Ahoj, před rokem a půl mi tchán koupil tuto květinu a už když jí přinesl, hnědly jí listy a nássledně opadaly. Pak se mi jí podařilo dát do kupy, no ne úplně, ale vypadala líp, jenže teď to začala dělat znovu.
Poraďte prosím co s ní mám dělat, rostou jí nové lístky, ale zhnědnou a opadají ☹
Drago a ta vaše ještě žije? 😅 . V průvanu u nás není, ale je fakt, že mi jednou vyschla, tak to bude asi ono.
Ta moje je teď fakt hnusná, ale nechci jí vyhodit, "starou dámu".
Na opadaný a vyschlý fikus benjamin mi pomohlo,namočit celý květináč na jeden den do kýble s vodou. 😉
http://www.bonsai-dnes.cz/forum/index.php
Zeptej se tady, tam vždycky rádi a dobře poradí!! 😉
Díky, asi jsem párkrát zanedbala zalévání a to se mi vymstilo. Jabjunka zkusila jsem to jako ty, uvidíme, jestli vyrazí zase nové listy.
já když měla novej, tak taky zežloutnul, opadával, vydrželo mu to asi 2 měsíce a pak se aklimatizoval...ale na druhou stranu mám jeden fakt takovou chudinku, máme ho u podnájemníků, který to se zalíváním moc nepřehání, a ten se drží furt zelenej a svěží, i když už má pod sebou půdu popraskanou...zkus ho taky přesadit, i když teď už to není nejvhodnější, dát ho někam, kde bude mít stabilní teplotu a světlo a ono to časem snad přejde.. 😉
ahoj knobloska. My ji měli taky a tak jak tobě nám začaly ty listy hnědnout a opadala celá. Já jsem četla, že jsou náchylné na průvan, musí se zalívat tak ať není hlína suchá, ale ani přelitá- jinak právě vyschne a dát ji někam kde je víc světla. U nás byl problém ten průvan, máme velkej otevřenej obývák a nebylo kam ji jinam dát. ☹