Ahojky maminky,chteli bychom pejska.Deti uz me na to tlaci hodne dlouho.A ted jsem nejak zmekla.Nemame sice barak ale 4pokojovy byt.Chtela bch se poradit s vama ktera mate zkusenosti.Prvni favorit je Jack Rassel....
Budu moc rada za vase zkusenosti.
Deti maji 5 a 7 let.Dcerka je uplna zvireci kralovna 🙂
Ahoj,já teriéry nemusim tak ti poradim zl.retrívra nebo lebradora...............k dětem ideální a v bytě běžně chovaný 🙂 ps.jednoho zlataka mam a jsme max.spokojení
Já můžu doporoučit maltézáka - do bytu podle mě ideální, malýho taky v pohodě a nelíná 🙂 Já mám už druhou a obě byly super 😵
Jack je nejdivočejší z malých teriérů. To je zapotřebí si uvědomit. Máš čas na to, abys ho pořádně vylítala? Kamarádky Jack běží 10 km u koně, přijdou dom a on chce nosit míček... na to opravdu pozor. My máme westíka, nelíná, jen je zapotřebí ho pravidelně trimovat - prezentace zde - http://hafici.net/prezentace/926 - je to kliďas, k dětem super, a nemusíš se bát, že mu dítě omylem zlomí nohu, jako se stalo kamarádky papilonovi. Pes je opravdu závazek na cca 10 let, máte vyřešeno, kdo bude venčit, když budete v práci a děti třeba na kroužcích? Když budete hledat vhodné plemeno, pátrejte i po pomluvách, většinou se zakládají na pravdě 🙂
Ještě dodám k dalmatinovi a dalším hladkosrstým plemenům. Oni se zdají na údržbu ideální, ale počítej s tím, že budeš mít ty krátké štětinky zabodané úplně všude a blbě se to luxuje. Drží a drží potvory 🙂
@skurinka no myslím,že každý ti bude doporučovat tu rasu,kterou má doma 😀 😅 😝
Takže za mě doporučuju sepsat si,co tak od psa očekáváte,co vy jste schopni mu dát /kromě lásky 😵 /
Jinak každý pes je vizitkou páníčka /jsou samozřejmě výjimky - psi - ale ti už mají nějakou diagnózu/...takže jak si psa vychováte,naučíte a kolik mu dáte lásky,to vše vám vrátí 😉
@skurinka jinak ted mne napadlo plemeno - Charles King spanel ci jak se to pise - mrkni. Jsou mensi,velmi pratelske povahy a ma znama k detem a moooc spokojena 😵
My mame doma pitbulku a znama o neco mensiho stafordika - obe fenky a jsou 100% - jenze toto plemeno si obyc.smrtelnik tezko poridi 😅 😉
My teda máme bígla a je to divoch. Ale děti miluje. Jack russell je asi desetkrát divočejší a akčnější, potřebuje spíš výběh a tak. Ten labrador je dobrá volba, je to klidný pes, v bytě si ustele v pelechu... sice je to na delší procházku, ale aspoň se vybije a doma bude zase klidný. A dalmatina měla tchýně a říkala, že pak musela fenka ven, protože rozkousala naprosto, ale naprosto všechno... teď mají bišona a to je mazlina. Akorát teda nemusí malé děti, ale to spíš proto, že kolem ní žádné nebyly a objevily se až když už to byla starší dáma, tak jí ruší... A je fakt, že nelíná, to je v bytě velké plus.
Ještě dodatek - dávejte si pozor, pokud se pro pejska rozhodnete, od koho si je berete, v jakých podmínkách štěňata i ostatní psi žijí a jaký je přístup chovatele k nim. Neberte od množitelů, těm psům chybí většinou socializace a to se pak hodně těžko dohání. Období vtiskávání je ca do 12 týdnů věku štěněte a to je pro povahu psa rozhodující. Prcek odkoukává chování matky i reaguje na chování chovatele. Rozhodně neberte první a nejlevnější štěně, prověřujte,objíždějte, opravdu se vám to vrátí jak v povaze, tak i ve zdraví a to při současných cenách veteriny není zanedbatelné.
@skurinka My máme taky byt a před necelým rokem jsme se nechali ukecat a pořídili jsme klukům štěně,ale jen obyčejného oříška 🙂 Brali jsme si ho od kamaráda a od prvního dne je to miláček rodiny i když to nebylo vždycky lehké 😀 Ze začátku se mu hoooodně líbily tapety,takže se na nich vyřádil a my je museli sundat,pak taky jeho nej hračky byly boty 😀 Ted je mu devět měsíců je klidnější,chodíme s ním ven 3x denně,pravidelně na veterinu 🙂 Už ví co smí a nesmí a není s ním nejmenší problém jako třeba s jinýma pejskama v baráku...
@skurinka ahoj, tak my máme border kolii - výborně se hodí k dětem, je to mazel rodiny a i ochránce....
Ale musíte na ni mít hodně času - denně alespoň hodinové procházky a skoro celou sobotu či neděli trávíme někde venku. Jinak bydlíme v bytě 3-1 a doma si nestěžuje, neštěká, je hodná, vždycky si někam zaleze , protože ví že jednou denně vyrazíme na delší procházku ven.... Russel je hodně prý uštěkaný a k malým dětem není vhodný....
@skurinka ahoj, od mala jsem mezi psy a myslím, že se v nich dost vyznám. Toho jacka ti vůbec nedoporučuji. Je to hodně aktivní pes, potřebuje spoustu pohybu a pevnou ruku. Je hodně dominantní, ale k dětem je hodnej. Spíš bych ti doporučila westíka. Máme ho doma taky a opravdu skvělá volba. Náš je teda hodně zvyklej chodit, ale stačí mu i procházka kolem baráku. Ke všemu nepelichá, takže i co se týče údržby je to pohoda. Měli jsme i čau-čau a bobtaila, ale westík je z nich nejlépe vycvičitelnej a zvládne ho každej amatér.
@lamarika Tchýně má taky westíka,a až na to,že je někdy trochu nevrlý(už má svoje léta) tak je super 🙂
@mrs.bistra ten náš je zatím mlaďoch, tak je to dobrý. Až bude starej, tak už budou i děcka velký, tak jim půjde vysvětlit, že potřebuje svůj klid 😉
@lamarika našim klukům to musíme opakovat pořád,že Ryki je už starý a potřebuje si odpočinout,ale oni by ho nejradši pořád nuchtali a honili ho po baráku 😀
@lamarika -No ja ted lezim v knizkach o pejskach.A ted koukam na toho westika ten je hezounkej a malej ....ja sem jeste premyslela o -Cavalier King Charles Spaniel..co na to rikate,pisou ze je vhodny k detem a i pro zacatecniky.
@camelinka -maltezak je hezkej ale kdyz jsem byla mala tak me pokousal ,takze k nemu nemam duveru dodnes.
@mrs.bistra to si dokážu živě představit 😀
@lamarika :D samozdřejmě,že jemu se to nelíbí,tak si vždycky honem běží "stěžovat" tchýni :D
Ahoj, my teda nemame psa, ale v dome kde bydlime jsou 2 tito psi a jakmile odejdou z bytu do prace nebo nekam , tak psi stekaji a stekaji....vydrzi to i nekolik hodin..... a jsou slyset pres 2 patra a to nebydlime v panelaku 😒