Čerstvý vztah. Co myslíte?

lucka543
26. čer 2024

Zdravím

Zajímal by mě váš názor na mou situaci. Rok zpátky jsem se seznámila skrz kamarádku s jejími přáteli a mezi nimi byl jeden kluk, ten večer se nic zvláštního nestalo, jen jsme se začali všichni vzájemně sledovat na soc. sítích a měli o sobě nějaké povědomí. Já měla v tu dobu přítele, byli jsme spolu v tu dobu myslím 5 let.
O pár měsíců později, mě kamarádka pozvala na oslavu silvestru na chatu, kde byli právě i její kamarádi, bylo to plánované na víkend. Já pozvánku přijala.
Všechno probíhalo normálně, slavili jsme, pili jsme, prostě klasika. Druhý večer, jsme se dali do řeči s výše zmíněným klukem, já měla upito a měla takzvanou “povídavou”, nečekala jsem, že si spolu budeme ale takhle rozumět a prokecali jsme tam spolu snad půlku večera, ani jsem nevnímala čas, ale bylo to opravdu dlouho. On měl v tu dobu také přítelkyni, která na té chatě byla taky, po nějaké době, co jsme si tam spolu povídali, jsem si začala všímat jeho přítelkýně, no a pochopila jsem, že z naší společné konverzace není asi úplně nadšená, tak jsem radši hodila zpátečku a šla pryč, upřímně jsem v tom neměla žádné zaječí úmysly, také jsem v té době byla zadaná a brala jsem to čistě kamarádsky, ačkoli mě překvapilo, jak moc jsme si opravdu rozuměli.
Na to ho jeho přítelkyně snad další 2 hodiny vyslýchala v pokoji a dávala mu čočku. Nechci jí nějak démonizovat, chápu, že se jí to asi nelíbilo, ale mrzelo mě to, protože jsem to opravdu nemyslela nijak špatně..
Ona se mnou pak po zbytek pobytu nepromluvila ani slovo a on se taky držel zpátky, ten večer ale za mnou ještě “tajně” přišel, jak kdyby se rozloučit mi přišlo, protože věděl, že už má zákaz. Respektovala jsem to a držela jsem se zpátky taky.
Pak jsme o sobě dlouho neslyšeli, jen jsme se sledovali na soc. sítích. Můj vztah už dlouho nefungoval, asi to netřeba nijak rozvíjet, byla to první láska, ale i ta bohužel někdy musí skončit, aby se oba posunuli někam dál. S ním to ale nemělo nic společného. S mým bývalým přítelem jsme se rozešli a den na to, mi napsal kamarád, vedli jsme konverzaci a dostali jsme se k tomu, že se právě výše zmíněný nedávno taky rozešel, pamatuji si, jak jsem si v hlavě řekla “ to je jak nějaký znamení” 😁 celou dobu o sobě nevíme a najednou den potom co se rozejdu, zjistím tohle. No ale nějak jsem to dál neřešila. O asi týden později mi tento kamarád napsal, že budou pořádat nějakou oslavu o víkendu, tak jestli nechci přijít, řekla jsem, že přijdu.
S výše zmíněným jsme si týden před tou oslavou začli psát a já prostě cítila, že je něco ve vzduchu. Že to není jen tak.
Na té oslavé mezi náma byla hrozná chemie. To se nedá ani nějak popsat. Ačkoli na to nejsem moc pyšná, trochu jsem hodila zásady za hlavu, ale o tom víkendu jsme se spolu poprvé vyspali. Nevěděla jsem jak to bude dál, jestli to bral jako povyražení nebo jestli chce něco víc, on byl také docela krátkou dobu po rozchodu. Každopadné mi pak jeho kamarád a později on sám řekl, že na mě od toho silevsteu myslel a že o mně furt mluvil, s tou jeho ex jim to taky delší dobu nefungovalo a jednoduše měl v hlavě mě.
Po tomhle jsme se začli pravidelně vídat, poznávat se, všechno krásné růžové, o asi měsíc později řekl, že na mě nechce tlačit a že neví jak to mám já, ale že on se mnou být chce, na to jsem mu řekla, že já s ním taky. Je to člověk, se kterým si dokážeme povídat hodiny a hodiny a stejně nám to přijde málo, když to jde tak mě chce vidět, zajímá se, stará se o mě. Jednoduše s ním jsem šťastná.
Jediná věc kterou mám v hlavě je ta, že si se mnou začal opravdu brzo po rozchodu a nevím jestli přes něj byl dostatečně přenesenej, ona se rozešla s ním, ale on mi řekl, že za to byl rád, že to aspoň nemusel udělat on. Byli spolu 4 roky, takže taky dlouhodobý vztah. Já jsem po rozchodu taky chvíli, ale ten jsem ukončila já a byla jsem přes to přenesená už dlouho.
Asi by mě zajímali vaše zkušenosti a názory, jestli se mám obávat toho, že jsem jen náplast, zatím mi k tomu důvod nedal, ale stejně mám brouka v hlavě.

