Ahoj, předem říkám že vím, že jsem blbá a nechovala jsem se správně, ale teď už to je asi vedlejší. Zamilovala jsem se do o dost staršího ženatýho chlapa, který je zároveň i můj šéf. Začalo to před rokem, začal si on a já si nechala zamotat hlavu. Zamilovali jsme se, antikoncepci jsme moc nehrotili, z toho co říkal jsem měla dojem, že s manželkou mu to moc neklape a taky jsem cítila, že mě miluje. Zkrátka jsem si myslela, že kdyby se něco stalo, tak od ní odejde. Stalo se, nutil mě do interupce, ale je mi už ke 30 a měla jsem strach, že se něco pokazí a zůstanu bez dětí, navíc si nemůžu nějak odůvodnit že bych si nechala vzít dítě které vzniklo z lásky. Řekl o tom manželce, která asi vyšiluje, ale z domu ho zatím nevyhodila. Říká že od rodiny nechce odejít. Já jsem z toho nešťastná... říká že dítě chce vídat a bude se o nás starat jak bude moct, ale od rodiny neodejde. Finančně to taky úplně problém není. Pořád doufám, že si to časem nějak rozmyslí... mám podporu přátel i rodiny, i tak se ale bojim, jak to všechno zvládnu. Ani nevím, proč to sem píšu, možná jenom potřebuju slyšet o někom s podobným příběhem, komu to dobře dopadlo. Je mi to všechno moc líto...
@malazabka78 já nejspíš ti schytam tady, ale své dítě bych chtěla přivést do fungující rodiny, co chceš jednou diteti říct, že si udělala, co se dělat nemá a podílela si se na rozbití jiné rodiny? Zakládat své štěstí na neštěstí druhých? Dál se k tomu vyjadřovat nebudu, je mi zle a já bych v timhle případě šla na potrat, raději jsem chtěla pro své dítě oba milující rodiče a přemýšlela jsem včas, věk na to máš..
Snažila jsem se najít svobodného chlapa, ale všichni mě zklamali. Tohle bylo spíš tak že lovil on mě a já jsem se do něj zamilovala, samozřejmě že jsem něco takovýho nikdy nechtěla.
@malazabka78 a on si to predstavuje jak?jako,ze bude mit 2 rodiny?a obe mu to mate tolerovat?nebo,ze s tebou je konec a pujde jen o dite?No jsi ta druha a zustanes tou druhou,pokud se nerozvede,jeho zena je chytra,zkousne to,ale urcite mu dala podminky,jednou z nich je,ze od rodiny neodejde a s tebou to ukonci,mozna by ho v opacnem pripade i mohla oskubat.Tak ted zas musis byt v klidu ty,ktera zacne vysilovat jako prvni,ta prohraje.A co se tyce toho hodnoceni moralni spravnosti,spravne to nebylo,hlavne,kdyz jsi antinu neresila schvalne,vlastne si za to muzes tak trochu sama,s zenatym se rodina planovat neda,to je max.pro povyrazeni,ale vazne to brat nelze.Tedy pouceni pro tebe do budoucna,nejdriv si najit kvalitni vztah,muze s vyresenou minulosti,az pak tehotnet.Ted kdyz je mliko rozlity,musis chtit,at ho uzna a postara se o vas a diteti to budes muset jednou vysvetlit ty sama.Nekdy se ta hra na vabank nemusi vyplatit,ale s tim jsi musela urcite pocitat.
@malazabka78 Takze ty sis s nim proste celkem vedome a úmyslně udelala dite a ted se divis, ze ti radosti nepadl do naruce a nebezel podat zadost o rozvod... No, takze mas dite a budes na nej od narozeni sama, to je vyhra.
@malazabka78 nebo pocital s tim,ze to potrat vyresi...no na navstevy sice chodit bude,ale tak je mi jasne,ze se nevzdas a budes bojovat,budes mit vzdy prilezitosti,navic pokud vis a jsi si jista tim,ze v tom byla laska z obou stran...dalsi variantou je od nej nic nechtit a vubec ho nevidat,nezapsat ho do RL a mit dite a byt samozivitelka.No musis se rozhodnout ty sama co chces.A prijmeni to dite kdyz ho uzna bude mit po tobe nebo po nem?
"Doma bude u ní a ke mně bude chodit za dítětem." Taky sis myslela, že jim to neklape, že odejde. Stále doufáš, že odejde, i když on vlastně nechce. Víš, on pan asi nebude zrovna terno... Takže moje rada je - přestaň doufat a věřit jeho kecům a zařiď se podle svého...
Asi ano, jsme blbci oba dva že jsme se o tom tehdy nebavili víc. Na druhou stranu věděl už tehdy, že jsem proti potratu. Ano byla v tom láska z obou stran, řekl mi, že mě miluje a taky se tak choval. Samozřejmě že bojovat budu. Chci aby dítě vidal, i on to chce. Příjmení nevím po kom bude mít, o tom jsme se zatím nebavili...
