Ahoj dámy, hledám dárek pro vášnivou čtenářku. Něco co teď letí, nějaký bestseller 😊
Když se teď člověk nemůže projít po knihkupectví je to takové na nic. Takhle jsem prohlédla knihu, viděla, obal apod...po internetu je to takové nijaké. Nečetl jste někdo Listopád (ano, s dlouhým á)? Jaké je to? Jo a Dívku v ledu už jsme četli všichni 😁 a taky všechny ty dívky, ošetřovatelky z Osvětimi. Co dalšího by jste poradili? Jinak já radím Trhlina a taky jsem se docela začetla do Největší záhady kriminalistiky.
Momentálně se hodně čte Šikmý kostel od Karin Lednické (právě vyšel druhý díl této plánované volné trilogie), osobně mám moc ráda knížky od Liane Moriarty, kromě zfilmovaných Sedmilhářek, které znají asi všichni, se mi nejvíc líbilo Manželovo tajemství.
Ja zrovna zacinam cist Zuzanin dech od Jakuby Katalpy, uz jsem od ni cetla Nemci a libilo se mi to. Dal doporucuju ten sikmy kostel -mam precteny prvni dil a uz se tesim na druhy. Pak mam rada knihy od Mronstajnove, ted ji ma vyjit nova Listopad .-) Taky fajn Zitkovske Bohyne, zajimava byla Gertha Schnirch. Dale me oslovilo Hermankove udoli a Hlas kukacky 🙂
@drzticka81 a ten Šikmý kostel, tak nějak stručně jak by jsi popsala prosím? Není to žádná deprese? 😁
Holky a Gump jste někdo četli?
@danvitka No dej se odehrava na konci 19 stol. u mesta Karvine -na vesnici, kde zijou hornici -popisuje zivot jedne hornicke rodiny se vsemi zajimavostmi a strastmi. Jako zivot nebyl zadna hitparada -stalo se tam par zivotnich katastrof, ale pekne se to cetlo. Koncilo to po 1. svetove valce. Ten druhy dil je pry jeste vic emocialnejsi -popisuje i odbobi druhe svetove valky. Toz tak. Ale ja mam rada zivotni pribehy plus dejiny k tomu. Za me super.
@drzticka81 jo to je nejlepší kombinace 👍
Teď jsem četla Nízký tlak, Skryté zlo, Vnitřní hlas, Mizející dívky.
Kterakoliv kniha od Shary Lapena a B.A. Paris 🙂
Jako pozitivní oddechovku doporučuji Bridgerton, červená knihovna, ale čtivá. A teď čtu Geniální přítelkyni a ta je taky úžasná.
a jako oddechovka mě opravdu nadchl Austenland, pokud máte rády Jane Austenovou, je to super. Film podle knihy dopadl hrozně, ale ta knížka je super.
Mám ráda knížky od Morstajnove, Třeštíkove, Michaely Klevisove. Naposledy mě hodně bavila knížka od Karin Krajčo myslím že hvězdy na cestě se to jmenuje.. Ze zahraničních spisovatelů doporučuju Liane Moriarty, všechny knížky má dobrý..
Doporučuju Království od Nesba nebo cokoliv od Mornštajnové, ta mě nikdy nezklame...kniha Hana i Tiché roky jsou úžasné 🙂
@danvitka Mě zaujala kniha Upřímnou soustrast, ale není to asi pro každého 🤔 pak Duchařské příběhy...
Věci, na které nastal čas.
Mně se dobře čtou knížky od Liane Moriarty, Shari Lapena, Diane Chamberlaine... Moc dobře psané, není jasné předem, jak to dopadne 🙂 Listopad teprve vyjde, od Mornstajnove jsem četla Hanu, smutné čtení, ale psané taky moc čtivě.
Úlomky ženy a stretni sam Seba... Úžasné, hlavně na získání většího sebevědomí, pochopení sebe sama, apod. Já z toho byla nadšená
Obrovským překvapením pro mě jako vášnivou čtenářku byla MUŠLE od HANY KOLAŘÍKOVÉ.novinkou s velmi pozitivními ohlasy je nyni ŠIKMÝ KOSTEL od KARIN LEDNICKE.
Tak chci poděkovat za loňský tip na Šikmý kostel. Kniha neležela ani chvilku v koutě. Pročetla se celou rodinou 👍👍
Super diskuze🙂. Budu se inspirovat a taky si založím album, hak je teď na zdi. Já mám radši lehčí literaturu, u které si odpocinu. Líbily se mi od Kateřiny Petrusove Pekac buchet a Hlavou v oblacích (pejru). Pak se mi strašně líbí všechny knihy od Larse Keplera. Dej frčí od první stránky.
Já teď jedu v eknihách. Našla jsem super nakladatelství které prodává knihy za dost přijatelný ceny. Petunky.cz mají navýběr z více žánrů a zatím jsem četla teda novinky a fakt stojí za to!
Psí poslání, poslouchej zabijej nebo zemři, květ pouště