Holky, potřebuji poradit, co doma používáte, když máte doma malé děti a zároveň pejska? Mám doma ročního syna, všude leze a na všechno šahá. Samozřejmě všechno dává do pusy. Takže hledám něco bezpečného pro psa i dítě na vytírání podlahy a podobný úklid. Ideálně aby to trochu vonělo a nebyla to moc velká chemie.Poradíte?
Ahoj, já používám savo na podlahy, voní a celkem dobře vytírá, a když dojde,tak jar. u nás je hlavně potřeba denně vysát, aby nelétali chlupy 🙂
@frantiska85 díky za odpověď. Nechci žádnou velkou chemii, tak jsem dnes něco objrdnala a vyzkouším to.
Na vsechno pouzivam vyrobky od firmy Feel eco. Hlavne prostredek na nadobi,kterym muzes umyvat i ovoce a zeleninu 😉 takze s nim umyvam skoro vsechno 🙂
@kekulice Ahoj, já na podlahy používám Frosch, denně vysávám, prach a mastnotu v kuchyni umývám dětskými vlhčenými ubrousky, jinak se mi osvědčila metoda v koupelně - každý den jen setřít houbičkou umyvadlo a vanu, dělám to třeba večer při čištění zubů. No a pak je ještě skvělý prý ocet a soda. Když nad tím tak přemýšlím, tak moc přípravků nepoužívám 🙂 akorát na wc, tam dávám fakt savo
Já používám Sanytol nebo Savo, máme kočičku, takže tě docela chápu 🙂
Malá ještě neleze, ale často je na zemi, takže při dvou velkých čoklatech dbám na čistotu. Když není poblíž dítě ani pes, sjedu podlahu Savem. Používám i Savo na podlahy, Sanytol. Co se týče vůně, bezkonkurenční je konvalinkový Ajax. Podlaha voní i do druhého dne. Nevytírám ručně.
@konekokira Frosch mám doma taky, sodu a ocet používám a dobrý. Teď dorazil kurýr se zásilkou, tak se jdu vrhnout na to co jsem objednala a otestuji to 😀
Holky, syn teď spí, tak jsem se dala do úklidu a musím říct, že jsem nadšená. Jemná vůně, pěkně se s tím všechno myje. Vzala jsem s tím všechno - podlahy, záchod, koupelna. Jako dárek jsem dostala ještě pytlík, který voní po pomerančích a pohlcuje pach. Takže vřele doporučuji k vyzkoušení, nechám tím vyčistit i koberec. Jinak se to jmenuje Q4Pets Floorwash, zakoupeno online na mamadiva.cz. Měla jsem strach, co to přijde, ale fakt jsem nadšená.
Já jedu hlavně v octu (je neškodný, levný a účinný), jedlá soda, vonné silice, pak občas sanytol - jde mi hlavně o chlupáče, abych jim neublížila. Jinak tu je na "šetrný" úklid plno tipů: http://ukocouradoma.cz/uklid-s-domacimi-mazlicky/ Je tam i o tom octu, sodě...
Já střídám. Sůl - místo písku, třeba na dřez v kuchyni. Jinak jsou super ECOVER čističe, ten na vodní kámen je úžasný, do koupelny. Na podlahu mám taky ecover, hezky voní. Občas používám i čističe značky DenkMit z DM drogérie, čistí pěkně, nesmrdí a jsou levné.
Jakýkoli přípravek na podlahu a když mi dojde, tak Jar. Z hygieny nedělám vědu.