Ahoj holky 🙃🙂, kalhoty už mi začínají být těsné a patřím mezi ten typ lidí co neradi nakupují zbytečně moc věcí co pak už nevyuziji. Termín mám v červenci. Poraďte mi prosím co si případně koupit a co nosit. Jsem úplně zoufalá nechce se mi kupovat milion věcí co pak budou ležet ve skříni. Popřípadě nějaké typy na nošení oblečení od jara do léta. Děkuji 😘
Legíny, delší tílka,trička, přes to cardigany co normálně nosím, případně saka,bundy - když bylo teplo,nepotřebovala jsem to zapínat. Záleží jaký máš ,,svůj,, šatník. Já jsem toho moc nedokupovávala 🙂 a to jsem rodila v únoru.
@koblizek3666 Úplně stejný problém 😂 taky termín červenec a taky nechci kupovat věci, co mi pak k ničemu nebudou. Měla jsem štěstí a narazila jsem na výborné legíny, které mají v pase náplet a šňůrku, takže dám ohrnuté na břicho nebo můžu natáhnout vysoko přes bříško nebo pak pozdějc i pod břicho a kombinuji s elastickýma delšíma tričkama, kožešinovou vestou, všechno unosím i po porodu, a pak jsem sehnala taky ve slevě elastické šaty ke kolenům celopropínací na zip a krátký rukáv, tričko s dlouhým rukávem dávám pod, až bude teplo, tak bez, vroubkový bavlněný úplet, superpruží, takže také budou i po porodu a silonky kupuju větší a natahuju pod prsa 😁 a ještě mám jedny zateplené legíny 3XL, ač mám vel.S, protože zadek a stehna sedí a bříško má dost místa, jsou na gumu, ale dost vysoké i volné a vše za 200,- až 300,-Kč, takže dá se najít i ušetřit.
Jsem teď podruhé těhu a kupuji velká trička,klidně i bez ramínek, těhu tepláky jsem využila i po porodu (mají jen pás přes bříško), na udržení kalhot jsem si v prvním těhu koupila těhu.pás https://www.mamitati.cz/moda-pro-maminky/tehote... tento model ale z jiného obchodu. Rodila jsem v srpnu a jak bylo léto,začala jsem nosit hlavně šaty. Do těch jsem se vešla dlouho a nekupovala žádné větší velikosti. Bříško nadzvedlo šaty a místo ke kolenům,jsem měla skoro mini 😂 Ale teď používám i dlouhá trička nebo tričko/šaty na tělo. Teď to tak mám u jedněch šatiček...krásné tričko pro těhu,ale už mě tlačí na bříško...mám taky 7týdnů do prvního termínu a 8týdnů do druhého s dvojčaty.
Já měla rodit v září/říjnu a za celé těhotenství jsem nakoupila 2 těhu kalhoty a 3 těhu trička 🙂 jinak jsem nosila své běžné oblečení..ale nutno říct, že já nabrala opravdu jen bříško, tj za celou dobu 2,5kg, takže to nebylo nic velkého=) záleží jak to budeš mít ty😉 ale nějaké kalhoty/těhu sukni bych si koupila určitě
Nedokážu si to moc představit bez těhotenských džínů, mám dvoje. Pak pár delších těhotenských triček, z normálních a i těch delších mi leze pupek. A pak jsem využila těhotenské punčocháče a legíny. Jinak nosím převážně šaty, mám jich hodně a do většiny se bez problémů vejdu 🙂 Přes zimu jsem si musela koupit větší bundu, do svých obvyklých bund a kabátů už bych se teď nenarvala. Ale jestli rodíš v červenci, už ti ten konec vyjde do teplejšího období a budeš to mít jednodušší.
