a tak mi ho vozí i na 3x dany den, než mě zastihne doma...

klokanka31
autor
10. říj 2023

@veruuu_kubesovic Takhle "vycvičeného" pošťáka má mamka, taky se u ní klidně staví opakovaně, nebo když mě pošťák nezastihl doma, tak jsem mu říkala ať to nechá na poště, ale ne, byl ochotný za mnou přijet tam kde jsem se zrovna nacházela. Na poštu se nadává/nadávalo ale možná je pořád nejlepší...

jajulin
10. říj 2023

@klokanka31 co jde, objednávám do zasilkovny, popř. do balíkovny. Balíčky si vyzvednu sama podle mých možností nebo pošlu některé z dětí. Nepamatuji si, kdy naposledy byl nějaký problém. Leda ten, že mi 2 e-shopy poslaly úplně jiné zboží, než jsem si objednala.

efa1
11. říj 2023

@klokanka31 obávám se, že je to prostě "jen" o lidech, jak k té práci přistupují.

zuzkaasteli
11. říj 2023

Me posledni dobou stve kdyz vracim pres zasilkovnu,zaplatim si dodani na adresu a vzdycky to nechaji nekde na vydejne. A ja pak zjistuju jestli se to vubec dostalo kam melo😒

petulkadodo
11. říj 2023

@klokanka31 Nám Zásilkovna nedávno zaměnila balíky, dorazil nám balík někoho jiného. Náš balík našli až asi po třech týdnech a zboží uvnitř rozbité. Kdoví, co s tím kde dělali. No a včera mi kurýr z Rohlíku dovezl nákup, za chvíli volal, že zapomněl jednu tašku, tak se s ní vrátil a bum ho, v té zapomenuté tašce roztržený a vysypaný cukr v nákupu. Takže jo, taky mám trošku ten pocit, že ty kurýrní služby jsou nějaké horší.

alice180
11. říj 2023

Řekla bych, že to pouze zrcadlí celkovou pracovní morálku napříč všemi obory.

veroniquecz
11. říj 2023

Je to o lidech. A zrovna kurýři jsou pozice, která není zrovna velké terno. Takže se nedivím, ze někteří “nemají svůj den”.

marimanta
11. říj 2023

Kurýři jako lidi jsou různí, někteří milí a ochotní, jiní zpruzení. Většinou mám ale štěstí na ty fajn. I pošta je tu prima, ale jsme maličká obec, tak to tu funguje asi jinak.
Ovšem jak tu někdo psal - Wedo = katastrofa. Tuhle mi taky cosi vezli, ne teda domu, ale na výdejní místo. Jiná volba nebyla, bohužel. Místo máme v hospodě, byl tam nějaký brigádník, byl fajn, ale vůbec se s tím systémem nemohl poprat. Už jsem myslela, že balík nedostanu. A tak je to tam pokaždé, naposledy mi to paní po asi čtvrt hodině dala jen tak (zná mě věděla, že je to pro mě), teda já jí tam nechala obal s kódem, aby to vyřešila později. Ale když mi něco vezli domů, tak OK.

michaela666
11. říj 2023

Já si nemůžu stěžovat na žádného doručovatele. Vždycky přijedou v časovém rozmezí, které píšou v SMS. Dva už si pamatují, že mi občas vypravení před dům trvá protože se mnou chodí dítě a i přes to, že je zdržujeme tak vždy s úsměvem a hrozně milý. Velký balík mi chtěl pán z vlastní iniciativy vynést do patra, ať se s tím netahám. Všechno je o lidech.

klokanka31
autor
11. říj 2023

@marimanta Dneska má přijet wedo tak jsem zvědavá 🙈

mishka87
11. říj 2023

@veruuu_kubesovic Já kdysi byla s jedním pošťákem i domluvená, že pokud to bude balík s nekřehkým zbožím (většinou to bylo oblečení na syna), tak to může hodit přes plot. Pán byl místní, takže nás znal. Jenže tam už pár let nedělá, páč pošta prý platila mizerně a ještě měl spoustu neproplacených přesčasů.

queequegg
11. říj 2023

Jako byvaly kuryr muzu rict, ze je to jen o lidech (na obou stranách). Dost lidi jsem si pamatovala a jak se chovali ke me, tak ja k nim. Nebyl problem donest nechodici babicce balík až do patra domu, na druhou stranu casto jsem slysela Doneste mi to az do bytu, mam tu dite, ale pak mi misto zeny otevrel manzel v trenkach 😏 Jako nekuryr nechavam dyska, pred Vanoci treba neco na zub (sama jsem to ocenila, kdyz jsme trávili v praci pres 15 hodin denne). Ale pokud je kuryr lidsky blbec, je to všechno zbytecne 🤷‍♀️