Čekáme dvojčátka 2015-16

rollova
24. říj 2015

Ahoj holky,ráda bych vytvořila diskuzi, kde bychom se mohly navzájem podporovat a předávat zkušenosti ohledně vícečetného těhotenství .Já jsem v 6+2tt po ket jednoho embrya a i přesto me mi bylo řečeno ,že jsou vidět dvě dutinky ,takže jedno je přirozeně a jedno z ket.Srdicka vidět ještě nebyla a v hlavě mam tisíc myšlenek ..doma ještě ročního chlapečka 🙂. Čípek mam po konizaci ,tak mam docela strach ze všeho . Najde se někdo ,kdo je na tom podobne? Nebo alespoň ceka dvojčátka ?

danous
9. lis 2015

@rollova Ahojky, také se přidávám. Jsem po IVF a vypadá to na dvojčátka Byla jsem na ultrazvuku 30.10.
Už nám tloukla srdíčka. 12.11. jdu na další kontrolu, tak uvidíme. Dnes bych měla být 8+1. Snad bude vše v pořádku.

a_nnysek
12. lis 2015

@rollova Ahoj. Myslím, že plnou hlavu otázek a myšlenek má každá z nás..Já se na to snažím nemyslet, už kvůli 13 měs. synovi a věnovat se mu maximálně, dokud to jde..Sama dr. mi řekla, že to nijak neovlivním, pokud budou miminka v pořádku a nebo nebudou..Dlabu listovku, snažím se šetřit a těším se..Po porodu to bude mazec, to si nedělám iluze 😀 , nemám nikoho kdo by nám s partnerem pomohl..Ale pokud se děti narodí zdravé a relativně donošené, bude vše o mnoho snažší..Samozřejmě mám strach, že se něco posere, ale tím, že se tím budu strašit, si nepomůžu..Musíš být silná..Tou konizací bych se také nestresovala, dneska to má plno žen a rodí v termínu ostosedm - sama znám pár případů, kdy čípek po konizaci držel mnohem lépe 😉 Čekám jednovaječná dvojčata, s jednou placentou - což nese podstatně větší rizika než třeba dvouvaječná dvojčata..Také přirozený porod u nich je spíš vzácnost, takže se připravuju pro jistotu na císaře, což je na hovno...Všechno má své..I u prvního syna jsem měla problémy, vypadalo to moc zle, čípek se brzy zkracoval a nakonec vše dobře dopadlo - vyvolávali mi ho pět dní před termínem, kluk jako buk..Vím, že je to těžké, ale zkus se nad to povznést, ber to jako dar, který nedostane každý 🙂 Stres nepomáhá ani tobě, ani dětem..Zvládlo to tolik matek, zvládneš to i ty 😎 🙂 😉

a_nnysek
12. lis 2015

A jak jste na tom jinak? Mě je zle jako psovi, od brzkého rána až do večera, žaludek na vodě, moc toho nesním..Ale zvracím málo, i přesto jde váha dolů..A jakej mám čuch, to snad ani není možný 😀 😀 😀 Doufám, že to přejde, chtěla bych si užít Vánoce v klidu a ne s kýblem u postele ☹

rollova
autor
12. lis 2015

Ahoj holky tak dnes kontrola 9+0tt a vše je ok 🙂.Už jsem se s tím celkem sžila a ted je hlavni je vydržet alespoň do 32tt. .Věřim ,že nám to tady všem dobře dopadne 🙂

rollova
autor
12. lis 2015

Chtěla jsem vložit foto a vůbec mi to nenabízí , dají se vkládat fotky do teto diskuze ?

rollova
autor
12. lis 2015

@a_nnysek to mas dobre; ze ti jde váha dolů ...me naopak 🙂)

a_nnysek
12. lis 2015

@rollova na váhu se vyprdni, hlavně ať je mimišům dobře..Fotky se vkládají dole, je tam zelené + ...

a_nnysek
12. lis 2015

@rollova A sondovala jsi od dr.nějaké informace? Já se těším, až se jí vyptám,měla jsem jít tuhle středu,ale nebyla tam, tak mi sestra vzala jen odběry ( málem jsem chcípla, na lačno) a jdu v pondělí odpoledne..