@koblizek3666 zalezi na brusku.. ja som bola ako slon, takze netehu veci som nemla absolutne sancu nosit,, maximalne doma, urcite nienna verejnost 🙂 mala som jedny tehu rifle, jednu suknu a asi dve saty ktore som dokola tocila 🙂
Za sebe mohu doporucit spodni cast obleceni(kalhoty, kratase, sukne apod). Neskrti v pase, jsou opravdu pohodlné. Leginy jsem taky hodne vynosila, ale kdyz jsem sla do mesta nebo k dr jsou blbe. Vypada to jak kdyz si odskocim z domu. Tricka a halenky se daji koupit obycejne, dlouhe. Ja vynosila pres leto asi 2tilka pod zadek, tak hezky zakryly cele bricho a jedno delsi triko. V tomto pripade by to byla zbytečná investice
🙂 leginy,volna tricka-halenky,tumiky... kalhoty jsou vyborne od znacky Thao... maji sirsi pas a bez gumy-stahujes je snurkou-pro tehule PARADA!!!
Za dve stovky tehu leginy z Lidlu a dve lepsi trika taky.Termin taky v cervenci.Jinak prvni jsem prochodila v obyc leginach a tunikach ci satech.Ted mam na ven obyc termo leginy.Stahnu pod pupik a dlouhy svetr pres to.Tricka se bohuzel vytahaji a uz tak zustanou,tak jsem ty tesnejsi vyradila uplne.Mrkni do sekacu,tam taky najdes hodne.
@koblizek3666 kup si neco co je na tehu, ale i na kojeni, napr. v bonprixu maji spoutu takoveho obleceni. Pokud mas v planu kojit, bude Ti obleceni perfektne slouzit 😊
Kup si tehotenske leginy v lidlu a v h&m maji casto slevy. Jinak jsem vyuzila obyc leginy a dlouha trika. Jinak jsem dost dlouho vyuzila kalhoty pod pupek, ale pak to zacalo bolet. No a jinak kradu obleceni bytnemu. Zkus neco v sekacich. Poradila bych ti vic, ale ja mam pandero az ted, takze jine pocasi..
Milovala jsem těhotenské černé legíny. Velmi pohodlné (na rozdíl od těhu riflí, bříško v teple a jen jsem měnila vršek.....dlouhé svetry, tuniky, trika, šaty, variací bylo spoustu. Když už jsem kupovala nějaký top, tak takový, který bych využila i později jako netěhotná 😀
Teď mají těhotenské legíny v Rossmanu za 129Kč
@2hanah Díky za tip 🙂... Něco na těch šatech bude je fakt, že pres jaro i leto se dají využít 🤔
sekáč.
koupila jsem si tam jedny těhotenský kalhoty, ty sem vydržela nosit fakt jen pár měsíců ze začátku a pak už mi byly stejně nepříjemný. nosila sem pak jen legíny/punčochy (netěhotenský) a šaty nebo tuniky. ty maj často střih takovej, že se daj nosit i v netěhotenství. když jsem měla největší pupek, střídala jsem pár trik, který byly asi jakože těhotenský, nějaký z lidlu a pak opět sekáč🙂
já mám termín taky v červenci, a zatím jsem koupila těhotenský džíny a 2x tepláky 🙂 normálně nosím vel. 38, max 40, ale tohle jsem si musela vzít ve vel.44, protože mě osobně to už hodně tlačí do břicha, a ty menší (42) by mě tlačily už cca před měsícem, když jsem nakupovala 🙂 jinak třeba už jsem zabavila manželovu zimní bundu, svůj kabát už nezapnu :D
termín květen... mám troje šaty, které točím do práce, jsou řasené, takže jdou s břichem i bez a uzpůsobené na kojení, takže počítám, že je min. dvě sezóny užiju 🙂 ... pak dvoje tílka+podprsenky na kojení, co už taky tahám teď, abych si nemusela kupovat větší v mezičase, a koupila jsem si softshellku, protože už jsem teď v těch mrazech žádný kabát nezapla, po porodu si do ní všiju vsadku na nošení prcka a užiju až až 🙂 a zkoušela jsem těhu punčochy a nevyhovujou...zbytek mám svoje netěhu věci 🙂
Z netehotenske mody jsem si oblíbila šaty a takové ty silnější punčocháče. Prodloužená trička a tílka z Lidlu, jsou pod zadek, takže vpředu přes břicho super. Zároveň s nima mám dobrou zkušenost i s kvalitou. Na břicho se pak krásně přizpůsobí takové ty haremky. Mám dvoje thao a super, jsou i v teplých dnech hezky vzdušné, ale už je to spíš na volný čas než do práce. Jinak jsem pak kupovala věci, co střihově sedly i na břicho, ale nebyly těhotenské a nosím i po. Tehu mám speciálně jen jedny jeany, jedny kraťasya dvoje legíny. Ale to protože jsem minule rodila v březnu. Teď mám termín srpen. Pravda, že ale z pohodlnosti nosím. Ale taky je dobré asi říci, že můj šatník je spíš volných střihů než uplych a neměla jsem úplně největší břicho.