nelly_strokova
26. čer 2024

@lucka543 Já bych to asi neřešila a užívej si začátek vztahu. Možná už přes to byl také přenesený a jen se mu nechtělo do toho rozchodu, protože nevěděl, ze to ona cítí stejně. Navíc pokud tě měl v hlavě už od toho Silvestra, tak si myslím, že ten rozchod bral možná jako vysvobození. Pokud nic nenasvědčuje tomu, že jsi náplast, tak to nech být.

zanett
26. čer 2024

Kolik vam je? Tipuju, ze jste oba velmi mladi. Ja za tech par dekad dospeleho zivota, kdy jsem randila (pred manzelstvim), vypozorovala jednu vec - ze to, jak probehl rozchod predchozi, tak probehne i ten dalsi. Tzn. rikas, ze tvuj novy objev byl rad, ze se s nim holka rozesla, ze to alespon nemusel delat on (a tim nebyt ten spatnej) - pocitej, ze takhle to jednou bude i s tebou. Kluk je nevyzralej (ty teda asi taky) a ocekavam, ze az zase za par let potka nekde nejakou jinou (jako tehdy potkal tebe), tak ji bude mit v hlave, ale nebude se s tebou rozchazet a pocka, az to udelas sama, a v mezicase ty budes ta zdeptana, ktera bude nestastna, protoze jeji typek bude mit v hlave jinou. Mela jsem za cely dosavadni zivot (je mi 41, takze pocitam, ze jsem dvakrat tak stara jak ty) mela nekolik vztahu a tohle 'rozchodove pravidlo' se potvrdilo u 100% z nich. Kazdy muj byvaly se se mnou rozesel presne tak, jako se rozesel s jeho byvalkou (a naopak). Ale holt to je zivot, tvuj prispevek mi pripomnel, proc jsem rada, ze uz mi neni 20, protoze znovu bych tyhle vztahovy kopance a s*acky uz zazivat nechtela, fakt ne 😀

@nelly_strokova JJ, ten rozchod chlapec vnimal jako osvobozeni. Ale koule na to, rozejit se prvni, to nemel.

sjudeen20
26. čer 2024

Vůbec bych nad tím takhle neuvažovala, pokud by Vám nezačal dávat k tomu důvody. Někdy osud zařídí, aby něco skončilo právě včas. 🙂 Berte to jako osud a buďte šťastní! Hodně štěstí přeji.

