Bývalý chce malého. Co byste dělaly vy?

16. srp 2021

Byvaly, ktery me pred 4 mesici zacal podvadet a vyhodil nas z baraku, ted chce maleho na 4 hodiny o vikend. On za nim jezdi kdy chce na hodinu i dele, je s nim sam ja u navstevy nejsem. Malymu je 6 mesicu a je plne kojeny. Nechci mu ho davat, bojim se, ze uz mi ho nevrati, protoze mi nekolikrat rekl, ze se o nej nepostaram a on to umi lip nez ja. Muze si ho klidne vzit do kocarku ve vesnici a jit se projit, ale on ho chce tahat k nemu do baraku, ktery je 30 km ode me a kdyby se cokoliv stalo, tak se za nim nedostanu. Taky se haji tim, ze ta jeho zenska (se kterou me podvedl) ma pravo byt s malym, hrat si s nim a travit s nim cas.
Co byste delaly vy ? Daly byste mu ho takhle hned nebo ne ?

te_reza
16. srp 2021

Ne, nedala. Máte to ošetřené soudně nebo jen na dobré slovo?

autor
16. srp 2021

@te_reza jen na dobre slovo. Soudne by mel vyhodu a musela bych ho davat kazdych 14 dni na vikend.

te_reza
16. srp 2021

6 měsíčního kojence by těžko dostal co 14 dní na celý víkend

emamaira
16. srp 2021

Proč by měl soudně výhodu? Neplatí, že bys mu malého musela dávat automaticky na víkend. Navíc u takhle malého kojeneho dítěte je normální, že styk s otcem je několik hodin během dne, rozhodně ne celý víkend. Podej soudu návrh sama a napiš si tam, jak by sis to představovala, co je podle tebe vhodné, uvidíš, jak se k tomu postaví ex.

jarla
16. srp 2021

To jsi vzala kde, že soudně by měl výhodu? Pokud je plně kojený, tak neměl,soud by mu dovolil pár hodin,rozhodně ne na víkend.To si nenech od nikoho namluvit.

luciksima
16. srp 2021

Tak určitě prodej co nejdřív návrh na soud na úpravu styku a na alimenty jak na malého tak na tebe.miminko bych mu v žádném případě někam pryč odvézt nenechala a soud mu ho na celý víkend nedá ani náhodou.tak na pár hodin v týdnu leda tak.nenech se zastrasit.soud je to nejlepší řešení.

barulina
16. srp 2021

Takže za prvé zajdi na ospod, pokud nejsi adm. Zdatna, pomůžou to sepsat návrh k soudu. Svereni do pece, výživu a úpravu styku. Zeptej se paní na ospod zda ti doporučuje ten styk tam uvádět, protože když ty ho neuveden a tvůj ex to neví, tak to v rozsudku nebide a na maleho nebude mít žádný nárok. Tedy rozuměj, nebude to v rozsudku, tak ho vidět kdsz budeš chtít ty nemusi. A ne nejsem zastance toho, že každý otec/matka má právo. Nemá pokud je to kreten, ale musíš se umět oprostit od toho co udělal tobě. Za další bez rozsudku v případě že ti nebude platit nemůžeš podat trestní oznámení na neplacení alimentu. Za další 6 měsíční plně kojence dite, ikdyz tedy zde už se nabízí otázka pokrmů jistě nepůjde na celý víkend k otci. Ale bide se to jistě navyšovat, pokud on bude mít zájem. A věř mi jako matce samozivitelce, přijde doba kdy za ten víkend budeš rada, protože i my mámy potřebujeme svůj klid, čas. A ne jeho partnerka nema žádná práva k malému, nicmene to holt budeš muset zkousnout, protože tak to prostě je. Ty si taky v budoucnu najdeš chlapa. Ber to jak to je. Ale vše si zarid soudne.

anita003
16. srp 2021

Děti švagrové šly poprvé k otci na noc, když byly mladšímu téměř 4 roky... Do té doby jen na pár hodin (vše řešeno soudně)... Takže si nikým nenech namluvit, že by s 6ti měsíčním měl ex regulérní střídavku, to je absolutní nesmysl 😀 takže pokud s ním nebude domluva na něčem rozumném, např. pár hodin procházka po kojení, tak rozhodně vše soudně...

zelenaesmolda
16. srp 2021

A jake pravo ma prosimte jeho nova zenska na tve dite? :D

2hanah
16. srp 2021

Nemusela, je malý a plně kojený, žádný soudce mu ho nedá na celý víkend. Možná na ty dvě hodiny do kočárku nebo za Vaší přítomnosti a dávno jste měla být na ospodu kvůli svěření do výhradní péče, to by Vám ho nemohl sebrat a nevrátit. A určitě nemá vůbec žádné právo si z něho dělat hračku pro zábavu nějaká pipina, co Vám ho odtáhla🤦🏼‍♀️ Určitě svěřit dítě do výhradní péče si nechte, a pak, pokud se mu to nebude líbit podle domluvy, může si podat návrh k soudu na úpravu styku s dítětem soudně, ale pokud Vy mu dáváte možnosti ho vidět, nevidím u soudu žádný problém, proč by ho měl dostávat na celé dny, syn je malý.

autor
17. srp 2021

@emamaira dobre. Moc dekuji.

autor
17. srp 2021

@zelenaesmolda To mi rekl on, ze ona ma pravo s nim travit cas. Uz mu nakupuje obleceni a on mi ho vozi s usmevem, ze to je od ni.

autor
17. srp 2021

@barulina dobre. Ja vim, ze jednou urcite s nim bude travit cely vikend, ale ted urcite ne. On se snazil, abych prestala kojit a zacala malemu davat sunar a prikrmy.

barulina
17. srp 2021

Jo tomu ja rozumim. Mluvím do budoucna.

zelenaesmolda
17. srp 2021

Ne,nema zadne pravo s nim travit cas.Na druhou stranu je lepsi nez kdyby ho vidat nechtela ne?