Co dělat ve volném čase sama doma?

nikinu
16. říj 2018

Ahojte holky přemýšlím čím bych se tak zabavila doma.Znama začla s výrobou domácích mydlicek a svíček.Cim se zabavujete doma vy?děkuji předem za super rady 😉

vecerinka
16. říj 2018

@nikinu dětma 😁 co třeba hackovani, pletení věnců nebo čehokoli, podle mě je spousta věcí co se dá dělat. Záleží na vás co vás baví 😉

ejmate
16. říj 2018

@nikinu Já když se nudím, tak maluju na trička 😉 A teď jsem začala plést. Jinak nejlepší je asi čtení něčeho, co tě fakt zajímá...to pak čtu pořád 😀

linoska
16. říj 2018

Na relax treba antistresove omalovanky, peceni kvaskoveho chleba, psani povidek, rucni prace, nebo... zalezi na tom, k cemu mate blizko

sudylichozrout
16. říj 2018

@nikinu ty jo, co bych dala za volnej čas 🙂 2 děti (2 a čtvrt roku a plk roku), domácnost a ještě práce... 🙂))

kaneshiro
16. říj 2018

@nikinu poslední rok a půl jsem se zamilovala do omalovánek, kdykoliv mám chvilku tak beru pastelky, nejraději mám květinové víly nebo retro omalovánky. Nějaká pěkná knížka je také super odpočinek.

michaela_2
17. říj 2018

@sudylichozrout tak otázka nezněla - kdo má doma volný čas, ale - čím se zabavujete, když ho máte 🙂)
Já třeba čekám třetí miminko - doma jednu školačku, kterou několikrát týdně vozím na tréninky akvabel a jednoho 5letého fotbalistu, k tomu práce na 7h denně, dům, pes, v červnu jsem dodělala státnice VŠ - a přes to všechno, ten volný čas si sem tam také najdu 😉

@nikinu čtu 🙂 a píšu - teď už ne diplomku 😀 Ale obecně miluju knížky! 😇 Na ruční práce jsem šílený nemehlo, takže ve volném čase pak spíš hledám informace k jiným koníčkům - horolezectví, lyže, cestování.......A teď jsme se s dcerou pustily do pěstování kaktusů - ohledně rostlin jsem na tom podobně jako s těmi ručními výrobky 😀, spíš mi jde ten chov ,,živých kusů", ale dcera je v tomto směru možná šikovnější 🙂)

sudylichozrout
17. říj 2018

@michaela_2 mas dobry, ze mas uz vetsi deti. Skolove a skolkove. Zo ja zatim ne. Ale taky nejaky cas obcas vysetrim, ale je ho malo. Vetsinou odpocivam, takze ctu, ale fakt to neni moc casto.
Jsem osvc a vetsinu casu mimo rodinu mi zaberou zakazky... Az si nekdy rikam, ze blbnu, baby na rodicaku si uzivaji, ze nepracuji a ja mela pauzy jen v sestinedelich. Ale zas na druhou stranu, kdybych nedelala, zblaznila bych se...

sudylichozrout
17. říj 2018

@michaela_2 pardon, pisu jako tatar 🙂

michaela_2
17. říj 2018

@sudylichozrout jj jak povyrostou, tak už je to o něčem jiném 🙂 navíc je super když jsou dva - buď si spolu vyhrají a nebo se řežou 😀 v každém případě se společně ,,zabaví"

sudylichozrout
17. říj 2018

@michaela_2 jsem hrozne rada, ze jsou ty nase holky jeste malicke, jsou strasne roztomile, ale uz se trochu tesim, az povyrostou a budou sobestacnejsi. Pak se doufam zase vratim ke svym konickum, ktere jsem ted musela hodne upozadit. I kdyz mam kliku v tom, ze moje prace je taky konicek, takze si vlastne ani nestezuji... 🙂

michaela_2
17. říj 2018

@sudylichozrout jj - ono teda pak jsou to zase jiné starosti - škola, kroužky 🙂) já měla paradoxně více volného času právě na té mateřské a rodičáku - ale je fakt, že jsem měla po ruce babičky, když bylo třeba, což udělá hrozně moc

bbn
17. říj 2018

@michaela_2 mám to podobně, dcera ve třetí třídě, syn předškolák a doma 7m miminko. Starší děti mají každý den nějaký kroužek, který sami chtěli, nebo trening, jezdím jak blázen, k tomu dům a zahrada, veškeré nákupy a vyřizování, ale i tak volný čas mám.

Já třeba recykluju panenky (většinou pro dceru) nebo momentálně pletu na tu nejmenší, o víkendu jsem namalovala svůj první obraz. Takže možnosti jsou různé, stačí jen chtít.

jbzirafa
17. říj 2018

Tak já začala studovat, to je zájem na dlouho. Ale jinak po večerech třeba vylepšování domácnosti ruznymi sezónními dekoracemi 🙂tvoření pro děti, ušila sem jim kdysi filcove potraviny do kuchyňky, laminovala jsem obrázky , taky se da třeba navlékat korálky, náušnice pro radost, něco si precist, dělat album z fotek, za chvíli to bude na vánoční přání, ..Podle toho jestli a jak velke máte děti, a co vás baví

bervidova
17. říj 2018

až ten čas mít budu, tak zase začnu číst knížky. Poslední rok jen časáky,protože dcera je malá a běhám do práce, se synem do školy,kroužky - a já se do knížky potřebuji pořádně začíst,ne přečíst pár stránek a zase být "vyrušena". Jinak jsem si nakoupila zase po letech kanavu a bavlnky s tím,že budu zase vyšívat. Studovat nehodlám, to mám za sebou, nějaké kurzy od práce to ano,ale to není o volném čase 🙂

eemilka
17. říj 2018

Já jsem v průběhu mateřské dovolené zpracovala rodokmen celé široké rodině, začala fotit fotky pro fotobanky a psát blog (http://www.zdravehracky.cz/). Všechno jsem se učila od píky a ve všem se mi podařilo dosáhnout vcelku smysluplných výsledků, což mě těší.

sudylichozrout
17. říj 2018

@michaela_2 Taky máme hlídací babičky a dědečky, je to velká pomoc (třeba teď je ta dvouletá u babí), bez toho bych vůbec nemohla dělat. Rozjíždíme teď parta dlouhodobých kmarádů- osvč společné sro a já většinu dne nevím, kde mi hlava stojí. Teď mám chvilku, malá spí, tak se alespoň stihnu naobědvat. Jinak, kdybych měla čas úplně jen pro sebe, vrátila bych se ke hraní scrabblu. hrála jsem ho na závodní úrovni, a ne zrovna špatně. Bohužel to byla první věc, která šla do pozadí, protože tréning je časově dost náročný. Člověk musí odehrát denně hodně partií, na což zkrátka není prostor.