danous
13. lis 2015

Ahojky děvčata, kontrola včera dopadla dobře. Jsem 8+4, máme 2,3 cm a 2,1 cm. Vše v pořádku. Už jsem dostala těh. průkazku. Jsem objednaná na hematologii - mám poruchu srážlivosti krve - píchám clexane.
23.11. jdu na odběry na screening. Další kontrola 30.11. Jaké novinky u Vás? Doufám, že hezky užíváte těhulkování. 🙂

a_nnysek
13. lis 2015

U mě novinky žádné, jen je mi blbě jako prase 😀 Krev už mám za sebou, a koncem listopadu screening, tak se dozvíme, zda je vše ok a pohlaví 😉 😉 😉

marticcelli
13. lis 2015

Ahoj, taky cekam dvouvajrcna dvojcatka, jsem ve 21.tt a vcera jsem byla na velkem uzv, vsechno je diky Bohu v poradku, cekame 2 chlapecky 🙂
Neni tady nekdo ze severni Moravy? Okoli Havirova, FM?

rollova
autor
14. lis 2015

@a_nnysek akorát mi mudr řekl ,že to klidne mohou byt jednovajecne dvojčata, akorát se rozdělila. Je mu taky blbe ☹(...

a_nnysek
15. lis 2015

@rollova no neblbni.ale to ti měl dr. říct na 100%,je to dost podstatné.a nejlíp se to pozná v 8.-9. tt.mě kvůli tomu poslala na genetiku,aby to potvrdili

rollova
autor
15. lis 2015

@a_nnysek proc podstatne? Každý má svuj vak a řekli mi ,že se to pozná podle pohlaví a nebo az po porodu

a_nnysek
15. lis 2015

@rollova no u těch jednovajek hrozí třeba trans.syndrom,proto se více hlídají,rodí se taky zpravidla dřív,ale počítám,že i kdyby si čekala jednovajky,mělo by každé svou placentu,což je lepší.já nevím,tak mi to říkala mudr.tak tvůj dr.určitě také ví,co dělá,držím palecky

rollova
autor
15. lis 2015

@a_nnysek zatím nic takového neříkali ,asi se víc dozvím z prvního velkého UTZ.Dekuji;ja vam taky 😉

a_nnysek
16. lis 2015

tak jsem dneska byla na kontrole, v 11+2 a všechno v pořádku.Příští čtvrtek screening, já jsem ták zvědavá, kdo se v bříšku ukrývá, tipuju holky 🙂 🙂 🙂

rollova
autor
16. lis 2015

@a_nnysek tak gratuluji 😉. Já jdu scr 7.prosince. ..tak doufám,te bude car ok 🙂

smallinka
16. lis 2015

Ahoj holky, máme dvojčátka - letos v říjnu slavily rok. Také to bylo pro nás nečekané a příběh rollova je opravdu prostě osudový, prostě to tak mělo být 😉 Nejdříve jsme také byly v šoku, ale pak se člověk s tím sžije. Musím říct, že praxe je taková, že pro mě je to dost náročné, zvláště pro prvorodičku. Je dobré, pokud Vám může pomoct manžel (hlavně na začátku - než se vy a miminka spolu sžijí), přítel nebo babičky. Ale nedokážu si již představit mít jedno dítě, je to krásné, jak na sebe holčičky reagují, smějí se spolu, tahají si hračky (no pravda někdy to není zas až taková sranda, když se hryznou 😀 ale vypadají spolu moc šťastně a my jsme šťastní rodiče i přes všechnu vyčerpanost. Přeji Vám pohodové těhu (moje bylo) - když pominula počáteční teda velká nevolnost, každý den "v záchodě" 🙂 tak už bylo všechno jakžtakž fajn, jsem drobné postavy - 161 cm a před těhu 51 kg - a břicho bylo teda veliké ale kolikrát maminy s jedním velkým mimčem jsou na tom podobně....a hlavně budete to mít všechno při jednom! ohromná výhoda.

