Co děláte "svého" na mateřské?

verundice
31. říj 2015

Mám ročního chlapečka a jsem za to šťastná, jako nikdy před tím, úžasného muže, který mi neskutečně pomáhá, prostě vůbec dokonalé zázemí. Přesto mám někdy pocit, že bych chtěla dělat něco jen svého/pro sebe, co by nesouviselo ani s jedním z těch dvou🙂 Malý je poměrně náročný, co se pozornosti týče, zřídkakdy se mi povede s ním třeba uvařit (visí mi na noze a hučí, brečí, kramaření v šuplíku v židličce,aby na mě viděl nepomáhá, vydrží tak tři minuty), o úklidu nemluvím, takže všechno dělám, když spí. Hlídání nemáme, babičky jsou daleko, takže jen při zvláštních příležitostech. Vlastně teda ani nevím, kdy bych na nějakou seberealizaci měla čas, ale prostě mám pocit, že žiju jen prckem a manželem. Tak hledám inspiraci u ostatních maminek - co takového a kdy děláte vy? Ať už je to cvičení, nějaká tvořivá činnost nebo rozjíždíte byznys....

caboonek
31. říj 2015

My taky hlídání nemáme, manžel od rána do večera v práci. Když jsem ještě nebyla těhula, jezdila jsem 2x tydne na power plate, cviceni pul hodky, cesta tam i zpet pul hodky. Aspon hodku jsem vypnula, pokecala s trenerkou nebo holkama pri cviceni. I kdyz to bylo vecer hodne narocne, tesim se az porodim druhatko a budu jezdit zase...Jinak ted pri druhém tehotenství chodim rada ke kadernikovi, na nehty nebo kosmetiku. Sice je to hooodne nepravidelne, neco hodinka o vikendu, neco navecer a neco s malym kdyz usne....Ale "dobre" vypadam, mam pocit, ze nejsem jen u papani a kakani. Samozrejme pokec s kamoskama, ale to se nam podari tak 1x za mesic....

betelgeuzz
31. říj 2015

Já myslím, že je hodně důležitý dělat něco sama, aby z toho člověk nezcvokl. 🙂 Já chodila už před holkama zpívat, po porodu jsem rok nechodila, protože zkouška je večer a s ohledem na kojení by to nešlo, ale vždycky v roce holek jsem začala chodit znovu. Hlídá m, občas máme koncert o víkendu, to hlídá m, nebo babičky, protože m má taky svýho koníčka a někdy se to sejde. a pak doma ve svým volný čase háčkuju a šiju.

elu
31. říj 2015

my chodíme s holkama do wellness...saunový svět, masáže vířivka...jednou týdně hodinka a pul pohodičky a je to perfektní i po zdravotní stránce 🙂

pomnena
31. říj 2015

ja mam teda zatim jen ctyrmesicnaka, takze na pozornost to jeste neni takovej zaprah. Ale mam taky hudbu - zpivani nebo hrani, kterymu jsem se venovala pred tehu i v tehu, takze jen navazuji tam, kde jsem skoncila. Ted taky masaze kvuli zadum,ktery mam opravdu v haji, srazy s kamoskama a jejich detma nebo samy, kdyz hlidaji chlapi. Casto hlida m, babi zatim jen vyjimecne. Manzel me zastoupi kdykoli, davame dokrmy UM,takze kojeni extra nehrotim, zatim se ale nestalo, ze by maly dostal jen flasku bez kojeni predtim. je ale pravda, ze manzel ma volnou pracovni dobu a dela kousek od naseho baraku....Jinak rada pecu, zkousim novy recepty, pisu si napady na pisnicky a takovy drobny postrehy-neco jako denicek nebo blog. Jinak na rucni prace jsem leva, ale videla jsem antistresove omalovanky, tak si je poridim, abych si pohrala, kdyz maly spi. Jinak v roce malyho planuju alespon na jedno dve odpoledne do prace...tak sand si to nepredstavuju jak hurvinek valku, kdyz to tu ctu 🙂 Ale ja mam fakt luxus babicku v baraku a milionovyho chlapa s volnejsi praci...

margot_ka
31. říj 2015

Mame obe babicky 150 km daleko a pracujici. Kdyz mala spi,tvorim -hackuju, vysivam, pletu kosiky z papirovych rulicek. Kdyz hlida muz jako treba dnes odpo,tak siju 🙂

sunshine125
31. říj 2015

Dobra je kamaradka se stejne starym smradetem jako mas ty. Dojit si na kaficko,deti do koutku a pohodicka.