Ja nosila leginy a k nim nejruznejsi saty, tuniky, delsi tricka, vetsinu veci mam stejne elastickych, takze se prizpusobovaly dobre brichu 🙂 Celkove jsem si kupovala veci, abych je vyuzila i treba potom pri kojeni, vylozene tehotenskych kousku jsem mela par. Co ale muzu doporucit, pokud jsi kalhotova, tak tehotenske dziny s pruznym pasem, to je neskutecne pohodlna vec 🙂
U druheho tehotenstvi jsem mela hlavni mesice v zime,jeste tyden mam.tehotenske rifle z HM mi sedely cele 2mesice za900 fakt nema cenu kupovat.dalsi vyresily leginy a pepco riflove leginy za 200 Z velikosti M mam XL..po porodu cekam L a zpet M.Super jsou i leginy F&F moda cca za 300 a decatlon leginy za 100 na doma.Bundu zimni jedina investice 1800,ne tehotenska XL a urcite si ji koupim dalsi rok v mensi velikosti.Leto jsem minule odchodila v satech, cardigany,rozepinaci svetriky a v L bunde podzim,co nosim porad.pohodlne pumpky lehke a trika vetsi velikosti.Manzeluv satnik se na doma taky hodi a i ted v zime.za me v pepcu a F&F vyresi nebo kik...tehotenske rifle krasne,ale je to investice tak na 3x za cele tehotenstvi a na leto nema smysl.jo a investovala jsem do plavek.me prsa vzdy houpnou ze 75D na 85E a super sedi Triola, ma krasne modely jen to vyjde 1000-1500,ale vydrzi xlet i kojeni a podprsenky ideal bezesve rovnou kojici za me teda.
urcite nepropaguji zadnou znacku, cokoli za rozumnou cenu,jen kde mi co sedelo.kdyz bych tehotenske obleceni dostala jako darek jsem rada,ale za 300-1000 trika a svetriky je fakt investice...i bazarkove veci poslouzi
Nosila jsem normalne svoje obleceni az do porodu. Koupila jsem akorat 1 tehu kalhoty. Tehu tricka jsem vubec nekupovala nosila jsem dlouhe tilko a na to trika obyc. Rodila jsem v rijnu a nabrala 12kg
Ja s dvojcaty koupila jen tehotenske tilko. Dlouho jsem oblikla predporodni a mam i nejake veci na gumu. Jo vlastne...a jednytoho saty...na svatbu a statniceja. Termin zari, porod cervenec.
Druhe tehotenstvi...jen jsem si pujcila od segry tehotenske rifle a koupila jedny (ne)tehotenske saty. Termin kveten.
Termin v kvetnu. Z tehu veci jsem si koupila jedny spolecenske saty (druha ruka), jarozimnopodzimni parku (druha ruka, to ty nemusis resit;), dve trika (sekac a h&m), leginy (h&m), jedny teple puncochace (h&m), plavky (decathlon), oteplovaky (druha ruka, mohly byt i obyc o 2 vel vetsi) a sportovni leginy (druha ruka). A az ted nekdy v 28tt prvni a posledni dziny.
Urcite ocenis a unosis tuniky/kratsi saty s leginama (tehotensky jsou uzasny tim rolovacim pasem, obyc se mi zarezavaji a delaji takovy divny boule). Turecky kalhoty a sukne z h&m basic co maji zabickovy pas. Spolecensky saty a sportovni obleceni byla moje nutnos.
Dziny bych u tebe nahradila sortkama, volnyma,co vypadaji skoro jako sukne a stahla je pod brichem. Zavinovaci svetriky a Takove ty prekrizene veci vepredu na chladnejsi rana. Delsi kosili nebo kosilosaty o 2 vel vetsi, budes nodne oversized a nebude te tlacit. Zbytek zalezi od tvyho stylu zivota, nekdo ma v praci dress code, nekdo vyuzije sportovni (funkcni) obleceni, nekdo v cervnu poleze na hory a to chce asi nejakou nosici/tehu bundu. Vyhoda tehu obleceni je ze ho lehce prodas, pokud koupis h&m nebo jiny libivy znacky.
