Ahojky, ráda bych zeptala, jestli někdo řešil tento problém. Máme parkety, ale v hrozném stavu a investovat se mi do nich nechce- nelíbí se mi. Ráda bych na ně něco položila, ale nevím co - nějaké lino, thermofix apod., něco mimo koberce. Prosím o radu.
jenže pakety mají i škvíry, jsou fakt nehezké
😒 a nechat si je dorovnat? Stáhnout, prostě bych si tam pozvala, dvě tři firmy ať dají návrh a udělají cenovou nabídku, za to dáš jen čas. Když na ně dáš lino, nebude podlaha tak dobře dýchat a může se Ti tvořit mezi linem a parkety plíseň, na to bacha!
🙂 jsou to Tvé parkety a záleží pouze na Tobě co s nimi uděláš 🙂 ...ještě je krytina marmoleum- dýchá
@susana26 tyjo, to bych si nebyla až tak jistá. zhruba 8 let zpátky jsme si nechávali dělat nabídku na renovaci parket (původní stav, z 50.let) v 2+1, cca 55 metrů čtverečních a cena se pohybovala v řádech několika desítek tisíc. Lino (v závislosti na typu) podle mého názoru vyjde podstatně levněji než renovace parket.
@kuki7733 Nicméně já bych se taky spíš přimlouvala za renovaci nebo teda parkety sundat a podlahy předělat úplně. Protože položit lino na nerovné parkety se škvírama - to je celkem jistota, že se to časem prošlape, tuplem pokud to bude nejaké levnější a tenčí lino a pokud ty spáry a nerovnosti jsou hodně výrazné.
Tak jen abyste teď neinvestovali míň peněz do něčeho, co ve finále vyjde dráž. Jestli je to váš byt a ne podnájem, je lepší zrovna na podlahách fakt nešetřit.
@kuki7733 resili jsme to stejne. My meli pod parketami i spatne podlozi a pri brouseni se uz i drolily. Lino mame v chodbe a kuchyni a to se opotrebenim prizpusobi patketam, tak jde pak videt ryhovani. My jsme nakinec dali Osb desky, miralon a polozili plovoucku. Zbrousili dvere a udelali prahy a spokojenost a porad to vyslo lepe jak renovace.
... zbroušení není tak drahé a nátěr si můžeš udělat sama, do dětského pokoje můžeš dát pěnové puzzle - jsou celoomyvatelné. To co by jsi dala za lino, to dáš méně za zbroušení a nátěr 😉