Blonďaté děti - diskuse jen tak

14. zář 2024

Taky vám přijde že je v poslední době hodně blonďatých dětí ? Ne světle hnědý vlasy,ale fakt dost blonďatý, nebo to sleduju protože můj syn takhle blonďatý je 😀. Narodil se blonďatý a je zatím doteď ( 4 roky) . Občas mě napadne jestli mu to ztmavne , starší sestry se narodili obě tmavovlasý,jedna je tmavovlasá celý život, druhá jako malá měla nakonec blond vlasy,teď jí to začíná tmavnout,ale má pořád o dost světlejší vlasy než starší dcera. Jak to máte vy ?

kristyn86
14. zář 2024

Ne,neprijde mi,ze by ted bylo vic blondatych deti 🙂 Syn je blond,ted mu bude 8 let a ma hnedy oci. To se uz trochu divim,ze mu uz vlasy neztmavly. Dcerka ma hnedy...

andelka
14. zář 2024

Porodila jsem tři blonďáky a už mám jen dva. Nejstarší už má několik let vlasy hnědé. Prostřední a nejmladší zatím blond. Já jsem blond a otcové hnedovlasi.

michaela666
15. zář 2024

Dceři už tmavnou, ale narodila se jako zářivá blondýnka s přírodním melírem - vzadu na krku má pramínek rezavých a světle hnědých vlasů.
Má to po manželovi, ale tomu to postupně tmavlo až do hněda.

lp183
15. zář 2024

Jsem černooka černovláska a obě děti mám modrooké a blonďaté. Když dcerka donesla fotku z první třídy, asi z 20 dětí 16 blonďatých, srovnáním s moji fotkou..nás tolik nebylo. Takže ano, mám taky pocit, ze je kolem mě nějak moc blonďatých dětí.

jannym
15. zář 2024

Obe deti se narodily blondate s modryma ocima, dcera 10 let uz ji vlasy tmavnou na svetle hnedou, synovi 6 let chytaji takovy ten odstin pochcana slama a podle tmavnoucich ras a oboci taky zhnedne…a plne se zapoji do rodinne barvy vlasu

drep
15. zář 2024

Dcera byla blonďatá a už není, oba s mužem jsme hodně tmavě hnědovlasí, stejně jako naše rodiny, tak předpokládám, že do toho dotmavne

ajronka
15. zář 2024

Já jsem hnědovlasá, manžel byl asi do třiceti blond, pak mu to začalo tmavnout a teď už spíše šediví 😀. Syn se narodil s lehce zrzavými vlásky, modrooký, teď už je z něho blondýn a myslím, že mu to vydrží 🙂

krisstina93
15. zář 2024

Me nepřijde ze by bylo dost blond dětí, vlastně v okolí snad ani žádné nemáme 🤷‍♀️ kamarádka měla syna, ale ještě ve školce mu vlasy ztmavly a jinak sem nikoho vyloženě blond neviděla a to mám 3 děti v několika kolektivech 😅

konidana
15. zář 2024

Ja, muj manzel, i nase deti jsme vsichni byli v detstvi uplne blond. Manzel je v dospelosti tmavohnedovlasy, ja svetlehnedo vlasa a deti uz taky ztmavly. Asi normalni jev v nasich krajich, rekla bych.

95newmommy2020
15. zář 2024

Souhlas, ale třeba manžel byl jak peroxidovej blonďák tak do 6,7 let pak ztmavl. Já měla hnědé vlasy a pak zesvětlaly. A teď máme s manželem srovnatelnou barvu. Nějakou tu napomezí tmavé blond, co už vypadá jak vyblitá hnědá. 😃 A syn jede úplně jiný odstíny, od černý jako kojenec, po rezavou/blond jako batole a teď má nějakou blonďato neurčitou barvu. (4,5)

cherie24
15. zář 2024

Jako dítě jsem byla světle blonďatá, rodiče mám oba hnědovlasé, stále čekali, kdy mi to ztmavne. Vydrželo mi to až do dospělosti. Ale po porodu mi vlasy trochu ztmavly, teď je mám něco mezi. Ani ne úplně blond, ani ne hnědé, obočí blonďaté, což není zrovna super. 😃 A děti mám jednu hnědovlásku už od miminka a druhá je úplně světloučce blonďatá. Tak uvidíme, jestli ji to zůstane. 🙂 Ale já jsem za to moc ráda nebyla, celý život poslouchám trapné vtipy a narážky na hloupé blondýny.

lv
15. zář 2024

Ve škole vídám děti svetlovlasé, plavé, vyloženě tmavohnědé vlasy má ve třídě 1-2 děti

ninive211
15. zář 2024

Nepřijde mi to, ve batolecím a školkovém věku bylo vždycky více blonďáčků, zatímco do puberty jich echt blond zůstal jen zlomek, většina lidí pak má hnědé vlasy různé škály od světlé až po tmavě hnědou. Je fakt, že vyloženě tmavých brunetů odmala, jako jsou naše děti,taky moc není, ve školce či první třídě je to spíš tak 2-3 děti z celé třídy. A s věkem to tmavne. Najít v dospělosti přirozeného blonďáka (opravdu blonďáka, ne světle hnědou "pochcanou slámu", co za blond fakt nepovažuju) je kumšt.

anniej
15. zář 2024

Já si teda toho popravdě moc nevšímám, ale mně, Asiatce s Tibetskými kořeny, se narodila šikmooká blondýna 🤣🤣 Manžel je blonďák. Malé určitě vlasy ještě ztmavnou, ale koukám na ní od porodu doteď jak půl prd.le z křoví 🤣🤣

veroniqess
15. zář 2024

Ani mi nepřijde. Oba synové platinova blond, ale jsou oba po mně, a já blond jsem.
Pokud ani jeden rodič není blond, asi bych nečekala, že dítěti blond zůstane, pokud je alespoň jeden blond, šance tam je. Ale obvykle je poznat, že dítě nemá ty vlasy úplně bílý, ale že to jde do té slámy.

Samozřejmě výjimka potvrzuje pravidlo.