Ahoj maminky, neznáte některá prosím Vás pohádku Boudo, budko? Nemůžu ji nikde sehnat. Já si z ní jen pamatuji některé úryvky. Chtěla bych ji Sabince zahrát s maňásky, ale text mi jaksi chybí. Jestli ji někdo znáte, prosím pisněte mi ji. Děkuji ahoj Verona1
Nevím, jestli jsi myslela přímo tuto, ale takhle ji zná Mr. Google 😉
taky jí znám takhle, akorát medvěd se jmenuje Všechnosněd 😀 a končí to tak, že ho zvířátka v chaloupce nechtějí, protože je moc velký a on jim jí za to zbourá 😀 . Potvora.
Kar.lo, takhle jí taky znám a nedávno jsem jí viděla v jednom MC jako maňáskové divadýlko 😵
A končilo to tím, že když jim medvěd tu chaloupku zboural, tak jimpak postavil novou a hezčí a oni se nastěhovali zpátky a medvěd je hlídal venku 😀
Myslím, že mamka tu knížku má doma a dnes tam jdeme, tak se do ní juknu 😵
Jo a myslím, že to bylo v knížce od Miachaila Bulatova - Veselé pohádky a říkadla... 🙂
Tak jsem jukla do té knížky a je to v podstatě jak píše Karla 🙂 Akorát tam bylo těch zvířátek o něco víc, asi 5 😕 😵
A skončilo to tím, že si postavili novou a hezčí budku 😵
A v té knížce se ta pohádka jmenuje Dřevěný zámeček 🙂
Taky jsem ji před nějakou dobou na internetu nikde nemohl najít. Je to až s podivem. Takže jsem ji dal na http://radim.sedivy.eu/?q=node/17 tak, jak jsme si ji pamatovali. Odtamtud je zkopírovaná sem.
Jsem moc ráda že jsem našla pohádku BOUDO, BUDKO. Pro mého malého brášku. 😝
Na paloučku uprostřed lesa stála krásná, malá, dřevěná chaloupka. Jednoho dne šla kolem myška.
Postavila se před ní a povídá: „Jé, to je krásná chaloupka. V takové bych také chtěla bydlet. Zaklepu a zeptám se, zda bych v ní také mohla bydlet.“
Myška zaklepala a zeptala se: „Boudo budko, kdo v tobě přebývá?“
Nikdo se neozval. Myška vešla dovnitř a pěkně se v chaloupce zabydlela.
O několik dnů později skákala přes palouček žabka.
Zastavila se a povídá: „Jé, to je krásná chaloupka. V takové bych také chtěla bydlet. Zeptám se, zda bych v ní také mohla bydlet.“
Žabka zaklepala a zeptala se: „Boudo budko, kdo v tobě přebývá?“
A chaloupky se ozvalo: „Já myška Hryzala. A kdo jsi ty?“
„Já jsem žabka Kuňkalka. Mohla bych tu s tebou bydlet?“
„Pojď, budeme bydlet spolu, bude nás víc, nebudem se bát vlka nic.“
A tak tam spokojeně bydlely spolu.
Zanedlouho hopkal kolem zajíček. Zastavil se a povídá: „Jé, to je krásná chaloupka. V takové bych také chtěl bydlet.“
Zaklepal a říká: „Boudo budko, kdo v tobě přebývá?“
„Já myška Hrabalka, já žabka Kuňkalka a kdopak jsi ty?“
„Já jsem zajíček Ušáček. Mohl bych tu s vámi bydlet?“
„Jistě zajíčku, pojď k nám, bude nás víc, nebudem se bát Vlka nic.“
Šel kolem medvěd a uviděl chaloupku. Zastavil se a povídá: „Jé, to je krásná chaloupka. V takové bych také chtěl bydlet.“
Zaklepal a říká: „Boudo budko, kdo v tobě přebývá?“
„Já myška Hrabalka, já žabka Kuňkalka, já zajíček Ušáček a kdopak jsi ty?“
„Já jsem medvěd Křivošlap a chtěl bych s vámi bydlet.“
Zvířátka se podívala z okna chaloupky a uviděla velkého medvěda. I ulekla se.
Medvěd na nic nečekal a otevřel dvířka chaloupky. Jak chtěl vlézt dovnitř, zbořil celou chaloupku.
Zvířátka se polekala a utekla zpátky do svých pelíšků.