maminkazdenicka
31. říj 2015

u nás babičky nehlídají, jedna je daleko a tchýni ho nedám. manžel občas pohlídá, jinak uklízím taky když spinká a vytírám až když je manžel doma, jinak bych to s malým nedala.
A co dělám svého? Začala jsem jezdit na spinning, takže manžel hlídá. Potřebuju občas pryč, malého miluju, ale občas musím ven. Jinak bych byla zralá na blázinec 😀

loilla
31. říj 2015

Buď nějaké domácí tvoření (výroba dekorací do bytu) nebo si zajdu na nehty, řasy, ke kadeřnici, s kamarádkou na oběd a kafčo (případně jednou za čas večer na večeři s vínkem) nebo sama (případně zase s nějakou kamarádkou) vyrazím na nákupy, s mojí maminou jsem třeba byla na muzikálu nebo sebou jen tak plácnu do postele a čtu si🙂). Je ale pravda, že u nás hlídá jak tatínek, tak babičky, takže pokud chci čas sama pro sebe, není to problém, jen musím sladit hormonogram s ostatními a přizpůsobit se🙂).

patrusa
31. říj 2015

Mam dve deti 2,5 roku a za chvili 1 rok. Codim 2x tydne na 3 hodiny do prace ( 1x o vikendu). Hlida manzel, hlidani jine nemame. Zacala jsem behat, je to jediny sport, na jteey mam cas. Chodim 2-3x tydne. Vetsinou, kdyz deti spi ( rano nez jde muz do prace, vecer kdyz uz spi a tak).vzdy si u toho vycistim hlavu a hned jde vse lepe. Je potreba delat i neco bez deti

brunetka11
31. říj 2015

Jednou měsíčně jsem chodívala na masáž, držím si to dobrých 12 let. A zůstala jsem u své původní práce. Jen jsem ořezala aktivity a věnovala se primárně recruitingu, v exponovaných obdobích, kdy se člověk moc nevyspal, research byl ideál - zůstat v kontaktu s oborem a "s dospělými", přitom se moci plně věnovat dětem...
Tvoření mne jaksi minulo ,-) V kuchyni se vyřádím dost 🙂 Jen mi to zůstalo, asi i díky pracovní seberealizaci i při rodičáku, jako něco, či beru jako osobní relax 🙂

semisovamys
31. říj 2015

Já chodím ráno od 6 hodin plavat, dvakrát týdně. V půl 8 jsem doma, to akortá manžel odchází do práce, takže se pěkně prostřídáme. Jsem ráda že pro sebe něco dělám a úplně mně to nabíjí. Sice se vždy musím trošku přemlouvat, ale pak nikdy nelituju 🙂

ducik
31. říj 2015

Do druhého těhotenství jsem hlavně hodně cvicila, to me naplnovalo, vysilovalo fyzicky ale nabijelo psychický. Nebo skoro obráceně 😉 opravdu pravidelné cvičení, to které způsobuje závislost, nabiji pozitivní energií a člověk si pri nem vytluce negativní emoce z těla. Cvicila jsem večer když muz přišel z práce nebo za účasti prcka chvíli před večeří. Ta 20 minutovka se da i s děckem za zadkem 😀 taky mám malého náročného chlapa, který se sám nezabavi. Ale nějak jsme to spolu dávali. Ks zvědavá, jak to dám se dvěma.

koolombina
31. říj 2015

Pracuju nárazově z domova už od porodu první dcery, chodila jsem zpívat do sboru od 9m starší, teď mám zase pauzu, ale moc se těším, až se zase vrátím. Je to super odreagování. Taky jsem začala s němčinou, s kytarou, šicím strojem, omalovánkami, rodokmenem, mystery shoppingem, přípravou na AJ jazykovou zkoušku, renovace starého nábytku atd. Nic z toho mi dlouho nevydrželo, důvodem nebyl nedostatek času 😀

slunickova123
1. lis 2015

Na MD jsem se zacala sama ucit spanelsky, chodim tancovat, obcas na lezeckou stenu, maluju. V lete kolo , v zime bezky. Nesnesla bych byt jen otrok pro dite a manzela..kolobeh domacich praci je vycerpavajici a hlavne psychicky. Kdyz mala spi, delam svoje veci

heduska82
1. lis 2015

Teda zavidim vsem, co maji nejaky cas pro sebe. U prvniho se to jeste nekdy dalo, ale prichodem druheho se vsechno zhroutilo a ja prakticky 3 roky nevytahla paty z baraku, maximalne s kluky po doktorech, nikdy jsem nebyla bez nich. Hlidani nemame, manzel dela dvanactky.... uz jsem z toho skoncila u psycholozky, kluci jsou desne narocni na pozornost, hlavne teda moji. Vylety s nima nehrozi, uplne nas odrovnaji po psychicke strance, jak jsou vztekli. Rano po pate vstavaji, vecer treba az o pulnoci usinaji....nemám sanci se ani sama v klidu najist...

