Máme novou troubu zn. Amica a ač jsem ji vytřela a zkoušela samotnou funkci čištění + s vodou a čisticím prostředkem v plechu nebo předehřátí trouby na danou teplotu a čas (několikrát), tak stále z ní jde pach jako by se tam peklo něco umělohmotného. Nemáte někdo s tím zkušenost/trik, jak to vyčistit tak, aby se z trouby dostala veškerá "chemická nečistota"? Nechci v tom nic péct, když mi je z toho pachu špatně a působí na mě dost jedovatým dojmem. Nebo máme nějaký vadný kus, který budeme muset vrátit... :-/
A nebo, ale to uz je hororovy scenar, se ti tam fakt neco umelohmotneho pece. Jako vzadu na konstrukci trouby.
Prvni troubu jsme meli Whirpool, vzadu se uvolnila kabelaz, spadla na kryt kulateho topneho telesa, prepalila se izolace kabilku a vyhodilo to el. trafacku pro celou vesnici!
Ale u tebe to spis chce vypalit ten cistici prostredek...
@kafr Děkuji za odpověď. 😉
Pokud uz mas tu troubu cistou, jako ze tam nejsou zadne pripecene prskance, tak bych ji zkusila zapnout na co nejvyssi teplotu na prazdno a nechat "vypalit" a pak nechat otevrenou vyvetrat.
My jsme poridili pyrplizu, proste se vse spali, to setru a hotovo, zadne chemicke svinstva davat nemusim...
Treba se ozve nekdo, se stejnou funkci cisteni jak mas ty...