Holky, doporučíte mi knížku? Už nevím co si mám číst. Mám ráda fantasy (Tolkien, Lewis, Paolini apod), s chutí jsme si přečetla Twillight sérii, Hostitele, četla jsem i Hru o trůny (nic moc, je to zvrhlík) nebo tu sérii Skoromrtví, Brzomrtví Nemrtví atd. Dokonce jsem v zoufalství přečetla i Monyovou (dobré, ale po pár knihách se to začalo opakovat). Ráda čtu i starší věci - sestry Bronoteovy, Balzac, Remarque, Maupassant - teď jsem si znova přečetla Pýchu a předsudek a chtěla bych něco nového v tom duchu jak jsem psala. Akorát už jsem toho přečetla fakt docela dost a nemůžu najít nic dalšího.
Nepiště prosím nejnovější novinky, chci to do čtečky, takže aby se to dalo sehnat. Něco ne moc "náročného" - Mistr a Markétka by mě zrovna teď zabil, stačilo jednou. Snažím se najít nějaký nový zdroj čtenářského potěšení 🙂
Browna jsem ještě nečetla, vadí mi jeho filozofie, ale mohla byc hto zkusit, děkuju za tip
Já můžu doporučit Kinga 🙂
Kateřina Tučková- Žítkovské bohyně - to jsem zhltla snad na třikrát. Potom, co mě v poslední době nadchlo, tak Bernard Werber- Mravenci( to je fakt super příběh, je to sice sci-fi, to já moc ne e, ale tohle je prostě výborný!), no a co mě nikdy nezklame je G.G. Màrquez - za ty klasiky;)
á, vida , na bohyně jsem zapomněla, měly dobré recenze... děkuju i za ostatní tipy
Mně se teď naposled líbila Pod sněhem od Soukupové. Právě čtu Babky na divoko od Holcové a taky moc doporučuji.
@kukujda k tomu co jsi uvedla že čteš, bych asi doporučila skusit něco od Clive Barker (Imagika se mi líbila), pokud máš ráda nenáročné příběhy o dracích tak Ann McCaffrey - napsala desítky knih o Drakenech (jezdcích na dracích) z Pernu (planeta na které žijí).
Ze starších klasik se mi dost líbila Čachtická paní od Jožo Nižnanského, nebo Desirée od Annemarie Selinko (příběh z Napoleonské doby)
série sirotčinec pro podivné děti, zlodějka knih, posel
@veverun to neznám, zkusím sehnat 🙂
@petrajurinova Barker a ostatní vůbec neznám, Drakeny jsem četla, nebyla to vyloženě pecka, ale ta fantastika byla zajímavá
@lavita to zní zajímavě.. akorát jsem si při prvním čtení přečetla blbě a ze zlodějky knih jsem udělala zlodějku postelí 😀
@kukujda Jestli Vás zaujala Šifra mistra Leonarda, tak muzu od Browna doporučit i Anděle a démoni, Inferno....je to podobna tématika.