Co na zub jako poděkování sestřičkám v porodnici?

24. říj 2020

Zdravotní sestřičky, co byste ocenily na zub jako poděkování za péči v porodnici?
Zítra nastupuju k plánovanému císaři a nevím co koupit sestřičkám. Byla jsem hospitalizovaná nesčetněkrát, ale vždy mi manžel dovezl chlebíčky, zákusky a sýry. Teď jsou bohužel návštěvy zakázány a tak bych ocenila tipy na něco co vydrží mimo lednici. Čokoláda. Káva. A dál?
Děkuji.

mirecka.jaroscakova
24. říj 2020

Susene ovoce, ořechy, mandle

pipi_puncocha
24. říj 2020

Za mě něco slaného, jsem zdravotník a mezi záplavou Merci a levných mořských plodů z Lidlu by se člověk pomalu porval o chipsy na službě.😄

burnette
24. říj 2020

Sice jsem zdravotní sestra, ale taky by mě zajímalo co potěší 🤔

pipi_puncocha
24. říj 2020

Ale teda v této době je to dost blbé někde něco pojídat, já jsem po porodu dávala dvěma sestřičkám co mi nejvíc pomáhaly s kojením, porodní asistence a doktorce co mě šila poukázku do místní cukrárny a stírací los. 😄

daasqua
24. říj 2020

Známý (zdravotní bratr) prý vždy ocenil kafe 🙂 Obecné mi přijde fajn dát něco zajímavého k pití.

jane46
24. říj 2020

Ja tedy davala jen jedne sestricce na novorozeneckem. Byla proste uzasna. A dostala lepsi kavu a Ferrero myslim. Byla dojata.

drep
24. říj 2020

Já teda upřímně nemám ráda, když nám kdokoliv cokoliv nosil, za svou práci dostávám výplatu, mám z toho pocit,, že je to do určité míry zavazující a upřímně nejvíc ocením to vyslovené “děkuju”. Ale obecně na sesterně vždycky bývala hromada čokolád a nikdo to nejedl, když jsme někdy dostali sušené ovoce, zmizelo vmžiku.

elencze
24. říj 2020

kupovala jsem dárkový koš, tam bylo od všeho trochu.

ahyt
24. říj 2020

Mne jako PL samozrejme taky potesi podekovani😊 , ale zas tolik toho opravdu se ZS nedostavame,tak nas potesi cokoliv k snědku. Ale ze vseho nejvic- chlebicky,orisky, olivy,treba cabajka ci jinej salamek, syr ,vajecnej konak,klidne i čerstvé ovoce.

ivaze
24. říj 2020

@drep Fakt? O mě se skvěle postarali v nemocnici, asi by se dalo říct, že mi i zachránili život. A dárky jsem tam pak taky vezla. To "dekuji" z moji strany padlo, ale přišlo mi to za to vsechno hrozně málo...Tak teď nevím.

klovalka
24. říj 2020

čokoládu a kafe nosí většina, lepší nějaké balené sušené ovoce, ořechy naslano i nasladko, čerstvé ovoce, v létě třeba zmrzliny..

journals
24. říj 2020

My jsme brali velkou tasku cerstveho ovoce. Hrusky, jablka, citrusy, vino, ananas... v tomhle obdobi se hodi kazdy vitamin 😉

zmrzlinka
24. říj 2020

Sušené ovoce,oříšky 👍

drep
24. říj 2020

@ivaze já neříkám, že to někomu neudělá radost, ale upřímně já tu práci dělám pro tu samotnou práci a jako poděkování mi stačí, že se to povedlo a po mě je fakt “poděkování”, když mi kamarádka pustí video, jak náš společný pacient, původně ochrnutý na všechny koncětiny, tančí manželkou. Když by přišel po svých poděkovat, budu šťastná jako blecha a sestry taky, nepotřebuju k tomu čokoladu. A ano, vnímám to trochu jako závazek a vlastně mi to není příjemný. Ale určit to většině udělá radost, to nerozporujux

amazonkajanik
24. říj 2020

@drep jsem mimo obor,ale i přes to,že jsem byla za svou práci placena,bylo velice milé,když jsem dostala horký punč v zimě,vařečky osobně dělané od pána,nebo ještě horkou buchtu,s kterou v ruce na mě paní volala z okna 🙂 njn,dnes bychom pošťáka leda tak někam nakopali 😂
Ale věřím,že sušené ovoce pro vás byla energetická vzpruha😉

kometkak
24. říj 2020

jako učitelka taky nemám ráda čokolády, bombošky..obvykle putují dál.. sladké nejím.. raději džus, víno, oříšky, sušené ovoce...

keksik002
25. říj 2020

Kupovala jsem velkou bonbonieru, darkove baleni caju a kavy a takovou tu krabicku s preclikama, krupkama 🙂 mely radost

jijulka
25. říj 2020

@drep ja souhlasím. Taky nemam ráda cokoliv dostavat od pacientu.
Jednou mi přišel poděkovat po svych pan, kterému jsem coby stazistka u primáře vydupala preklad do RHB ustavu, chtěli ho poslat do LDN. Pana tam dali dokupy a on se pak za 2 mesice zjevil na oddělení a děkoval mi. Všichni (sestry a ostatni lekari) na nej koukali jak na zjeveni. 😀
Tohle je vic, nez naka cokolada. Mne teda u sekce ani nenapadlo vokoliv davat, asi tim, ze sama s tim mám problémy a vnimam to jinak. Dostáváme vyplatu.
To radši tu cokoladu dam ochotný urednici, ktera na me 31.12. pocka na úřadě kvůli tomu, ze jsem zapomněla nahlasit prechod z RD na PPM nebo ty, ktera na me ceka po konci urednich hofin, protože napoprve nejsem schopna donyst všechny doklady a tak 😀 to jsou nadstandardy

drep
25. říj 2020

@jijulka přesně. Ano, ráda donesu dárek někomu, kdo pro mě udělal to, co nemusel. Paní lékarnici, ktera si dal tu práci, aby mě našla, když jsem u ní zapomněla občanku.

prejeta_zaba
25. říj 2020

Nejsem sice sestřička, ale napadlo mě, co třeba takové ty čerstvé džusy? Nebo i nealko ovocná piva, nějaké sýry, oříšky, ale ne takové ty směsi z Albertu, to není dobrý. 🤭