Co byste dělaly?

29. bře 2024

Ahoj,
mám takový zvláštní dotaz, co byste dělaly, kdybyste měly za kamarádku zdravotní sestru a věděly o ní, že si bere od pacientů peníze?

terezie90
29. bře 2024

Ahoj, sama jsem zdravotní sestra, ale tohle bych nikdy neudělala. Je to velmi sprosté, takovou kamarádku bych asi nechtěla. Je to hnus, ještě, když jsou třeba pacienti s nemocí, která je neléčitelná, nebo důchodci 😓Je zlá doba, důchodci mají málo peněz, někteří se, kvůli zdražení, uchylují i k menším krádežím v obchodech s potravinami 😓

titina12
29. bře 2024

Nahlásit a říct jí to ze si to udělala ? A nebo ji proste říct ze je ubohá a dál se s ní po čase bavit až to teda vstřebá pokud vůbec 😅

pavca1982
29. bře 2024

To bude asi někde v domácí péči ne? Protože já jsem sestra ve fakultce a nikdy mi nikdo žádné peníze nenabídl.

terezie90
29. bře 2024

@titina12 To už by nešlo, já bych se s ní kamarádit nemohla. Nevěřila bych jí 😊Je to hnus.

terezie90
29. bře 2024

@pavca1982 Taky si myslím, že to bude zařízení pro seniory. Tam pracuje kamarádky sestra a lidi tam prý mají své trezory.

autor
29. bře 2024

@pavca1982 ne, je to sestra v oblastní nemocnici. Dávají jim to prý místo chlebíčků a bonboniér.

autor
29. bře 2024

@titina12 vypadá to spíš na konec kamarádství

terezie90
29. bře 2024

Nám při nástupu do práce řekli, že pokud si budeme cokoliv od pacientů brát, dostaneme výpověď🤔Já bych si to nedovolila.

autor
29. bře 2024

@terezie90 to mě taky zajímá, jestli to někde máte ve smlouvě, nebo to řekli jen ústně?

terezie90
29. bře 2024

Myslím si, že by jsi jí už stejně moc nevěřila. A nedůvěra není dobrá 🍀

terezie90
29. bře 2024

Můžu se zítra podívat do smlouvy, ale my máme přísnou ředitelku, takže ta nám to řekla hned při podpisu smlouvy.

autor
29. bře 2024

@terezie90 děkuji ❤️. No, ona ještě dělá jiné věci. Třeba v pracovní neschopnosti chodí po hospodách a vymlouvá se na to, že to má pořešené s doktorem, kdyby něco.

terezie90
29. bře 2024

Jak může takový člověk pracovat ve zdravotnictví 🙈😞 Ale to máme asi každý jinak, pracuji i srdcem. Starám se o lidi se stařeckou demencí a Alzheimerovou nemocí, na pokojích mi vždycky cpou bonbóny, ale ani ten bonbón si nevezmu. To se prostě nedělá.
Za mě, Tvá kamarádka, je člověk, kterému bych nevěřila.

autor
29. bře 2024

@terezie90 co jsem pochopila, tak si tam nestydí říct o chlebíčky, nebo víno...
Jinak nevím, jsem z ní taková rozpačitá, ale kvůli práci, kterou dělá jí dokážu hodně věcí odpustit. Mám zdravotníky v úctě.

terezie90
29. bře 2024

Taky se může stát, že těm lidem, a teď se omlouvám za výraz, přeskočí v hlavě, a řeknou, že je okradla. Taková situace se stala i u nás. Paní dala pečovatelce sušenky, a pak to nahlásila😒🙈 Bylo velmi těžké dokázat, že sušenky dostala.

autor
29. bře 2024

@terezie90 tak na druhou stranu, když si výslovně nemá nic brát a vědomě to porušuje, tak se nebude moct divit, když se jí to třeba jednou stane taky.

