Ahoj, dneska manžel přišel s otázkou co bychom dělali v případě války. Samozřejmě jsem odpověděla, že bychom odletěli na druhou stranu světa.
Samozřejmě kdyby měl někdo pod barakem nebo v baraku bunkr rádi se k němu přidáme 😁
Je pravda, ze se o válce mluví pořad více a více a to riziko války v Česku cim dal více sílí.
Přemýšleli jste už někdo co byste dělali kdyby tady ta válka měla opravdu začít?
@nataliere15 měli bysme opravovat dům, ale já si právě říkám, jestli to má smysl. Jestli peníze nenechat spíš na útěk. Do pěti let válka nejspíš bude, na východě Evropy - Pobaltí a Polsko, pak je otázka, jestli se přelije i k nám. Takže vlastně nic nevím, co bysme dělali. Utíkali by skoro všichni, si by to byl dost problém...
Holky, nestraste - jsme součástí NATO.
@nataliere15 tak tam je otázka jestli tu zvládneš nechat rodiče, babicky… praci.. dům s hypo… vesměs na začátku kdy jde utéct, tak si většina rekne, ze třeba to bude ok, ze válka je “daleko” a pak už muže byt pozde a nepůjde to.. abys měla nachystany peníze - s korunama to v tu chvíli nevytrhnes, otázka co úcty v bance a za kolik ti to převedou… abys měla za co koupit letenku, odkud odletět.. strategicky cíle můžou byt pravé ty dopraveni, trosku chaoz, asi by ten napad měla kupa jiných lidi.. jinak se získává turisticky vízum než uprchlicky .. atp.. raději jsem nad tím nepřemýšlela..rychle zamyšlení teď … plus by to znamenalo mimo jiné, ze bych musela utíkat sama s detma… protože pány by povolali ..
@ilone beru to jako otázku k zamyšlení, věřím, ze to nenastane - kdybych věřila ze ano, asi se brzo zblázním .. nebo bych se zblaznila už před rokem 😀prekvapilo me, ze hned a samozřejmě odpověděla, ze by utekla na druhou stranu světa .. me to tak jednoduchý nepřijde 😎
Neopravovat dům a místo toho šetřit na útěk to jako vážně ??
@nataliere15 Takhle v klidu se mi to mluví, ale snažila bych se vzpomenout na svoje prarodiče, kteří válku zažili, prožili, přežili. Bylo to těžký, ale zvládli to. Stejně jako milióny dalších lidí, kteří prostě museli fungovat, válka neválka.
@nikolite koukam jak blazen :D tato veta me odrovnala :D asi spatne vidim
Spíš mě napadá jiná otázka. Proč se lidi už na to válčení nevyse*ou? Vždyť jsme všichni lidi, nehledě na národnost. Každý by si měl dělat to nejlepší na svým písečku a ostatní kolem nechat žít. A místo zbrojení udělat vše pro mír. Asi to vidím jednoduše, ale tak ať si prezidenti znepřátelených zemí dají po čumáku, pěkně férově muž proti muži, a hotovo. Nechápu na co utrácet peníze za zbrojení, nechat umírat tisíce lidí, nechat si ničit zem, když by si každá země mohla ty peníze radši použít na rozkvět země...
asi bbych se v prvni rade uklidnila
@nikolite Posílat děti do školy? V případě války jim budou vyjmenovaná slova a goniometrické funkce k ničemu ne? 🤔
S tímhle přístupem život akorát promarníš čekáním na co kdyby...Kam bys šla? Všude by byl chaos a pokud nemáš velkou hotovost v eurech, tak moc daleko neutečeš. Jaderná válka? Před tou se těžko schováš když to může padnout kdekoli.
@klokanka31 tohle normalni clovek nepochopi
@hanka_12345 Mě by ale zajímala jedna věc. Válku pravděpodobně vyvolá vláda nějaké země. Sami politici ale válčit nejdou, povolají vojáky, pak i civilisty...A teď ta moje otázka - kdyby se na tu vládu všichni vybodli, a řekli že prostě bojovat nejdou, že nejsou padlý na hlavu, aby šli zabíjet nevinné, a zároveň že nebudou riskovat život. Co by bylo potom?
@klokanka31 tak to netusim ale myslis si ze v rusku jsou vsici z toho nadseni? vsici vojaci? ja teda nevim no..ale taky nechapu presne to co pises, proc se na to nevybodnou co je nuti...mozna za to maj asi slibeno hodne penez ..jinej duvod nevidim
@klokanka31 podle me je to to samy co Hitler a koncentraky.... proc do toho ty SSaci sli? vzdyt to bylo horsi pomalu jak cela valka...a stejne to udelali...proste prachy prachy prachy
@klokanka31 Na světě je pořád hodně lidí s pocitem nadřazenosti nebo ukřivděnosti, kteří potřebují ovládat ostatní a jdou přes mrtvoly.
Všichni víme a známé příčiny a důsledky předchozích válek. Stačí jeden manipulátor a podívej co se dělo například Židům. Kdyby se všichni vzbouřili, mohlo to být jinak, ale když on ten šílenec uměl zfanatizovat půlku světa. 🙈
@hanka_12345 No a právě, proč se tam všichni nesemknou a neřeknou dost? Slibovat peníze jim můžou, ale každýmu musí být jasný že v hrobě si jich už moc neužijí.
@hanka_12345
@michaela666 Lidem chybí selský rozum...
@klokanka31 Protože když člověku někdo vyhrožuje, že se stane něco jeho dětem a rodině, sbalí se a jde. S pocitem, že je udrží v bezpečí.
@janule0123 no to opravdu není a to máme "na druhé straně" světa část rodiny.
@klokanka31 to oni si nepripousti, vidi prachy a jdou za tim jak bldoci. Ja si myslim ze nekteri sou proste i takovi maniaci, maj v sobe to vrahounstvi-podivej se kolem co je vsude nasili a vrahu, tak tady si to proste vybijí. Uspokoji je to....Nekterym to dela dobre
@klokanka31 To by ale nesměli existovat lidé, kteří chtějí pořád větší území a větší moc 🤷🏻♀️ Jinak souhlas.
@andromeda818 Mně neříkej kdyby bylo např. 30 miliónů obyvatel, co by se postavili proti např. 200 členné vládě, že by neměli šanci je porazit...Ale asi to vidím jak hurvajz válku no...