Jinak zbytek patlam z toho, co mam, bacha, nektery dlouhy trika jsou v tehu uzky uplne vsude, ja narazila na takovy rozsirujici se z lindexu (jeste pred mininem) a koupila (zase internetovy sekac, maji je tam ale furt).
A zase musim rict ze tech par tehu veci, co mam, miluju, protoze me nikde nestahuji a na to jsem ted fakt hakliva. Ac treba bych se vesla do x jinych veci, tak mi vadi, ze to moc obepina bricho nebo boky a furt to citim. Treba bez tehu plavek bych si aquaerobic vubec neuzila, to samy sport.kalhoty a cviceni.
@koblizek3666 ahoj, taky jsem toho nechtěla moc kupovat a dlouho jsem to i vydržela. Ted jsem v 8.m. Hned ze začátku jsem podědila 3 sukně a 2 rifle od švagrové. Rifle jsem neměla na sobě ani jednou, ač jsem jinak nic jiného nenosila! Jsem drobné postavy, čekám 1., ale bříško mi vyběhlo hned.
Důležitý poznatek: kolem 6-7m. už prostě bříško je a potřebuješ se líbit i sama sobě, přijde období, kdy si najednou budeš připadat neatraktivní, neohrabaná a divná, takže to nějaké hezké oblečení které ti udělá radost bude potřeba!
Spodek: silonky (pro obézní a nosím je zadkem vpředu), leginy (HM, Lidl), těhotenské sukně (nízký pas+náplet, ty poděděné, už mi jsou jen 2)
Vršek: těhotenské trička (sedí mi krásně v ramenou a přes prsa, bříško ok, a bývají delší, takže zakryjí ten náplet na sukních nebo i spodek v leginach.) 3 jsem podědila, 1 dostala nové, 3 si koupila (Lidl, HM- obojí výprodej)
1 šaty pletené půjčené od sousedky, 1 teplejší koupila přes Aliexpress (200,-).
Bundy zimní řešit nebudeš, ale až mi nebyla moje, půjčila mi sousedka.
K doktorovi chodím v sukni, jinak v šatech, jsou fakt nejpohodlnější.
Takže na léto určitě šatičky a jestli můžu doporučit, ne do A, budeš si připadat jak slon ve stanu, raději nějaké splývavé.
Máš výhodu obuvi = nazouváky, nedovedeš si představit, co to je, si teď zapnout kozačky!!!
Termín mám v květnu. Byla tedy vcelku nutnost koupit těhotenskou bundu na zimu. Soft. kabát z bonprixu. Vzhledem k tomu, že během dvou měsíců dost přibrala, si nedovedu představit chodit bez těhotenských kalhot. Svoje bohužel neobleču. Trička jsem nekupovala žádná. Svoje normále obleču a náplet na těhotenských kalhotech trochu skryje to, že ho břicho zkracuje. Jinak legíny, tepláky a cardigany. Na ty nedám dopustit 🙂)
Nekupovala jsem nic🙂 nosila jsem jsem svoje oblečení a posledních pár měsíců manželovy džíny (termín prosinec). U druhého (termín říjen) jsem přes léto až do podzima nosila sukni do gumy nebo volné šaty. Ale jsem vysoká a celkem štíhlá a půlku šatníku je volné oblečení🙂
Jediné co jsem si koupila byly těhotenské kalhoty, tenké (termín v srpnu) a v chladný měsíce jsem si pod ně dala punčochy/legíny. Jinak jsem si vystačila se svýma trikama, topikama a manželovou mikinou.
S úspěchem jsem nosila obyčejné zcela netěhotenské legíny zahrnout pod břicho a k tomu nějaký delší svetr. Na léto kolovou sukni do nápletu a gumy, sice jsem potřebovala větší než za netěhotna, ale zase se i ta větší dá bez problémů nosit i bez břicha, stači jen trochu stáhnout gumu.