Co si všechno pořídit na pečení a zdobení dortu?

lejla24
1. dub 2016

Maminky potrebuju se nejak zabavit po dobu rodicovske dovolene, tak jsem se rozhodla naucit se pect a zdobit dorty, ale potrebuji poradit, co vse potrebuji do zacatku? Dekuji

soyevita
1. dub 2016

To je těžká otázka,předpokládám,že formy máš 😉
Já jsem měla na začátku používala zdobičku s různýma násadama,potravinářské barvivo,něco na posyp boků a jedlý papír.A dorty byly krásné.Pak už jsem používala i potahovací marcipán,vyráběla růžičky,nebo si figurky z marcipánu koupila,nebo jsem si je na objednávku nechala udělat.
Záleží,jakou máš představu......
Já mám stejně nejraději tvarohové dorty s ovocem,nebo jovodorty a na ty nepotřebuješ nic speciálního 😒

mrskato
1. dub 2016

ahojky, taky jsem se na rodičáku takhle bavila 🙂 záleží na tom, jaké dorty chceš dělat. Já dělala a občas ještě udělám, ty potahované, v závěru jsem si stačila jen s rukama a obyčejným jídelním nožem, s tím jsem byla nejspokojenější, všechny ty špachtličky mi přišly na prd a hodily se opravdu jen na něco. Pak vykrajovátka...někdy se hodí, mám jich plnou krabici a používala jsem je zřídka 😀 potahovou hmotu jsem vyráběla sama.
A jak píše "soyevita" - potravinářské barvivo a nejlepší jsou tvarohové s ovocem 😀

banitram
1. dub 2016

na první pokusy vám bude stačit i jedna menší forma, pár potravinářských barev, na domácí falešný marcipán (figurky a potahová hmota) sušené mlého, cukr moučka, mandlové aroma, med ... dobrý recept na dortový korpus (já používám jen jeden, který se mi osvědčíl a měním jen krémy). Časem zjistíte sama, co z ostatní nabídky využijete a co je zbytečné a jestli vás to opravdu bude bavit. Hodně využívám i vykrajovátka nebo silikonové formy na marcipánové ozdoby, také sadu rádýlek.