karlajasmine
1. lis 2015

@heduska82 tak mozna maji moc energie, jestli s nima nejezdite moc na vylety? Myslim ze je fajn deti vzit co nejvic ven, aby se poradne unavili a pak nebudou doma vyvadet? 🙂 Pokud vstavaji v pet a usnou az po dvanacte tak maji zrejme prebytek energie?

ladyhacek
1. lis 2015

já si začala dělat výzdobu do bytu 🙂 > třeba starou skleničku jsem pomocí tav. pistole ozdobila dřevem. Jinka čas pro sebe? Chodím na MK :D > ještě pracuji z domu takže času je fakt málo a amlý vyžaduje čím dál více pozornosti > teď ještě přes týden je manžel pryč takže přibyla starost o kotel, psy..... Hlídání mám, ale jedna babička pracuje a druhá má špatná kolena a bojí se s malým zvednout (je už starší věkově spíše k mým prarodičům). Vaření u nás zvládám malého dám do židličky dám mu vařečku a povídám mu jaký je pomocníček. Uspávání je horší on si mne oči je vidět, že je unavený, ale neusne jinde než v kočáru někdy ho uvozím a hodím na zahradu, ale jinak chodím ven. Miluje luxování takže to čekám když je vzhůru.
Rozhodně to chce něco dělat - třeba si jen přečíst knížku naložit do vany .... - já neumím šít ale ráda bych se na stroji naučila a třeba si ušila ozdobné polštářky - jsem na sebe zvědavá

maudn
1. lis 2015

no já to shrnu, pro sebe nedělám nic, nemám na to čas při dvou malých dětech a v bříše třetí, hlídání také nemám, i když babičky jsou blízko. Kluci jsou nároční, osobní čas žádný nemám, jak usnou jdu spát taky. Že bych něco vyráběla nebo tak nehrozí, protože oni by chtěli taky a nakonec bych ze všeho měla kupu šrotu, jediné,na co si někdy udělám čas je rychle si přečíst nějaký příspěvek na koníkovi na mobilu.

heduska82
1. lis 2015

@karlajasmine ono nejde o to, ze by vyvadeli doma, ale kdekoli jinde. Nesnesou jakoukoli zmenu prostredi. V lete jsme se tesili na dovolenou....nastesti jsme byli jen v Orlickych horach u spoluzacky....rvali ve dne v noci, jeji rodina nechapala. Sbalili jsme se o 4 dny drive. Jsem presvedcena, ze z penzionu by nas vyhodili. Vratili jsme se domu vystaveni jak po praci nekde v dole. Nebyla jsem schopna vstat z postele, obliknout se, postarat se o kluky, depka nejvyssi kategorie...kdyby mi nekdo rekl, ze si mam jit lehnout na psychinu, byla bych stastna. A takhle je to se vsim....s nakupy (ty teda omezujeme na minimum), ze zoo jsme byli za 20 minut venku...tech 500 za vstup je uz jen podradny problem. Tak moc bych potrebovala byt alespon dva dny bez nich, v klidu se vyspat, jednou si zit a dychat jen podle sebe a ne se donekonecna podrizovat jim. Segra si je k sobe treba na noc vezme, ale ted je po operaci nadoru na mozku, tak to nejde. Do toho jsme uz dva mesice nemocni, mame za sebou dvoje atb, ale nikam se to nepohnulo. Ja kaslu tak, ze se me ten mladsi boji.... Fakt uz jsem na dne. A do toho moje nehlidaci matka jeste prudi. Nikdy si nevzala kocar, nikdy je sama od sebe nepohlidala....ani kdyz jsem mela anginu, horecku a nemohla se postavit tak nerekla, ze si je vezme, nez prijel manzel z prace.... Ted asi vypadam jako vecne nespokohena fnukna, 10 let jsem cekala na deti....marne, kluci jsou brachove z kojenaku....ale vubec z toho nemam tu radost, kterou jsem ocekavala. Od zacatku jsme resili jen doktory a doktory....a to neslo o nic dramatickeho, nastesi. Pak ten jejich vzdor, to je teda neco. A uz si nedelam iluze, ze to nekd, skonci. Neziju, snazim se to hlavne prezit!

