Čau holky,
trochu blbý dotaz, ale byly jsme s dcerkou na procházce a najednou se k nám z vedlejší ulice zpoza rohu přihnal malý pejsek (asi maltézák, něco takového) a než jsem stihla zareagovat, naférovku skočil na malou a olízl jí obličej a ruce. Pak jsem jí hned čapla... Za chvíli došel páníček, odvolal ho a venčil dál. Já se oklepala, že naštěstí to nebyl velký agresivní pes, který by malé v té rychlosti ublížil a dobrý. Jenže jsme přišly domů a mně to vrtá hlavou, jestli malá něco nemohla chytit... Červy, vzteklinu, však víte... Asi jsem paranoidní, ale pán byl cizinec a v tu chvíli mě to ani nenapadlo... Co myslíte?? 🙏🤔
Normálně bych ho taky sprdla, ale já byla v tu chvíli taková jak zamrzlá, ještě jsem se na něj usmála, jakože dobrý, nic se nestalo... Jsem blbá, no🙈
Já vyrostla na vesnici, za život mě olízlo tolik zvířat, že kdyby to měli rodiče pokaždé řešit, tak nedělají nic jiného.
@ellyem Díky, holky, to potřebuju slyšet, že to bude ok 😃
Snad jen aby nezačala štěkat 😀 Sorry, ale pobavilo mě to, já jsem přestala být uzkostlivá ve chvíli, kdy moje prvorozená začala olizovat podrážky a jíst králičí bobky 😀 A je to nejzdravější dítě v okolí, za 11 let neměla jedinkrát antibiotika, chřipku, nebo angínu. Pěstuj imunitu, jinak se z toho ve školce zblázníš.
Pokud malá současně neolízla toho psa, nic by se stát nemělo. Jinak bych jí z jazyku sundala chlupy, ať ji nedráždí ke kašli. (Syn ve 14 měsících vesele pojídal hlínu, tak jsem asi fakt otrlá...)
Ale teda majitel by si fakt měl psa pohlídat, jak tu píšou holky, tohle by být nemělo.
Já teď měla incident se psem - já utahaná, dítě ve stavu "na zabití", no znáte asi všechny. A šli jsme po kraji silnice, kde jezdilo dost aut. Vlevo zaparkovaná auta, možnost jít v mezeře mezi auty a plotem nebo mezi auty a silnicí. A stála tam (auta nebyla kontinuálně, ale stáli u kufru jednoho auta) skupinka lidí a měli psa. Oni v klidu, já teda v klidu a syna jsem poslala kolem toho plotu (fakt jsem neměla nervy na řešení chůze po té silnici), jen tam stál pes. Oni nic neřešili, já teda taky v klidu - jo, mělo mi dojít, že jdeme dost blízko k tomu psovi. A malej vypochodoval přímo k němu (já mu řekla, že má jít kolem plotu) a pes na něj neskutečně vyjel. Asi by nic neudělal, majitelka říkala, že je spíše takový vítací, nic se nestalo. Ale teda vyděšená jsem byla šíleně, pes zavrčel a myslím, že i dost vycenil zuby a měla jsem pocit, že i "rafnul" (ale po ruce, kde neměl syn vůbec nic, ani oslintání, tak se mi to buď zdálo nebo ustoupil dost rychle). Oni se omlouvali, že si nás ani nevšimli (zabraní do hovoru). Prostě nepozornost na obou stranách (syn odmítal odejít z hřiště, já už fakt vytočená, jak jsem ho honila, bylo pozdě...). Ještě že toho psa měli na opravdu krátkém vodítku, takže syn "hodil zpátečku", zaběhl za mě a byl mimo dosah psa. Skočit po něm skutečně nebo nedržet ho panička na vodítku pevně, mohlo to být ošklivý. (Vzala jsem syna do náručí, opatrně jsme to obešli a šli dál k našemu autu a nic se nestalo, ale...)
Prostě přecejenom psi ve městě by si buď dětí neměli všímat - nebo být na vodítku.
vubec bych se nebal ale pozoruj raději dítko
Klid 🤭 syn vodí naši fenu za dolní čelist. Ona blbka mu dovolí úplně všechno, ona jeho taky chytí za ruku a vede si ho. Nejednou jí taky okusoval (měl plnou pusu chlupů) a už s ní ochutnal i granule. Chodíme se dívat na kravičky a kráva mu olizla celý obličej. Z jednoho olíznutí fakt nemusíš mít paniku. 😂
Díky všem za odpovědi, jste super! Hele, ve mně fakt hrklo, protože jsem si říkala, že když je pán cizinec, že vlastně není jisté, jestli je pejsek očkovaný (povinnost je jedna věc, ale otázka, jestli to tak opravdu je)...no prostě jsem se lekla 🤔... Jinak teda naše malá pije vodu z misky našeho psíka, takže... 😊
ne, nic se neboj. Ale já bych v tu chvíli teda pána pěkně sprdla (klidně česky na cizince, by to pochopil), protože i malý psík nekontrolovaně běžící dítěti, které se třeba bojí, může být velký problém. A je fuk, že moje dítě se třeba zrovna psů nebojí.