ahojky
chtěli bychom si pořídit pejska, jelikož bydlíme v bytě tak malého. Na co si dát při koupi pozor? Hodně čtu, že majitelé píšou že pejsci mají předkus - to asi spíš půjdu o výstavy než o nějaký problém - co myslíte?
díky 🙂 , zase si říkám že když budou spolu vyrůstat tak to snad bude v pohodě. Většího psa nechceme, takže buď Čivavu nebo Yorkshira - i když bych raději Čivavku
mirka - taky rozmyslim mezi temadle dvema a yourksir vyhrava 😉
Ahoj! My řřešili stejnej problém - psa do malýho bytu. Jorkšíry fakt nemusim, ani nevim proč, prostě to neni plemeno, který by mě bralo, takže čivavu. A nakonec máme křížence - čivavu s jezevčíkem, je to bestie mrňavá roztomilá, o něco větší než čivava, barvy jezevčíka, ale stavbou těla a hlavy spíš čivava... Ale je děsně tvrdohlavá, já myslela, že jenom po tom jezevčíkovi, ale prej jsou takový i čivavy. Jak něco provede, dostane vynadáno, na zadek... a druhej den to udělá znovu, protože ona se prostě rozhodla, že to dělat bude a basta 😀
krtek.93: já se také právě víc přikláním k Čivavě, asi proto že mám stejnou povahu 😠 . Yorkshira má známá a je to spíš takový mazlík, kdež to Čivava má ten svůj temperament - přesně jak píšeš 🙂 . Chceme počkat až přejde zima a pak si jí pořídíme, ale už teď koukám na inzeráty a brala bych je všechny - mazlíčky ♥
Ahojky ...tak já mám zkušenosti,že čivavy jsou většinou dost vzteklé a uštěkané...ale jsou i výjimky 😉 🙂 Mě se nejvíc líbí dlouhosrsté,ty jsou prostě úžasné!!!
Jinak my máme yorka...je to temperament a tvrdohlavec i velký mazel...má prostě od všeho něco 😉 🙂
Takže on člověk prostě dopředu nikdy nebude vědět,jaký zrovna jejich pejsek bude...je to prostě risk a pak taky hodně záleží i na výchově,ale myslím,že pokud spolu budou prckové vyrůstat,že to bude v pohodě!!!
Ahoj Mirka, čivavu má švagrová a ta je agresivní na malé děti. Děti její sousedky ji tahaly za uši a tak různě jak si malé děti hrají, nemají ještě cit. No a ona potom když viděla děti tak strašně štěkala a snažila se i kousat, já bych se bála mít ji s malýma dětma. I když můj synovec má labradora, který má respekt z mého syna, protože ho taky párkrát zatahal 😀 Ale zase když ten pes bude od mala s dětmi a ony s ním tak by to mohlo být v poho ona je čivava takový plyšáček 🙂 taky bych ji brala
bála bych se,aby jí děti třeba nezlomily nohu, nebo pepřivřely do dveří. Já bych ji určitě někdy omylem nakopla, zadupla, nebo někde přivřela 😅 😀 😉 já jsem zvyklá na tohle 😀 http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/ygreen/albu... 😀 😀 o něj nezakopnu
Já osobně bych k malejm dětem pořídila něco festovnějšího, než je čivava a nebo děti fakt hodně hlídat, aby s ní nevyváděly kraviny, aby z toho psiska potom nevyrostl nerváček, ale vyrovnanej pes...
A k předkusu... Pokud je malej, je to spíš estetickej problém, ale u většího předkusu může mít psisko problémy i s přijimáním potravy a tak...
Každopádně bych si být tebou toho o nich přečetla co nejvíc a i při výběru štěněte bych koukala na to, aby rodiče a nejlíp i rodiče rodičů byli zdraví a povahově vyrovnaní...
Taky bych se bála, že pro malé děti je to moc choulostivý pes.. A hlavně - většina čivav co jsem viděla, tak byly fakt ostré - prý to hraničí ze strachu. Ale pamatuju si jednu, které jsme se jako děti bály mi - pověsila se vždy každému na nohu a nechtěla pustit. Jako mě pokousal i pudl 😀 Já bych šla do většího psa.. Ale pokud je málo místa, je to problém.. Co třeba čínský naháč? Nebo mops je boží - takový splachovací a festovní - toho děti hned tak nezlomí 😀
ahoj Všem děkuji za příspěvky, nevím jak pak Ondráš ale Aneta si nedovolí ubližovat zvířatům od rodiny. Ví, že by za to dostala. A to máme v rodině kočky, králíka, psy a morčata. Teď jsem mluvila s paní co má také Čivavku a pořizovali si jí když malé byli 3 roky a prý v pohodě, skamarádili se. Musí se hlídat, aby neubližovali
jaspina: mopsík je krásný, ale ten by neprošel
mirka: kamarádky mamka má čivavu a je ještě menší než normálně 😀 a má strašnej strach úplně ze všeho. Mě to přijde jako naprd pes, kterýho budeš nosit v mošničce, ani se s ním děti nevyřádí. Jako můj osobní názor je, že jsou ošklivý 😅 Často choděj jen po třech a nohy se jim klepou. V zimě je musíš nosit, apod. Ale co třeba Jack Russel - živý torpédo, ale hodnej, neagresivní a pes pro každou srandu. Nebo ten mops je úžasnej 🙂 Westík, ale je to teriér. A co třeba bišonek - ségra má bišonka Čendu, vychovala ho jako normálního psa, nikoli polštářového čokla, a je to super, veselej, nebojácnej pesan. Je potřeba mít na mysli, že bojácnej pes je často hysterickej a útočnej a i když čivava zrovna nikomu ruku neurve, může hryznout do obličeje.
A ještě mě napadlo, pokud nejde jen o výšku, tak je spousta plemen menších a lehkách psů - malý chrti, apod.
Nebo co takhle nějakého malého oříška 🙂
Každopádně ušetříš na odčervení a jídle 😀 1 tableta na odčervení stojí u nás 60,- a je na 10kilo živý váhy - náš Edík má 60kilo 😀 a sní cca 1 kilo denně 😀
čauky miruš já bych spíše řekla že je na můj vkus čiviva spíše pejsek pro bezdětné rodiny.. Podle mého názoru a zkušeností tím jak budí dojem malinkého plyšáčka tak sní děti tak často zacházejí a to nemá moc dobrý základ pro budoucí společný život. Pejsek má v sobě hodně bojácnosti, spíše bych řekla že je ušěkanější a na můj vkus nevyrovnaný.. ale určitě se najde spousta lidí kdtří mi tady v tom budou oponovat..
zkus navštívit stránky na neu-kde jsou rady postřehy chovatelů. Myslím, že by ses tam mnohému dozvěděla. dobrou ruku při výběru mazlíka 😀