@malazabka78 proboha po kom asi?! Tady zrovna bych teda po otci vážně nedávala, jelikož takhle z odstupu bych tipla, že spolu patrně rodinu tvořit nebudete....
Bože jak může být někdo tak naivní... on se nechránil, protože mu to vyhovovalo a případnou "nehodu" chtěl řešit potratem. Láska z obou stran.... hmm... prostě mu to vyhovovalo, doma je spokojený, s tebou si užíval. Nic víc. I pochybuju, že se bude nějak víc zajímat o dítě. Možná v případě, že žádné děti nemá, ale pokud má s manželkou svojí rodinu, tak se o "tvé" dítě nějak extra nepřetrhne.
Já prostě nikdy nepochopím, proč holky spí s ženáčema. Jasně že není vina jen na straně té holky, ale z 50% i na straně toho chlapa, ale pro mě prostě je ženatý chlap mimo "výběr".
Každopádně ve 30 bych na potrat nešla, to je blbost, holt se budeš muset o dítě postarat sama.
@malazabka78 no uvidis,mozna prijde vystrizliveni,ze te jen tahal za nos,mozna se nakonec rozvede,nikdo do toho nevidime,nezname ho a tezko soudit,ale pro sebe bys mela pocitat spise s tou horsi variantou,ze domov ma uz jinde a ty zustanes ta druha,snad ne ta vecne cekajici a doufajici,protoze,kdyz ted na neco kyvnes,proc by to mel do budoucna menit,ze jo,mozna by ho donutil jiny chlap v tvem zivote si ujasnit priority,ale az to prijde,abys ho jeste potrebovala nebo ho vubec chtela...tak vic asi neni co k tomu napsat,je to,tak jak to je,zarid se primarne pro sebe a dite.
Co na to říct, takové situace se v životě holt stávají - nejsi ani první, ani poslední, teď to jen musíš ustát. Nejspíš je naivní si myslet, že chlap opustí svou (fungující) rodinu kvůli tobě, ber to tak jak to je. Je spousta svobodných matek, které to zvládly, zvládneš i ty.
Za co chceš bojovat?..kdyby tě tak miloval,tak by přece byl s tebou ne?.. nevím co si nalháváš,v nejbližší době tě stejně odkopne a budeš ráda, když z něj vůbec vymáčkneš alimenty..
Nevěřím, že to jeho manželka ví, to jen tak na okraj. Takže nepočítej, že se budete nějak často vídat. Příjmení..to je snad jasné jako facka, Po tobě, protože svého tatínka asi spís neuvidí. Držím palce co se soudu týká a nech si vyměřit alimenty i na sebe. Hodně stesti
Já myslím, že aspoň jeden happyend se koná, neopouští svoji ženu, které slíbil, že s ní bude v dobrém i zlém až do smrti. A ona jemu to samé a teď prožívají to zlé. Oni jsou rodina, to je jejich příběh ty s nimi nemáš nic společného, jsi jen jeho selhání (takto totiž láska nevypadá, ta se pozná po činech, ne slovech).
Ty si teď zakládáš svoji rodinu 1+1 a sama přemýšlej, jak chceš žít, na jakých morálních principech se budeš do budoucna v životě rozhodovat a jak budeš vychovávat to dítě. On splní zákonnou povinnost výživného, to je celé, s ničím jiným nepočítej.
Udělala jsi prostě chybu a jsi za ni potrestaná.
Ne, neodejde od rodiny a nevěřím ze bude vídat dítě. Ale u tebe mi prijde ze sis to dítě s nim udělala dost vědomě a dobrovolně.
Jak se tu prosím maže diskuze? Asi už to tu dál nechci číst
Všechno už tady padlo. A k příjmení? Určitě dej po sobě, tady se nedočkáš kompletní rodiny a jestli mu dá v budoucnu žena nějaké podmínky, mohla bys jednou litovat že nemáte s malým stejné.
@malazabka78 drž se a buď silná hlavně pro to dítě. Může se stát, že si otec dítěte uvědomí, že s manželkou být nechce, ale šance je minimální. Spíš tě chtěl jako bokovku pro to, co doma nemá a ani nedostane. Já sama mám dítě s bývalým přítelem, se kterým jsme žili jen na hromadce (s občasným ukojením) a vznikl z toho náš syn. Až teprve potom jsem si uvědomila, že on není připravený být otec a naštěstí to viděl stejně. On už měl i vyhlídlou jinou "kamarádku". Šli jsme tedy od sebe a já byla smířená, že budu s malým sama. Později jsem našla nového tatínka a nemůžu si ho vynachválit 🥰 držím tedy palce, ať i u tebe to má šťastný konec, ať buď jen s miminkem nebo po čase s novým partnerem 🍀❤️
@antoinet No nevím, jestli bych to brala jako happy end, že nevěrný muž zůstává se svojí rodinou. U mě by ta důvěra v náš vztah u nevěry, která trvá rok, byla v háji. Něco jiného je jednorázový úlet (teda aspoň u mě). Kdyby slečna neotěhotněla, tak to s ní bude táhnout dál. Teď jde klasicky do tuhého tak couvá.