veru324
1. lis 2015

Malej má 15 měsíců a je hodně náročnej, ve dne v noci :/ Pracuju z domova, teď jsem začla na den jezdit do kanclu. Ale mám výhodu v hlídání, babi sice bydlí 50 km, ale dojede. Jinak omalovánky, píšu blog, občas zmizím do přírody sama. A teď jsem dostala čtečku, takže čtu co to jde 🙂

lasicek
1. lis 2015

Svého? Hm asi nic, popravdě není kdy. Teď dcera usla, jdu si umýt hlavu a uklidit koupelnu, snad to stihnu. Dcera moc nespí ani přes den ani v noci. Přes den uklízím, vařím když spí.

chris_n
1. lis 2015

https://www.modrykonik.cz/group/7071/ tohle a chodím 2x týdne na 2,5 hodiny na němčinu. Ale to hlavne proto, že žijeme v zahraničí a potřebuju si zlepšit jazyk

martinka24
1. lis 2015

Já chodím 2x v týdnu cvičit jumping a je to fajn. Na večer se aspoň tatínek postará o děti, vykoupe a dá jim večeři , zkrátka taky nemusí být pořád všechno na mně. Minulý rok jsem si dělala kurz asistentky pedagoga a to se musel starat o děti od rána do tří odpoledne o sobotách- menšímu byl rok a půl a hodně si tak zvykl i na tatínka, do té doby byl mamánek . Sem tam jdu posedět s kamarádkami a tatínek pohlídá přes noc, ale to je tak jednou za 4 měsíce 😝

verundice
autor
1. lis 2015

Holky moc děkuju za příspěvky! Já tedy takové to odreagování jako občasné posezení s kámoškama (někdy s dětmi, někdy s vínem) a cvičení mám, ale to vždy můžu jen když hlídá manžel, ráda bych dělala něco, čemu se můžu věnovat víckrát týdně i během dne, třeba když bude malý spát no, abych prostě nebyla odkázaná jen na to hlídání. Sama moc nemám představu, co by to mělo být, proto hledám inspiraci tady, ale teda po přečtení některých příspěvků....klobouk dolů dámy, vím, že je spousta maminek, co to maj opravdu těžké a ty moje "seberealizační touhy" se vedle toho jeví jak roupy

sudina
4. lis 2015

Ahoj, ja jezdim uz asi trictvrte roku na koni. Nic me nikdy tak nedobylo jako toto. Je to uplne jinej svet, prospiva mi to fyzicky i psychicky, navic kdyz mi manzel nemohl pohlidat, vzala jsem do staji deti, starsi se povozila, mladsi hladil a oba meli zazitek. Treba je do toho casem taky zapojim, az budou starsi... 🙂

jancip
4. lis 2015

@verundice Myslím, že tohle je strašně důležitého, aby si maminka našla něco svého. Mně chybělo dělat něco, kdy je vidět výsledek. Po uklízení, vaření, praní žádný nebyl....Takže jsem se vrátila k háčkování. Také jsme zrovna začínali stavět dům, tak jsem si dělala vizualizace pokojů. A i přestože mám hodně živé a aktivní dítě, spoustu práce (vaření, uklízení) jsem dělala s ním. Jednak ho to bavilo, i když to bylo hodně o moje nervy, a jednak jsem pak, když spal, měla čas pro sebe. 🙂

v_anilka
4. lis 2015

@verundice nečetla jsem vše, možná ti to už někdo psal, ale co třeba zkusit tvořit z filcu, je tu i pěkná skupina na to zaměřená, můžeš vyrábět pro prcka nebo třeba dekorace 🙂 já bych tak tvořila, jen mít na to čas.

ninusch
4. lis 2015

Já se vrhal na pečené čaje. Začalo to jen jako zpracování úrody ze švestek, teď už je dělám "na kšeft" , kdy mi přátelé a přátelé z přátel trhají ruce 🙂 A dát si pak o volné chvilce kdy mrňous spí něco dobrého a zapíjet to kvalitním ovocným čajem, tak o je nádhera 🙂

kamino
4. lis 2015

Ja se dala na foceni... skvely relax 😃

sromulenka
7. lis 2015

Mám dvě děti a (hlavně ) pro ně jsem založila jedno centrum, kde i vedu pár kroužků. Masáže miminek, herna s programem, cvičení, dříve i výtvarka.. takže, u těchto aktivit i když mám prcky s sebou, pěkně se odreaguji, a stihneme si s maminkami popovídat u kávičky. Od dětí si pak odpočinu v práci na pár službách měsíčně. Trochu lajdácky se učím AJ . Moje nejoblíbenější činnost - odpolední relaxace u tv s kávou latté z Dolge Gusta, doprovázející vůní z aromalampy. A pak večer o půl osmé, mazlení se s manželem u televizních zpráv, kdy máme na ně klid. Neboť děti už jsou dávno v postely. Tam si můžou dělat co chtějí, hlavně, že už jsou v pokojíčku... 😀 A já mám padla 😉