1pomnenka
26. čer 2024

Nepřemýšlej nad tím a normálně žij. Jak se bude vztah vyvíjet dál, nikdo neví, nech tomu volný průběh, moc o tom nepřemýšlej a nerozpitvávej to.

safulik
26. čer 2024

@zanett ono to je těžko říct že se s ní rozejde stejně jako s předešlou.. nikde přece není dané že se s ní musí rozejít 🤷🏼‍♀️ to by pak musel každý počítat že se vztahem přijde hned automaticky rozchod. Samozřejmě je rozdíl když je člověku 19 nebo 30.. člověk už řeší zásadně jiné věci. Já bych ale teda být zakladatelkou nepřemýšlela nad tím jestli je pro něj náplast nebo ne. Prostě bych si to užívala.. a pokud by konec nastal, tak má další zkušenost. A jak mi vždycky říkal taťka po rozchodu: pro jedno kvítí slunce nesvítí ☺️

mourovatakocka
26. čer 2024

Čím víc nad tím budeš přemýšlet, analyzovat každé slovo/pohled/nadechnutí, tím hůř. Prostě to nech plynout. Pro každého je porozchodová doba jinak dlouhá.

exbordelar
26. čer 2024

Uzivej si to! Vypada to, ze je to ten pravy 😇❤️
My jsme se s muzem dali dohromady hodne podobne jako vy. Jen teda v kratsim intervalu 😀
Prokecali jsme spolu noc, silene se do sebe zamilovali, rozesli se se svymi partnery, probehlo velke stehovani, za par mesicu svatba, hypoteka, dite 😂 probehly krize, malem jsme se rozvedli, ustali jsme to, znovu se zamilovali a deti mame plny dum (tri).
Jinak nemyslim si, ze byste si byli vzajemne naplasti. Ve vztahu jste stejne nebyli spokojeni a driv nebo pozdeji by rozchod prisel. A ze jste se zamilovali zrovna par tydnu po rozchodu? A co jako? Na to je nejaky zakon? Nebo snad norma jakesi spravnosti, ze clovek nesmi zamilovat minimalne dva mesice, aby nasledujici vztah mel nakou perspektivu 😅
Ne. Kazdy to mame jinak. Neznamena, ze kdyz se jeden v lasce neustale zklamava, ze se to bude dit i druhym.
Preji hodne stesti a sooustu lasky! ❤️

marketa1218
26. čer 2024

@lucka543 Neřešila bych to a užívala si ten pocit zamilovanosti a ty krásné začátky vztahu. Jestli k sobě patříte, tak spolu budete. Ne všichni po dlouhodobém vztahu hledají jenom flirt.

mabs
27. čer 2024

@exbordelar to je krásně napsané.

marketa11112
27. čer 2024

@lucka543 Neřešila bych to. Jste mladí. Začátek vztahu bývá krásný, užívej si to. Je vlastně skvělé, že víš jak to všechno bylo, že to není,, dívkař,, , že je šance být spolu déle.
Kdysi dávno jsem měla několikaletý vztah, žili jsme spolu, rozešli jsme se měsíc před naplánovanou svatbou. Stejně dlouho se znám i s mým manželem, na počátku jsem mu ale prostě nedala šanci, v průběhu předešlého vztahu jsme ale o sobě věděli, rozuměli jsme si, jen jsme si na sebe museli počkat. Po rozchodu se ,,skoro manželem,, jsme se dali velmi rychle dohromady a jsme spolu dodnes ..čeká nás výročí 17 let, 10 let od svatby. Stihli jsme postavit dům, a dvě děti. Jednodušše si na mě musel počkat a nakonec mě ukecal. 🙂. Problémy jsou a budou, ale řešíme je až když opravdu nastanou. Nemá cenu se trápit předem. A to říkám já, já co jsem vyloženě sběrač informací ( nasáván info jako houba vodu). 🙂). Užívej si krásné chvíle, držím palce.

radi51cka
27. čer 2024

Přesně tak, já mám na to stejný názor. Myslím, že to jen zbytečně řešíš a vrtáš se v tom. Užívej si vztah, nech to tak, nemysli na takové věci. Jsem si jistá, že je to okej a také bude.

lp183
27. čer 2024

Neřeš to, my s manželem jsme spolu 16 let, začali jsme spolu bydlet asi týden na to, co mezi námi vznikla chemie, jakou popisuješ, já čerstvě po rozchodu, on se kvůli mě musel rozejít...Já vznikla na prvním rande mých rodičů a jsou spolu už 42 let...