Ahoj holky
Musím se tu trochu vykecat. Jedna se o mojí maminku. V týdnu se ji stala dost nepříjemná situace. Chtěla bych ji nějak pomoc po psychické stránce ale nevím jak 😌
Stalo se to, že byla s kolegyněmi na kávě po dlouhé době co měla volno. Když jela domu na sídliště kde je krámek a podél silnice je parkoviště pro 5 aut kde parkuji za sebou.Je to hned u silnice slouží to k tomu aby lidi nemuseli stát v silnici když jdou do krámu. Chodník je na druhé straně . Chtěla vysadit svou kamarádku u toho parkoviště ale klasika lidi a děti proste stoji vždy na tom parkovišti a kecají tam nejdou na chodník. Tak zastavila, že ji vysadí a pak říká prdíme na to radši te vysadím na tom druhem parkovišti ( klasické větší parkoviště pro auta na sídlišti )
Tak se rozjíždí pomalu nikde nikdo a najednou 11lety kluk na její kapotě. Mamka rychle zabrzdila. Chlapeček stál normálně na nohách a jen se držel te kapoty ale jak mamka zabrzdila tak to auto cuklo a on spadl. Nejela ani 20 protože se rozjížděla. No kluk se zvedl šel si sednou na obrubník mamka ta dostala šok takže seděla v autě a hrozne křičela. No pak se vše nějak uklidnil. Zavolala se záchranka, policie. Klučík vypadal, že je v pořádku a jelikož je postiženy tak pro jistotu zavolali vrtulník. On moc nechápe a nemluvi. Stalo se to k večeru a druhy den ho pustili, že měl tedy jen pár modřinek. To je nejdůležitější, ze je v pořádku!Ale co teď ….moje mamka ho opravdu neviděla ani její spolujezdkyně proste kluk tam nebyl a najednou se objevil. Jeho maminka tvrdila, že byl vztekly ze mu v tom krámu nic nekoupila. A hladili si psy na tom parkovišťátku u toho krámu a kluk jak byl vzteklý tak se ji prý vytrhl z ruky a ze poběží domu. Jinže vběhl přímo na mamku. Bohužel takhle situace se stala už jednou kdy to ten chlapeček udělal to samé jako teď akorát u nákupního centra. Děti ji furt utíkají venku atd. Už před čtvrt rokem ji malém toho kluka srazili u toho kramku protože utekl své máme když nakupoval, vyběhl jak střela a 10 Cm auto od nej. Ja chápu, že je těžké se starat o dvě postižené děti ale po třetí tohle už dopadnout dobře nemusi 😢
Moje Mamka je s toho vyřizená furt vidí toho chlapečka jak se tam najednou objevil .Její chyba to nebyla byli tam i svědci, ze opravdu kluk ji tam vlítnul
Ale i tak je to teď taková hromádka neštěstí a me to hrozne mrzi místo toho aby si začala užívat prázdniny z vnoucaty tak bude přemýšlet nad tím ze malém zabila dítě
@nellinka1113 ahojky , tak u nás pomohl nějaký celodenní výlet s vnoučaty ?my jsme vzali dědu do Mirakulova a byl nadšený ,úplně zapomel na starosti a užil si ten den a prostě chce jet zase s náma 😉🤗. Tak vytáhnout maminku někam jinam ať přijde na jiné myšlenky ,jinak také držím palečky ať je to co nejrychleji za Vama ✊
Zkus bachovky - rescue.
Chápu, že je to nepříjemná zkušenost. Člověk z paměti asi jen tak nevymaže dítě na kapotě. Můj chlap zas malém srazil kluka na kole, který mu vjel pod auto zpoza zaparkovaného auta, protože se nerozhlédl. Prý se předháněli s kamarádem. Chlap ho seřval na 2 doby a pak mu hodinu bylo na zvracení. Je to bohužel smutná pravda, ale člověk je za volantem pořád skoro nohou v kriminále. Stačí, že se motá v cestě ožralec nebo nedej Bože ke všemu jede třeba na kole.
A co vyhledat odbornou pomoc?Ať si s ní někdo promluví?
Všem dekuji 🙂 včera jsem mamku vzala na zahradu grilovat 🙂 tak už to bylo lepší. Do toho dělá v domově důchodců tak šla u do práce mezi lidi 🙂 Včera viděla už klučinu jak běhal na hřišti tak bylo vidět, ze se ji hodně ulevilo 🙂
@adelisss víte co tohle je u nás na děním pořádku na sídlišti . Děti jezdi na kole, koloběžkách a skatech. Dokonce tu máme dva experty co neustále skáčou schválně do silnice ale tohle je vše o rodičích. Sama mám dvě děti a můj syn miluje jezdit na kole. Každý den mu říkám opatrně a ne na silnici . Smutný je, že lidi vždy vidí že za to muže řidič !!! Ale ne vždy je to pravda a o to smutnější je, že moje maminka opravdu jezdi pomalu a stane se ji tohle. Další věc je, ze chlapečkovi se tohle stalo už po druhé a naštěstí to vždy dobře dopadlo ale po třetí to už dobře dopadnout nemusí
@nellinka1113 v první řadě si maminka musí zakázat myšlenku "malém jsem zabila dítě ". Jak píšeš. Není to její vina. Nemohla udělat nic líp. Jela pomalinku, hned zastavila. Zavolala pro jistoti policii, záchranku. Není opravdu NIC, co by mohla udělat lépe. To, že se dítě vytrhne mámě, to nikdo neovlivní. Často ani ta máma ne. To bysme s dětma nemohli fakt nikam chodit. Pro mamku je to čerstvé. Pokud by to trvalo déle, klidně by mohla vyhledat nějakou psychologickou pomoc. Může mít i nějakou posttraumatickou stresovou poruchu... Držím pěsti, ať se z toho, co nejdřív dostane.