Holky, připadám si blbě, mám píchnuté uši už jako mimino, ale je tomu asi tři měsíce, - začalo mi bolet ucho, resp. píchnutá dírka, však pouze pravé ucho. Cítím to poměrně stále, náušnice nosím stejné , sice střídám asi troje, ale to problém není, to vím na 100 procent. Na pár dní to přejde, pak znovu, nejprve jakoby svědění a pak mi ucho až bolí. Nevím proč.
Nemokvá,žádný hnis prostě, žádné zarudnutí, prostě nic. Kdyby tomu bylo tak bylo u obou uší, tak si řeknu, že musí být něco špatně, ale v mém případě tomu tak není. Naušnice mám vyčištěné.
Setkala se některá z vás se stejným problémem? Je to pro mne záhada...
@priefi Zásadně nenosím nic jiného, než stříbro či zlato. Léta střídám cca troje náušnice. Ale jen jedno ucho mi bolí, proto mi to nejde do hlavy. Jako ano, alergiji mám, proto sei hlídám, co si dát do uší a právě proto mi to nejde do hlavy
@magdalenax ja mohla taky jen stribro a zlato a pak najednou mi zacalo vadit i stribro a moje usi zvladaly uz jen a pouze zlato. Jednou to bolelo, podruhe totalni alergicka reakce. Nechapala jsem, co se deje. Byly to nausnice, ktere jsem nosila uz pred tim. Obcas si stribrne dam, protoze jsou opravdu hezke, poradne vydesinfikuji, reakce neni, ale usi boli.
@priefi No, asi tu desinfekci zkusím tedy, podle toho co píšeš. Je mi divné, že mi bolí jen jedno ucho, třeba jeden - dva týdny, pak to přejde, náušnice v tomhle případě stejné a pak to třeba za čtrnáct dní začne znova
A bolí tě opravdu ta dírka? Nemůže to být bolest v chrupavce ucha?
@drakenn Neee, opravdu jen ta dírka, jak nosím náušnice. Nechápu to
Tak to nemám radu..
@magdalenax zkus si dat lehci zlate, snad to pomuze. Desinfekci pouzivej vzdy pri vymene. Pro jistotu si i ji dej i na to bolave ucho. Snad pomuze. Nekdy se mi taky stava, ze me boli jen jedno ucho, treba, kdyz se mi v noci pretoci nausnice a taha. Ale nekdy citim, ze je neco spatne. Nejhorsi reakci jsem mela na pozlacene stribrne nausnice s ceskym granatem, ktere jsem pred tim normalne nosila, najednou hrozna bolest, usi spuchly, zacal se tvorit hnis a ne a ne se to zastavit. Nechapala jsem, co se deje. Tyto nausnice si obcas dam, ale je na den, dva. Umyju, vydensifikuji a vlozim do usi, ale usi me z nich boli, ale nastesti uz bez reakce. Kazde nausnice, ktere sundam, dukladne myju, desinfikuji a dam do krabicky a nez je dam znovu do usi, tak repete. Ale treba moje mamka taky mela alergii a mohla jen zlato a ted najednou po x letech ji napadlo zkusit, zda to jde a ono to slo a muze do usi strcit cokoli... tezko rici, co se zmenilo a hlavne kdy. Nekdy dochazi ke zmene pri porodu (zhorseni/zlepseni), nekdy jen tak v prubehu zivota. Mi mamka zkusila dat neco mimo zlato, kdyz jsem byla mala a reakce, pak v puberte bylo ok stribro, ktere pak uz zase zacalo delat neplechu a ted po porodu me obcas boli usi ze zlatych... to by mi chybelo, abych jeste i na zkato zacala mit alergii...
Hm... mně začali z ničeho nic podobně vadit některé kovy. A nemáš třeba alespoň nejaké šupinky? Já mám teda mokrou formu "alergie", zapálí se mi celý bubínek, ale doktorka říkala, že to právě nemusí být a jen se vysuší místy kůže na uchu... každopádně, já potírám na doporučení ucho při náušnici vždycky borovkou.
@jilliann Ahoj, já to zapomněla napsat, je to už zažehnaný. Normálně jsem po snad skoro dvou měsících zjistila, prostě nahmatala zezadu, těsně u té píchnuté dírky něco jako uhříka, musel se mi tam dělat hrozně pomalu, vůbec to nebylo hmatatelné. Naslepo jsem to vykroucenýma rukama nějak otevřela, dva tny jsem tam měla stroupek, ale od té doby dobrý.
Děkuji všem
Chtěla jsem napsat akorát jestli to není nějaký bedík taky se mi jednou udělal a bolest to byla neskutečná...
@magdalenax a z ceho mas nausnice? Z jakeho materialu? Nezatahala sis ted nejak za ucho?