smallinka
16. lis 2015

@rollova no oni doktoři se raději přiklání k tomu, že se vajíčko rozdělilo....přece nepřiznají v IVF centru, že se vám mohlo zadařit přirozeně ...ono na 100% ti to řeknou až po porodu....ale pokud by si šla k MUDr. Vlašínovi do Brna do Prenatalu v tom 12.týdnu tak ti to řekne téměř na jistotu. Mě třeba řekl MUDr. Vlašín, že jsou dvojvaječný a druhá doktorka v 21.týdnu že jsou určitě jednovaječný a napsala to do zprávy, no a MUDr. Vlašín mi v 31.týdnu řekl, že si za tím stojí a že jsou dvojvaječný, že vidí dvě placenty.....no tak jsem si říkala, hm mohly byste se tam taky domluvit 🙂 bylo mi to upřímně jedno, hlavně aby byly zdravý, ale tajně jsem věřila doktorovi Vlašínovi - je to opravdu odborník, i kvůli tomu, abych měla info o zdraví miminka jsem byla ráda, že jdu k němu 😉

rollova
autor
18. lis 2015

@smallinka Ahoj ,ja si myslím ,že když každý má svoji bublinu, tak má i svoji placentu, ne? Já jsem z Prahy ,takže do Brna bych to mela daleko 🙂. Pro me je nejdůležitější, abych je zdravé donosila a pak se dej vule Boží. ..vůbec si nedovedu představit jak budu zvládat tři děti ..,muž je porad v práci ...;ale zvládnout to budu muset 🙂. Já mám pořád žaludek na vodě ..což je neprijemny, ale snad takže po brzy přestane . Pro me je nejdůležitější, abych byla v pohodě a nemusela ležet v nemocnici, protože bych bez syna nevydržela ..tak za to se modlím 🙂

smallinka
18. lis 2015

@rollova 🙂 určitě bude všechno v pořádku. No ono i jednovaječná dvojčata můžou mít každé svůj domeček, jen u jednov. je ta přepážka menší a jsou více u sebe. Takže tam to asi není jiste na pohled utz ani v Prenatalu 🙂 Důležitý je počet placent. Když jsou dvě placenty tak jsou dvoj. Jenže ta doktorka udajne viděla jen jednu, i když měla v dřívější zprávě že jsou dvě. Až po porodu to bylo jasne. I když já to tušila od začátku že budou dvoj ;)

rosaleen
18. lis 2015

holky uzivejte si to ja uz to mam za sebou, tri deti se daji zvladat.. na jdnu stranu vam to zavidim ze vas to vsechno teprve ceka 🙂

rollova
autor
22. lis 2015

@rosaleen tak to jedna z mála pozitivních vět z mého okolí ..krom koníka. .tady všichni říkali ,že to zvládnu ,ale ostatní gratulovali, ale hned dodali upřímnou soustrast 🙂..

rosaleen
22. lis 2015

@rollova to me ale rikali taky... a ty jejich obliceje.. rikala jsem jsem tehotna a oni gratuluju! a ja cekame dvojcata a oni jezisi kriste 🙂 uz jsem si pak zvykla... jsou dny lepsi a jsou dny horsi... ale musim rict ze jak uz jsou dvojky dalsi dite v poradi clovek vi co a jak a lip se to zvlada.. a veskere problemy jsou se starsi ktera je narocna uz od mimina... takze neboj, zvladnes to.. sice mas mensi rozestup u deti nez ja, ale pk si budou spolecne hrat a bude to super... a je lepsi pripravit se ze to bude des a pak byt jen prijemne prekvapena 🙂

rollova
autor
26. lis 2015

Ahoj holky ,tak včera 10+6 tt a vše ok .7.12. Jdu na screening, už abych to mela za sebou 🙂.

a_nnysek
26. lis 2015

@rollova super zpravy,jen tak dal.Ja jdu dnes,tak uvidime: -)

a_nnysek
27. lis 2015

Tak screening dopadl na 1,budou to kluci a jsou zivi jako blazen.V 15 tt dalsi odber krve a v 16 tt dalsi velky utz na genetice,juch

rollova
autor
27. lis 2015

@a_nnysek tak držím palce 😉

rollova
autor
27. lis 2015

@a_nnysek gratuluji !!!! 🙂 🙂, to už bylo vidět pohlaví?