@malazabka78 Příjmení dej po sobě.
Nedoufej, že se k tobě vrátí. Bohužel. Kdyby o tebe stál, tak je dávno rozvedený. Vyhovovala jsi mu jako milenka.
Ty si sama v sobě vyřeš, proč tě na určitý úrovni vědomí přitahoval nedostupný muž, proč jsi si ním pořídila dítě, i když jste to neplánovali a místo marného doufání, že budeme šťasná rodina si ukliď sama v sobě a začni nový vztah od záčátku s někým, kdo tě bude milovat a ty jeho.
(Moje osobní poznámka - on se nevyjádřil, že chce s tebou dítě, ty jsi si domyslela, co slyšet chceš, ale co v tom vztahu není.)
PS. Nechci moralizovat, kdo je bez viny, ať hodí kamenem, že...
A mě se líbí,jak za všechno může vždycky milenka. Kdyby byl ten chlap morální terno,tak manželku nikdy nepodvede. Ona byla svobodná,on ženatý. On měl toho 🐦 udržet. Příjmení dej po sobě, vyřeš si alimenty a výživné a počítej s tím, že na dítě budeš sama.
Happy end by se konal v případě, že by obě ženy toho chlapa někam s chutí nakopaly... Nechápu, proč by o něj jak jedna, tak druhá měly stát 😀 Takový chlap je k ničemu a rozhodně by jim bylo líp bez něj...
@malazabka78 Vždy jsem do 30 chtěla mít velkou rodinu. Ve 30 jsem pak neměla ani chlapa ani dítě. Ve 40 jsem měla chlapa, pravidelně jsem chodila do CAR a pořád nic (zadařilo se po mnoha pokusech po čtyřicítce, vztah máme všelijaký, ale dítě je moje zlatíčko).
Takže - pokud jsi někdy dítě tak jako tak chtěla, jsi na tom podobně jako ženy, které seženou náhodného chlapa jen proto, aby se dítě zadařilo. A navíc jsi ještě relativně mladá - toto většinou dělají zoufale ženy až po 35 letech věku, kdy už se to ani nezadaří. A do CAR musíš mít dle legislativy ČR partnera, co ti podepíše papíry.
Vykašli se na nějaké holky, co říkají o nezodpovědnosti a potratech. Zeptej se v části koníka věnované asistované reprodukci - většina holek ti tam bude závidět, že se ti podařilo otěhotnět. A navíc s chlapem, co se o vás finančně postará a dost možná, že i k dítěti si najde super vztah a i pokud ne, tak si ho najdeš ty. Po třicítce to dítě fakt není "na požádání".
@malazabka78 Jo a od třicítky jsem antikoncepci taky nebrala - spala jsem jen s chlapy, kde jsem říkala, že by dítě v principu nevadilo (a ti chlapi se teda sem-tam tvářili, že jim jako vadilo, tak měli kondom). Prostě po třicítce už je fakt skoro jedno "s kým", ale klíčové je "že".
@te_reza Máš pravdu, na vztah musí být vždy 2, tady si podle mě chtěl borec užívat milenky a zachovat si manželku. Někdy se stane, že se z milenky stane nová partnerka, ale tady to úplně necítím. Myslím, že si malazabka78 projektovala do toho stavu svoje představy a chtěla tam vidět něco, co tam není. Teď se musí sebrat a jít dál, nebo promarní život čekáním a doufáním.
Osobně jsem nikdy nepochopila, jak může žena, která chce perspektivní vztah skočit na řeči, víš nám to s manželkou už moc neklape, ona je fakt hrozná, ale ty jsi úplně jiná, tebe miluji, jsem s ní jenom z povinnosti. My už spolu ani nespíme... (Stalo se mi, že jsem jednoho takového potkala, tak jsem mu řekla, že když mu to neklape, ať si zajde do manželské poradny, nebo se rozvede 🙂 Docela se mi zhnusil, tím jak fňukal, že má manželství na prd, že by se tak jednou vyjadřoval o mně a nesnáším, když mi někdo lže.)
Stalo se, děláš dobře - dítě z lásky a 30. Neboj, pujde to, no bude vidat tatu jak kdybyste byli rozvedeni - občas. Alimenty si nech vymerit i na sebe, do 2let věku dítěte.