Chození s dětmi do supermarketu. Co si o tom myslíte?

malekat
18. říj 2021

Ahoj kočky, mám takový dotaz, chodíte s dětmi do supermarketu? S jak starými? Jakože třeba od roka začít chodit do supermarketu mi dává smysl, ale jestli je nějaký moment kdy s dětmi přestat protože už je to nebaví/moc zasahují do nakupování?
Díky

konidana
18. říj 2021

@malekat chodila jsem na denní nákupy s běžně dětmi od mimin až po předškoláky neb je nemel kdo hlídat. Na velké měsíční nákupy jsme většinou jezdili celá rodina, kdy jeden z nás s dětmi mohl zůstat venku nebo rovnou nakoupil manžel sám. Školáci se mnou už nemusí, když nechtějí , jsou od 1.třídy samostatní.

leniczka23
18. říj 2021

Za mě asi takhle..Až budeš vycházet z obchoďáku zpocená až na prdeli a půlku věcí co si chtěla koupit mít nebudeš, tak je ten správný čas začít chodit bez dětí 🤣🤣🤣

michaelarousova
18. říj 2021

@malekat ja chodila se synem od mala a nikdy s nim nebyl problem ale popravde ja mam nakup jako takovy unik od deti 😂takze radeji bez nich..

gracinka7
18. říj 2021
jane46
18. říj 2021

Tesco online, amen 😆

petaov
18. říj 2021

S malými ty bylo v pohodě, dala jsem je do vozíku a byl klid. Jak jsou starší, je to horší, protože mi neustále něco strkají do košíku. Takže za mě je to s malými v pohodě, s většími už ne 🙂

krisstina93
18. říj 2021

Chodíme od narození a zatím mám prvnaka a chodí taky, někdy nakoupit musím a hlídání si nechávám na akutnější případy. Až nebude chtít chodit se mnou, tak nemusí, mě děti při nakupu nepřekáží.

atevi7
18. říj 2021

@malekat Mám dva chlapečky (3,5 a 1,5) a buď si s sebou beru mladšího,kterého posadím do vozíku a mám klid, nebo si beru jen staršího a takový klid už nemám 🙈 oba dva zároveň rozhodně neberu, to se nedá 🤦🏻‍♀️ ale nejraději mám, když je nechám oba dva manželovi a jedu si sama 🙏 a to procházím každou uličku, každou!! Ta chvilka klidu a svobody je nádherná 🙏🤭

konidana
18. říj 2021

Edit: se skolkovejma jsme chodili vetsinou oba , neb denni nakupy jsem obstarala, kdyz byli ve skolce. Pokud to nebylo nutne, nakupovala jsem bez deti.

jjasmina
18. říj 2021

@malekat zapojujeme malou do všeho, vč nákupu, doma uklizime taky společně, teda kolikrát chce pomáhat, ale vůbec nepomáhá a jen se plete, ale co 😃🤣

jako_mala_holka
18. říj 2021

Já mám dceru necelý rok a půl, na větší nákupy jezdíme všichni nebo objednám rohlík, na menší je v kočárku, případně když jdeme jen pro jednu dvě věci nebo do pekařství pro pečivo, tak ťapká bez kočárku , ale to bývá rychlovka, protože všechno chce brát 😅

alilali
18. říj 2021

S oběma dětmi od malá, synovi je 17 měsíců a už s ním do obchodu nechodím, na to fakt nemám nervy. Ne, že by dělal scény, ale dám ho do košíku a na celej obchod řve "brmmmm, brmmmm" a pisti do toho jako že driftuje a všichni na nás koukají. Ano, to ho naučil tatínek.

