Chaloupka z perníku. Čím ji slepit?

majkyy4
9. pro 2019

Zdravím poprvé péču chaloupku z perníku a je to tvrdé ty kusy (steny střechy atd) takže do toho nemůžu za píchnout ani paratko aby to drželo tak se chci zeptat čím to mám slepit a popř. Kolik čeho mám dát do bílé citronové cukrové polevy aby to dostatečně drželo. (je to i trošku křivé takže snad se s tím něco spáchá) :D předem děkuji zaodpovrdi 🙂 příjemný zbytek dne

majkyy4
autor
9. pro 2019
babanci
9. pro 2019

Buď existuje jedlé lepidlo, ale daleko jednodušší je lepit bílkovou polevou. Úplně přesně nelze napsat kolik čeho. Dám do misky bílek a postupně zašlehávám ručně, stěrkou, prosátý moučkový cukr a stále míchám a třu, až se začne bílek skutečně bělat a zahustí se a tak přisypávám pomalu a stále míchám do požadované konzistence. To poznáš, až je to akorát a poleva musí být krásně lesklá.

majkyy4
autor
9. pro 2019

@babanci oka zkusím to děkuji moc

aneta15
9. pro 2019

@majkyy4 já lepim a zdobim... 20 dkg moučkového cukru, jeden bílek, jedna kávová lžičky citronove stavy a jedna lžička teplé vody. Micham mixérem na jedničku. Dříve jsem to taky dělala rucne, pak se mi jednou nechtělo tak jsem to zkusila mixérem a nevidím v tom rozdíl.

olga_
9. pro 2019

@majkyy4 Slep to normálně hustší bílkovou polevou. Než začneš lepit, tak si ty velké díly zarovnej na struhadle. Mě to taky čeká a starší syn vykrajoval stěny i střechu, takže je to taky šejdrem.

badyr
9. pro 2019

@majkyy4 neporadím s lepením, ale letos mi perníčky po pár dnech strašně ztvrdly, na netu jsem našla, jak je změkčit - naskládat na mřížku nahoru do trouby a dolů dát hluboký plech s horkou vodou, troubu zavřít a nechat 5-10 minut."resuscitace" perníčků dopadla výborně 😉

lucka_angel
9. pro 2019

já lepím hustší bílkovou polevou...hrany chaloupky strouhám na struhadle, aby byly hrubší a lépe to drželo. Nejdříve slepím všechny 4 stěny a když to trochu vytvrdne tak lepím středu.

petulejan
9. pro 2019

Skusila bych seriznout okraje ať do sebe zapadnou a slepit polevou.

hojda
9. pro 2019

Spojila jsem párátky🙂.