Ahoj, veľmi by sme chceli psíka boxera, ale počula som, že je to dosť divoké a náročné plemeno, môže niekto potvrdiť alebo napísať svoje skúsenosti?
Ďakujem 🙂
Jak píše kaculka46, skvělý psi k dětem! Já měla jednoho jako parťáka celý dětství 😵 Miláček! Ale šílenec jak píše morgan 😀 Měli jsme velikou zahradu a stejně se chodilo na dlouhý procházky, táta s nim první roky chodil dost na cvičák. Pokud se ti líběj tyhle čumáky a zároveň nejsi ochotná slevit ze svýho (rodinnýho) komfortu, taháš kočárek, nákupy, nemáš čas na dlouhý venčení a už vůbec ne cvičák, pořiďte si francouzskýho buldočka 🙂
@cherryann já bych si psa pořídila az k dětem....mela jsem to obracene - nejprve pes a pak děti a přestože to bylo hodne plemeno podobne boxerovi teda.....a mazlíci, mela jsem problém....možná ze to byl kluk možná ze mu bylo 5.....a bohužel už nežije, rok....strašně moc mi chybí.....ale se zkušenostmi které mám bych pokud si chtěla pořídit psa,tak az k dětem....pece o děti není jak z učebnice navíc když začnou lézt a stourat do pejska atd....v dobrem se po něm valet atd....no rozmyslela bych si to dobře 😉
Navic jsem mela výčitky ze na něho není tolik času atd....
A píšu ze pokud bych chtěla,protože když zemřel, byla to tak silna bolest, ze jsem deset dnu nebyla schopna vstát z postele a přestat brecet....a i potom to bylo strašne.....
Takže zatím i vzhledem k tomu,ze jsme v zahraničí zadnyho pejska.....jenže já nemám ani hlídání kdybychom chtěli na dovcu a nebo jet do ČR na chvíli atd.....byl by chudák.....a i tak bych hodně přemýšlela....možná az děti ještě povyrostou nebo odejdou z domu....
Tak hodně štěstí 🙂
Už odbočujeme (klasika 😀 ) z tématu, no nedá mi to. Já bych naopak pořídila psa dřív než děti - pes dostane péči a výchovu která se pak stokrát vrátí až se narodí dítě a začne dělat všechno to co popisuje tarra27 ve svym příspěvku. K malejm dětem je štěně nepraktický právě z důvodu výchovy, to bych nevěděla kde a koho dřív začít. A když už, tak u jakýhokoli plemena je k dětem lepší fena. I to venčení je kratší 🙂 což se s kočárkem nebo i ráno při rozvozu do školek a práce bude hodit.
@achjonetusim ji odhodila jsem....ale nedalo mi to a vzpomněla jsem si.... 😉
Já si myslím k větším dětem, ne narozeným nebo ročním či dvouletým.....min tříleté.....dítě.....a pokud už neplanujete další....
Ale každý na to ma svůj názor....a každý to zvládne jinak....já napsala svoji zkušenost. 😉
Nemám sice boxera, ale mám podle popisu fenku podobné povahy, jakou asi boxeři mívají - je divoká, hravá a miluje děti. Tím, že je tak temperamentní, tak jsem se obávala, jak bude reagovat na děti mého přítele, které k nám na víkendy jezdívají a musím říct, že je milionová. Přiznám se, že to není až tak úplně jen ve výchově, očekávali jsme, že ji budeme muset usměrňovat, aby nebyla divoká, ale k dětem se chová perfektně, je k nim jemná, neshodí je, hraje si s nimi jiným stylem než s námi dospělými, dává si pozor, aby je při aportování nechňapla a podobně. Mám ještě jednu fenečku, starší pětiletou špicku a ta se sebou nechá dělat, co děti uznají za vhodné, ale samozřejmě hlídám, aby ji nějak "nemučily" a nechaly jí prostor, když už má dost her. Mám stejný názor jako @achjonetusim, je super, když máte k dítěti už vychovaného psa (a nejlíp zvyklého na různé situace, žádnou hysterku, ale opravdu rodinného psa) 🙂 Ano, je to práce navíc, hlavně s tím neustálým hlídáním (nenechám nikdy samotné psy s dětmi v místnosti) a venčením navíc mimo procházky s kočárkem, ale stojí to za to, pes je super parťák 🙂
Ďakujem za skúsenosti 🙂
Dobrý večer,my chováme boxery od mého dětství a musím říct, že jsou to fantastičtí psi. Milujou děti jsou skvělí parťáci já určitě doporučuju.