vikinkav
18. říj 2021

Vubec, s detma na nakup nikdy, diky bohu za Rohlik

krtikkrtovaty
18. říj 2021

@leniczka23 a ještě bych doplnila, že v košíku u pokladny zjistíš, že tam máš věci, které jsi tam určitě sama nedávala. 😂

mourovatakocka
18. říj 2021

@malekat Dcera má za měsíc čtyři roky, od mimina s ní chodím nakupovat. Ví, že se jede podle seznamu, doma prohlídnu katalogy, vidí, že to sepisuju. Uvidím, jak to bude se synem. Je fakt, že mi známá se stejně starým klukem už asi před dvěma lety říkala, že ji syn dává do košíku v podstatě zbytečné věci a pak mají drahý nákup. To se pak oplatí nakupovat v klidu bez pomocníka 🤭

aspie83
18. říj 2021

@malekat mam syny cca 2,5 roku a necelý rok a nakupovat s nimi musím, protože hlídání nemám... Někdy je to v pohodě, jindy hrůza, ale jinak to nejde.
Úplně nechápu smysl otázky.. jako jestli máš hlídání a děti to nebaví, šla bych bez nich 😁 jestli jim to nevadí, tak není problém nakoupit s nimi.. a jestli nemáš hlídání, tak je vyřešeno, jako u nás 😄

orisek56
18. říj 2021

Ehm takhle. Poslední dobou jsem se tomu vyhýbala jak čert krizi, manžel nakoupil po cestě z práce. Jenže teď je zahlcen a nemá už ani prostor sám nakoupit, když se vrací domů, mají obchoďáky už pomalu zavřeno. Takže to peklo jsem obnovila... No a ehm... Po každém vylezu z obchodu ještě přemýšlím, že bych se tam kurde vrátila pro flašku tvrdýho a 400 g bonboniéru, abych se někde za pračkou doma zrubala..... Protoze jít tam se 4 letou a 2 letou a ještě s pupkem před porodem je něco fakt neskutečnýho. To pak zjistíš že tema lentylkama by jsi jim nejradši narvala hubu už v obchodě, jen aby byli zticha, že prodavacky už nemusí vytirat podlahy, protože ta mladší se plazi za vozejkem a vymete všechen bordel. Že jsi svůj denní energeticky výdej už bezpecne presvihla, protože ven vylezas s jazykem na cestě, zpocená a zarala si jít z toho lehnout. Že pořád někde nahanis mezi regály buď jednu, nebo druhou a ve vozíku ti záhadné přibývají věci, které jsi tam nedala. A v neposlední řadě, zeskolvatis u pokladny, protože tvé mile ratolesti se rozhodnou zdrhat zpět ve frontě mezi regály, popřípadě zahodis srajtofli a bezis je nahánět ven na parkoviště, načež zablokujes práci paní pokladní a zbytek stojících ve frontě té v duchu proklíná. To že jsi vlastně nakoupila, ale uplne hovno, protože to co jsi potřebovala, aby jsi uvařila stejně nemáš... Tak to zjistíš až když tu divou zvěř za neustálého řvaní a hastereni nahazes a zamknes do auta, aby jsi vůbec mohla odvezt vozík a aby, to furt někam neutikalo pod auta. Nakupování s dětmi zdar.

jana_zofie
18. říj 2021

Dcera ma 20 mesicu a nakupovani miluje a zatim s tim neni problem. Nejake veci navic ji treba necham (minule jsem zjistila, ze ty gnocci a jablkovy dzus se mi vlastne hodi), nekdy vysvetlim, ze tohle teda ne, ze misto toho dame do kosiku neco jineho. Co nerozbije a dosahne na to ji nechavam davat do kosiku, miluje to. V pecivu ji flaknu do ruky rohlik. U pasu, pokud sedi v kosi, vykladam a obcas ji neco strcim do ruky, at to tam polozi sama. Ale je to pesky, do kosiku, z kosiku, tlacit kosik, do nositka, z nositka... Ale to mi zase tak nevadi.

marimanta
18. říj 2021

Taky moc nechápu otázku... Chození do supermarketu nepovažuju za příjemnou kratochvíli, ale za nutnost. Když to jde, děti neberu - je to rychlejší a celkově lepší.....když nejde jinak, děti jdou se mnou. Bez ohledu na věk (děti mám 4 ve věku 2-11), jejich počet a náladu 😉

ee.liska
18. říj 2021

Ty jo, se všemi od mala, podle potřeby. Nikdy nic nevyžadují ani jeden, chovají se v pohodě. Pro mne běžná situace

