Chcem pomoct - darujem hračky

brufinka2
19. črc 2016

Pekný den. Rada by som pomohla rodine s malými deťmi, ale žiadnu takú, ktorá by pomoc potrebovala, nepoznám. Darovala by som hračky, na ktoré uz nemáme miesto niekomu, komu spravia radosť. Do zberných košov to hádzať nechcem, do nemocnice to nevezmú...máte predstavu, ako sa dá pomoct cielene? Su to hračky tak od 0-3 rokov. Hlavne veľa plysakov.

ev.ka
19. črc 2016

Také bych darovala hračky. Zatím jsem dostala asi dobrý tip a to donést k záchrance. Rozdávají pak hračky dětem, které odveze rychlá například od nehody. To mi přijde fajn. Jen nevím, kam přensně hračky u nás odnést a jestli je to opravdu tak 🙂

yelowangel
19. črc 2016

Zkuste se zeptat na charitě, v dětském domově a v azylových domech, případně v ty záchrance. Jinak nevím proč by to nemocnice nevzali, možná jak který oddělení ale do Brna na genetiku normálně nosí rodiče hračky tak se zkus poptat.

pt1981
19. črc 2016

@brufinka2 dobrý večer, vůbec nevím, jak a kde to funguje. Ja jsem z okr. Blansko a třeba jednou za měsíc pořádá Charita sběr jakýchkoliv přebytečných věcí a ty pak putují potřebným. Já jsem měla taky mraka plyšáků a darovala jsem je do útulku pejskům...

brufinka2
autor
19. črc 2016

Diky moc. Do nemocnice to nechcu z hygienickych dovodov. Ta charita mi pride fajn, skusim nieco vypatrat - aj ked radsej by som cielene nejakej konkretnej rodine, ktorej by sme mohli pomahat aj dlhodobejsie a mozno aj inak ako s hrackami.

yelowangel
20. črc 2016

Tady v Brně třeba charita funguje tak že paní má na starost v podstatě cokoliv ohledně dětí a obecně rodin, má známí právníky a sociální pracovníky, ale taky na sebe musí nějak ta charita vydělávat takže zvášť maminky se cca 1x týdně sejdou - podle domluvy a vyrábí se různý dárkový předměty - malujou se hrníčky, svícny, vyrábí věnečky...tak se zkus poptat tam na nějakou takovou akci, děti se by se taky zabavili, ty by sis popovídalas jinýma maminkama a navíc bys mohla nenápadně zjistit kdo by tvou pomoc potřeboval. A když by se ti nikdo nezamlouval nebo by se nic takovýho u vás nedělo určitě se dá domluvit, lidi okolo toho mají přehled kdo jakou pomoc potřebuje. Mimochodem maminky se domlouvají mezi sebou i na bezplatným hlídání dětí.