Černé svědomí

veritanas
22. únor 2021

Zdravím všechny, potřebuju se vypovídat a je mi že všeho smutno. Vzhledem k epidemii nikam nechodíme, ale bohužel se stejnému stalo, že jsem se od mého otce nakazila koronavirem. Bydlíme s tchýni v jednom domě, bohužel jsem ji nakazila.😭😭 Já už jsem v pořádku, ale o a teď leží v horečkách a já mám o ní strach. Je jí 70 a má hromadu dalších nemocí. Strašně se bojím, pořád si v hlavě přehrávám, že jsem měla něco udělat, že jsem měla svou rodinu ochránit. Jsem z toho fakt deprimovana ... Nechci, aby se jí něco stalo.. Mám pocit, že za to můžu a cítím se hrozně..

marcicek84
22. únor 2021

@veritanas ty muzes za to,ze tu mame virus a pandemii? Neblazni,to jen media si nad snazi presvedcit,ze si za vsechno muzou lidi sami...Tady neni otazkou jestli se clovek nakazi,ale kdy se nakazi.Osudu nikdo neuteceme...

burnette
22. únor 2021

Neboj dostane se z toho. Tchyně měla taky drasticky průběh, a teď po měsíci je zdravá jako řípa.

zelenaesmolda
22. únor 2021

@veritanas
a jak bys ji prosimte chtela ochranit?zavrit se nekde do bunkru a dva roky nevylezt?

tany35
22. únor 2021

Člověk se nemůže na rok úplně izolovat od ostatního světa. Pokud ses chovala zodpovědně, nechodilas po návštěvách za přáteli apod. tak si nemáš co vyčítat. Hodl někdy se tomu člověk neubrání i když se snaží sebevíc.

levandule_k
22. únor 2021

Já bych ji koupila vitamín D, zinek, céčko, to je důležité pro imunitu a dohlídla na to, aby to jedla správně, déčko po jídle, jelikož je rozpustné v tucích a céčko hodně zapít vodou, jelikož se rozpouští ve vodě.

Tychýně to mohla chytnout kdekoliv.

Tchánovi táhne na 70, jeho manželka to měla, měla horečky, únava, slabost, ztráta čichu. Tchán vedle ní nic neměl ,akorát z ní měl srandu, že to chytla. To samé jiný manželský pár, kategorie 50+, tam to chytl on a ona vedle něj nic. Všichni to mají potvrzené z testů.

krtcice
22. únor 2021

Můj táta se nakazil i přes to, že 3 týdny před nákazou byl doma na neschopence ohledně něčeho jiného, s nikým se neviděl, chodil jen na nákup a k lékaři. Všude respirátor a stejně to najednou měl. Prostě tomu se nikdo nevyhne. Nic si nevyčítej, naopak buď jí oporou, alespoň psychicky.

veritanas
autor
22. únor 2021

@marcicek84 nemůžu, ale prostě cítím se fakt strašně.. dělala jsem, co jsem mohla a stejně to nestačilo...

veritanas
autor
22. únor 2021

@zelenaesmolda máš pravdu, ale prostě se cítím vážně špatně... bojím se..

merope
22. únor 2021

@veritanas Pokud jsi dělala, co jsi mohla, tak těžko jsi mohla dělat víc. Hlavně to hlídej, kdyby se to horšilo, volat rychlou. Pokud bydlíš na Jižní Moravě, tak tady je míst v nemocnicích zatím dost a v Uherském Hradišti se to už prohnalo, tak tam mají i zkušenosti. Jinak když já ležela s poslední chřipkou, tak jsem ještě třetí den nebyla schopná ani číst příspěvky na sociálních sítích v leže v posteli. Pátý den jsem vstala trošku víc z postele jen proto, že partner to chytil taky a přestal mi nosit tím pádem čaje až do postele. A to jsme okamžitě separovali spaní a já spala na gauči v kuchyni (je to odtud i blíž k tomu čaji a na záchod 🙂 ). Jen lidi na to zapomínají a covid je prostě podobný jako pěkně hnusná chřipka.

aneta_v
22. únor 2021

@veritanas můj švagr nedodržel karanténu po styku s nakaženým a po předčasně udělaném negativním antigenním testu vyrazil za rodiči a nakazil svoji matku, o kterou se teď bojí, protože nechce jíst. S tím, že jí nakazil, je v pohodě, protože mu nikdo neřek, že má držet karanténu 🤷‍♀️ Ve tvém případě bych byla v klidu, neudělala jsi to záměrně a ani jako důsledek nezodpovědného chování

marcicek84
22. únor 2021

@veritanas no zajímavé, že když někdo někoho v minulosti nakazil chřipkou, tak to nikdy nikdo neřešil, lidi neblázněte proboha, jak se chcete ubránit nějakému viru, to jde i vzduchem...

veritanas
autor
22. únor 2021

@aneta_v to je fakt strašné.. já jsem ihned po prupuknuti odstěhovala do samostatného pokoje, chodím jenom v respirátoru..a stejně...

veritanas
autor
22. únor 2021

@marcicek84 jako máš pravdu.. je že ono se tomu prostě neubrániš. Říkáš si, kdybych tak...

marcicek84
22. únor 2021

@veritanas no to bys musela být jasnovidec, vůbec nechápu, proč to sebemrskačství, jo kdyby to člověk udělal schválně, že někoho nakazí, ale takto? Když člověk nemoc šíří nevědomě, jak může být vinen? Prostě přišla nemoc, aktuálně se jmenuje koronavirus a taky odejde, příště přijde třeba paní chřipka...

levandule_k
23. únor 2021

@veritanas Neřešila jsi tady nedávno šílený ekzém?

veritanas
autor
25. únor 2021

@levandule_k ahoj, jo, nějak se to na nás valí..sotva jsem vyřešila jednu věc, hned se mi stala druhá..🤔🤐

veruuu_kubesovic
25. únor 2021

@zelenaesmolda to se tady posledni dobou vřele doporučuje 🤔

zelenaesmolda
25. únor 2021
veruuu_kubesovic
25. únor 2021

@zelenaesmolda no přece zalézt do krytu a prolívat se nejlíp savem...

baraskaska
25. únor 2021

Jestli neco s jistotou vim, tak to ze viru proste neuteces, neschovas se pred nim a nemuzes ho porazit. Takze pokud se chovas zodpovedne a presto se neco zvrtne tak to proste tak ber. Nakup vitaminy teta lekarnice mamce rikala thiamin zinek a decko. A duveruj imunite. 🙂