areh
18. říj 2021

Můžu je nechat v autě nebo můžou jít se mnou. Někdy bych je radši nechala v autě 😁 roční syn balí všechny ženský v obchodě. Mává na ně a šibalsky na ně mrká. To je něco na starý báby 🤦🏼‍♀️ starší 4 letý je v pohodě, tem mi max odjede s kočárem 😂

felixfelicis
18. říj 2021

S dětmi není v obchodě žádný problém, scény nedělají, věci do košíku mi nepridavaji. Z dob covidu jsou zvyklí, že je do obchodu nebereme, tak je to pro ně svátek a drží disciplínu🙂 Ale popravdě od doby, kdy jsem objevila Rohlík, nemám potřebu chodit do obchodu ať s dětmi, nebo bez deti. Není nad to si nákup naklikat v klidu podle jídelníčku a když něco zapomenu, tak si to za hodinu ještě přihodit do košíku🙂 S dětmi chodím tudíž vetsinou jenom do pekárny, k zelinari nebo na drobné nákupy v drogerii (velké opět DM eshop) a je to bez stresu.

whocares
18. říj 2021

Já radši chodím bez, s jedním z nich je to na pohodu, ale oba uhlídat a zároveň nakoupit, co potřebuju, je nadlidský úkol a vždycky si nadávám, že jsem to neudělala jinak. Ne že by zlobili nebo brali věci z regálů (je jim 3 a 5), ale pravidelně si vyrazí každý na jinou stranu, já stojím na půl cesty a nevím, koho lovit prvního. Minule se mi stalo, že jsem takhle ukradla lepicí pásku (držela jsem v jedné ruce mobil se seznamem, v druhé tu pásku, vidím, že nevidím děti, tak jsem to bezmyšlenkovitě strčila do kabelky a našla ji a doma. Ještě teď se orosím, když si představím tu ostudu, jaká z toho mohla být, kdyby na to někdo přišel, bydlíme na malém městě a hned další nákup jsem se šla přiznat😀).

rubesovak
18. říj 2021

Když je potřeba tak se mnou syn (3roky) jde od mala, v lockdownu nakupoval jen přítel když jel z práce tak to nechodil, ale jinak chodí běžně. Akorát třeba naši když jedou na velký nákup do několika obchoďáku a obchodního centra tak to berou synovce, 3 roky, jako na výlet a chtějí i našeho, ale to mi přijde jako úplně zbytečné třeba.

leilinka1234
18. říj 2021

Mám dcery dvě. Pět let a necelé tři roky. Nakupovat chodíme běžně s nima. Jak na velké, tak malé nákupy. Chodím s nima nakupovat i oblečení. Takový výlet do hmka ve třech je pro nás za odměnu 🙂

maxulekapcule
18. říj 2021

Malej ma pet a nikdy by me nenapadlo, ze bych ho mela dat nekomu na hlidani. Navic uz si sam vybira papani. Ale mam stesti, sceny nikdy nedelal, ani extra nehazel veci do kosiku

1eso1
18. říj 2021

Mám děti 4 a 3. Donedávna chodily se mnou oba než začala školka. Někdy na palici, někdy to šlo. Neměla jsem na výběr, takže jsem nad tim fakt nepřemýšlela.

prezdivka
18. říj 2021

No ano, chodim s dětma nakupovat (5,5 a 1,5). A taky s nima chodim k doktorovi (mýmu), do práce, jezdim s nima mhd, dlouhý cesty vlakem… Mám děti prostě. Tak jsou se mnou 🤷🏻‍♀️

jipe
18. říj 2021

S dětmi chodím nakupovat asi od konce šestinedělí do ted a asi ještě nějaký čas budu, prostě dle potřeby, občas si o něco řeknou, ale žádné scény, nákup je pro nás běžná součást života, někdy jde nakoupit táta, někdy máma, někdy je potřeba aby rodič vzal i děti

andelka
18. říj 2021

Chodíme od miminka, teď jsou synovi skoro 3. Jako..když jdeme sami,je to klidnější, pohodovejsi,víc času na výběr..už začíná vymýšlet blbiny a někdy to je o nervy. Ale chodíme, na menší, časově kratší nákupy. A teda převážně ve dvou. Sama s ním tak max do potravin před barákem.