Ahoj holky prosím poradíte mi? Jdu poprvé v životě na ples prej sportovní ples ale nevím co na sebe. Chtěla bych dlouhé plesové šaty ale jaké boty? Venku je 2m sněhu nevím jak a co poradíte prosím?
Na ples dojdeš/přijedeš v zimních botách a v šatně při svlékání kabátu se přezuješ do lodiček.
@olga_ aha snad tam nějaká šatna bude a není hloupé si na sportovní ples vzit dlouhé plesové šaty? Nebo ten název SPORTOVNÍ je jen zavádějící kdo ho pořádá
Radši se pozeptej někoho , kdo na něm už byl v minulých letech. Mne před pár lety vzal tehdejší nápadník na ples u nich na vesnici. Já zvyklá na plesy chodit v dlouhých šatech plesových jsem tam dojela, rozhlédla se po hospodě, kde se to odehrávalo. Dědci v džínách vytahaných a trikách, holky v kalhotech nebo obyčejných sukních. Myslela jsem, že se propadnu hanbou a samozřejmě to bylo naposledy, kdy jsme se s nápadníkem viděli.
@lluciinkaaa i kdyby šatna nebyla, tak v předsálí se přezuješ a kozačky schováš pod stůl. Žádná žena tam nepůjde rovnou v lodičkách. A co znamená sportovní, to si ještě zjisti. U nás býval třeba sportovní ples fotbalistů - ale sportovní znamenalo pouze to, že ho sportovci pořádali, jinak normální ples, normální plesové šaty, normální lodičky. Pokud si nejsi jistá, vol šaty decentní, žádnou velkou róbu a určitě nic nezkazíš.
@lluciinkaaa Tak to těžko říct. Zkus si vyzjistit víc info od povolanějších.
Jde o to jestli ples bude ve meste nebo nekde na vsi... jestli na vsi tak staci halenka a cerny kalhoty, sacko. K tomu si kozacky vzit muzes :D ten kodex se tam nedodrzoval a hlavne ani nehodil
@lluciinkaaa Na ples dojdi v kozačkách a u vstupu v šatně se přezuj 🙂.