Ahoj holky. Jak prožívají vaši rodiče/prarodiče tuto koronovou krizi? V klidu, nebo z toho mají paniku? Moje máma má koronu jako každodenní jediné téma. Stále sleduje zprávy, já musím z internetu posílat aktuální info, každý den sleduje počty nakažených, a já si říkám jestli to už není na psychologa?
Já jsem na nervy z dědy. Na jaře se bál a nikam nechodil. Teď na podzim mu otrnulo, a chodí po kamarádech pravidelně na návštěvy. Nejvíc mě sere, že tam sborově chlastaj a ještě blbci starý používají covid jako záminku, aby to omluvili. Desinfikovat se přece musí. To si říkáš, že v 70 by mohl mít rozum. 😠
Vsem z toho hrabe :D nekomu tak, ze to popira, nekdo se naopak hrozne boji... zkus ji rozptylit, zabavit necim jinym, ptat se zamerne na jina temata a nepodporuj ji v rozebirani covidu - nemyslim zakazovat ji to, ale ignorovat, nejevit o takove rozhovory zajem...
@areh U ní to nejde, i když se snažím změnit téma, je uražená 😮
@michaela666 Nebo si říká že v jeho věku to už je jedno... To říká tchyně, je jí 72, a ta koronu zas vůbec neřeší, furt někde vymetá...
A proč ne? Já jim to schvaluji, člověk nikdy neví, kolik mu zbývá, tak proč být zavřený doma.
@princeznamiu No jo ale když se nechci bavit na téma korona tak je hrozně uražená. A když už mám šanci říct něco na jiné téma, ignoruje ona mě 🙄
Mam to same jen s tatou ☺️ A premyslim ze mu vypojim televizi a zahodil telefon😂 nerikam ze z te nemoci nemam respekt ,ale tohle je na palici..a uabava se mu hleda blbe kdyz je vse zavrene...takle se prave vyvolava panika v mediich☺️ Kdyby se o tom aspon stale nepsalo
Teď se mi má narodit malá a jediné co ho zajímá je jestli už se konečně narodila a kdy ji budou zapíjet s manželem. Hrnul se i do porodnice, tam jsem ho uzemnila zákazem návštěv. Ať si někam zajde, taky nesedím celý den doma na zadku. Ale každodenní dýchánky v 8 lidech s flaškou mi přijdou dost. S takovou uvidí pravnučku až na jaře, protože pochybuju, že by šel před návštěvou u nás na test pro jistotu.
To je pak tezky... ale ty nemas povinnost se s ni bavit, kdyz se urazi. To bych ji dala asi jasne najevo 🤷🏻♀️ A treba se pak rada zacne bavit o necem jinym. Ale chapu, je to narocny...
@michaelarousova Přesně, já se taky bojím, ale tak nějak normálně... Ale máma teď nechává veškerou poštu, někdy i nákupy pár dní mimo byt, aby na tom náhodou nebyla korona... A jako tak ať se bojí, ale ať s tím neotravuje mě. Jsem sice na mateřský, ale mám na starosti důležitější věci než furt být na telefonu a poslouchat negativní jevy.
Tata si treba meri teplotu tak 5x denne co kdyby nahodou🤷♀️
Rodiče ani prarodiče to neřeší
Tak to jsem ráda že nemám jen já praštěné rodiče 😊
@michaela666 Pokud jsou to dychanky furt v tech samych 8 lidech, tak to zas neni tak rizikovy
Moji mamu to sejri. Protoze nemuze chodit po vystavach a do divadla a pod. Chybi ji socialni kontakt(je sama v baraku) a to ji denne volam, minimalne 1x za mesic se tam stavim sama nebo s detma a obcas maj spolecnej pokec se sousedy na zahradě nebo i doma.
Tvoje mama je zrala na psychiatra, bez legrace. Tohle je presne dusledek te medialni masirky. Na smrt vydeseny clovek, ktery hnije zevnitr sam doma. Ktery se stava paranoidnim a samozrejme zaroven velmi dobre manipulovatelnym.
Moje mamka to taky sleduje. Každý den cte všechny články, co na netu najde a hrozně se tím stresuje. Nepomáhá nic. Na jaře to bylo ještě horší, to mi to i posílala, nemluvila o ničem jiném, teď už to nedělá, ale rozhovor se taky většinou k tomu nakonec skloní a uznávám, že je to hrozně otravné. Ona se hrozně snaží nebát, vídáme se jen venku a v rouskach, koupili jsme si nanorousky, vnučky ze začátku taky hlídala jen venku, teď už je zima, tak si je bere domů, ale má celou dobu roušku. O Vánocích jsme taky měli všichni roušky, aby se alespoň trochu cítila bezpečně.
Asi tak.... tchanovci....nemáme moc dobré vztahy....ohlásili se na Vánoce na návštěvu.Moc se s tím nepočítala , protože už na podzim proběhla návštěva venku.Tak mne ani nepřekvapilo ,když jsme pár hodin před návštěvou dostali sms jestli dětem můžou předat dárky venku.Tak přijeli v rouskach a předali dárky a manžel to po 15 min ukončil.... popřál im hodně zdraví ,ale že nám je zima a jdeme dovnitř a bylo 😂 Já osobně nechápu proč k nám lezli když se bojí ....děti nikdy nehlídali,nezajímají se ...
Na jednu stranu se nedivím,pokud je doma,je ohrožená skupina, nemá co jiného na práci a jen sleduje zprávy,tak z toho může mít plnou hlavu. Sama jsem to na jaře fakt hodně sledovala. Tiskovky live a pod. Byla jsem na rd a ještě těhotná. Ale jakmile jsem vypla tv a tolik to nevnímal,tak se svět zdál zase normalni 😁
Takže radím zaměstnat mamku něčím jiným.