reeeza
29. bře 2024

anonymne bych ji napraskala😅 je to hnus co dela👎

terezie90
29. bře 2024

@reeeza souhlasím 🤗

tasimia
30. bře 2024

Sehnala bych důkaz, například nahrávku kde ti to říká, zprávu a normálně a na tvrdo bych jí napráskala ;).

ellyem
30. bře 2024

Ja bych se do toho nepletla. Tohle si ma vyresit jeji nadrizeny.

exbordelar
30. bře 2024

Proc to resis? Tebe se to nejak osobne dotyka? Prekvapuje me mira tveho pohorseni. Je za tim neco vic? Je velky rozdil mezi cilenym uplatkem - pacos da v obalce nekolik tisic, aby si zajistil "lepsi" peci, a mezi babkou, ktera ti pri propusteni strci dve stovky do kapsy, ze si mame s holkama koupit nejakou bonbosku, protoze to nema kde zajistit.
Ze nam pacienti bezne nosi chlebicky, susenky, bonboniery, tak to vzdy vrele prijmame, protoze vime, ze je to od nich forma podekovani, od ktere nic neocekavaji, jen jsou proste vdecni. A kdyz ti nekdo nekoho, koho mas fakt rad, sebere hrobnikovi z lopaty, tak mu vdecna opravdu jsi.
S temi dvemi kily do kapsy, se mi za cely muj profesni zivot stalo asi dvakrat, jinak jine naturalie, to je celkem casto.
A teda nemam kvuli tomu vubec spatne svedomi 😀
Mne prijde, ze ta tva kamaradka te stve jeste v jinych vecech a nebo mas s uplatky nejakou spatnou zkusenost. Jinak si nedovedu vysvetlit, proc kvuli tomu uvazujes nad koncem kamaradstvi, ci dokonce nahlaseni na policii 😳

martinka_33
30. bře 2024

Snažila bych se jí to rozmluvit a kdyby se nedala, tak bych jí rekla, že mi do toho sice nic neni, ale poslouchat to a vedet o tom nic vic nechci.

tasimia
30. bře 2024

@exbordelar no tak bonboska, chlebíčky je vec jina, než od nich brát peníze 🙂.
Ja bych rekla, at si za peníze koupí něco hezkého, při odchodu z nemocnice.
To co pro ně děláme, neděláme pro to abysme od nich brali peníze.. neřeknu kdyz se to stane výjimečně. Ale nemělo by to být pravidlem.

martinka_33
30. bře 2024

@terezie90
@reeeza
@titina12 bonzactvi je stejne hnusny jako braní úplatků ☝️ Neni to vec, pro ktere by šlo o život, aby bylo nutne se tim zabývat nejak víc nez mezi čtyřma očima.

nat
30. bře 2024

KAzdy si dela co chce a kazdy je zodpovedny sam za sebe,VAm to muze byt jedno,Vas se to netyka,a co si delaji ostatni,VAm do toho nic neni.Co muzete udelat je,s ni prestat kamaradit....

drakenn
30. bře 2024

Já jako sestra v nemocnici jsem se nesetkala zatím s tím, že by mi někdo strkat peníze.
Ale kávu, bonbóny, čokoládu nebo chlebíčky od rodiny, ovoce ano.
A neumím přijímat tyto pozornosti. Je mi to vždy proti srsti..ale ano, spoustu pacientů to bere jako poděkování za péči, se kterou jsou spokojeni! I rodiny pacientů.
Ale peníze, to nikdy

me_druhe_ja
30. bře 2024

Nikdy bych tohle nedělala, neschvaluju to a nevím, jestli bych mohla mít někoho podobného za kamarádku, ale rozhodně bych to nikomu nebonzovala.

autor
30. bře 2024

@exbordelar zajímají mě názory ostatních. A nejedná se o dvě stovky, ale tisíci koruny.

autor
30. bře 2024

@nat ok

autor
30. bře 2024

@exbordelar kde je psáno něco o policii?