Bláznivý holky triatlonky....

cabalkova
5. srp 2016

Zní to bláznivě, zkusit si uběhnout, uplavat a ujet triatlon... Ale není to jen cíl, je to především cesta, na které záleží... takže zakládám tuhle diskusi pro všechny bláznivky, které by lákalo zkusit alespoň takhle na dálku společně trénovat a příští léto pak dát nějaký sranda závod... anebo jak se vyhecovat k pravidelnému pohybu... pojďme do toho společně, nemáme co ztratit, můžeme jenom získat. 😉

cabalkova
autor
5. srp 2016

@maybe72 @hadruska Tak tady....

maybe72
5. srp 2016

já se tak strašně těším, od včerejška je mi jak malé holce před Vánoci... jsem strašně ráda, že jsem se konečně ROZHODLA... 😉

cabalkova
autor
5. srp 2016

@maybe72 No ja se taky tesim, fakt. Mam pocit, ze jsem k tomu dospivala nejakou dobu a ted je to tady. 🙂

cabalkova
autor
5. srp 2016

@maybe72 Jak na to pujdes? Ja jsem si nacetla, ze se doporucuje v ramci "lehkeho" treninku obsahnout kazdy tyden alespon penzum jednoho triatlonu, takze muj cil je tim padem kazdy tyden 40 kilaku na kole, 1500 metru plavani a 10 kilometru beh. Na kolo a plavani se fakt tesim, ale ten beh, no, darmo mluvit. :/

maybe72
5. srp 2016

@cabalkova no, u mě bude asi největší problém s plaváním... na kole celkem jezdím (i když teď je to u mě s pohybem obecně dost bída, chlapeček je velmi náročný a od té doby, co ho máme doma, jsem musela hodně omezit svoje aktivity...), uběhnout 10km za týden (zatím svým tempem 😉 ), to snad po těch dvou kilácích na den taky dám, ale plavání, to bude mazec, chybí mi výdrž... ale "prsaři" nakonec do cíle taky dorazí, tak co 🙂

cabalkova
autor
5. srp 2016

@maybe72 No ja plavu rada, byly doby, kdy jsem chodila i nekolikrat tydne, ale pak jsme se odstehovali na vesnici a do nejblizsiho bazenu to mam pul hodky, tak jsem uz radu let nikam nechodil,a jen sem tam v lete a baby plavani s detmi, tak se tesim, ze zase zacnu, mam vodu jako zivel fakt rada. Treba te to primeje se naucit i kraula. 🙂

maybe72
5. srp 2016

@cabalkova ... a začít chci hned příští týden v pondělí, teď tu ke svým dětem mám ještě neteřinku, ale o víkendu ji vracím, takže pondělí je můj den...

cabalkova
autor
5. srp 2016

@maybe72 My mizime zitra na dovolenou, ale uz jsem se divala, kde je nejblizsi bazen a kolo a boty beru s sebou, takze taky zacinam v pondeli!!!!

maybe72
5. srp 2016

@cabalkova Tak krásnou dovolenou, užij si to!!! 🙂

cabalkova
autor
5. srp 2016

@maybe72 No budu podavat hlaseni, jak se mi dari s treninkem. 🙂 Jsem na sebe zvedava v souvislosti s tim behem, kolo a plavani urcite dam. 🙂

kajulinek
5. srp 2016

Teda, to zní jako báječný plán 🙂 Ráda bych se k Vám přidala, pokud nejste proti 🙂 Já žádná velká sportovkyně nejsem, plavání pro mě sice bude hračka, ale s kolem a během to bude horší... Běhat jsem začala minulý týden, třeba to mě to nepustí 🙂 Jen si říkám, co v zimě, to se na kole moc jezdit nedá, a s běháním to není lepší... Co plánujete přes zimu vy? 🙂

cabalkova
autor
5. srp 2016

@kajulinek No jasne, pojd k nam, to bude super, kdyz nas tu bude vic. Pokud jde o zimni trenink, tak asi dokud to jde, tak je to lepsi venku, a kdyz je moc snih a mraz, tak holt nekde pod strechou, ve fitku. Mam doma orbitrek, tak myslim, ze minimalne ten beh bych mohla suplovat tim, no a kolo holt nahradit spinningem.

cabalkova
autor
6. srp 2016

@kajulinek
@maybe72 Holky, jelikoz se toho behu docela obavam a nechtela bych to nejak blbe zacit, aby me to neodradilo, tak jsem si nasla nejaky treninkovy plan na deset tydnu s cilem ubehnout pet kilometru v kuse, zacina se trikrat tydne dva a pul kilaku a pak se davky postupne zvysuji az na pet kilaku v tahu a pote jsou samozrejme dalsi cile jako deset v tahu a podobne. Kazdopadne s tim behem zacnu takhle. U kola a plavani jsem si celkem jista, ze tu potrebnou treninkovou vzdalenost dam najednou. S behem budu muset strategicteji. 🙂 Peknou sobotu.

cabalkova
autor
6. srp 2016

@blannie Blani, nechces taky k nam? Ted to sice u tebe nebude aktualni... ale za cas treba jo. 🙂

blannie
6. srp 2016

@cabalkova Neříkám, že by mě to nelákalo, jen zatím nevím, jestli bych to vůbec někdy byla schopná zvládat časově. Ale už jsem předběžně domluvená s jednou paní na hlídání, tak kdyby to vyšlo, tak bych postupně nějak začít určitě chtěla. Pro začátek by mi stačilo se jen dokopat na ten orbik, a to čím dřív, tím líp. A běh tady v těch lesích musí být nádhera, kolo taky.

cabalkova
autor
9. srp 2016

Holky, tak vcera prvni plavani a teda je to drina, vetsi, nez jsem cekala, na to, ze jsem driv plavala hodne a i relativne dobre... no nic, tak proste se do toho budu muset zase oprit... a mela jsem v planu vcera prvny vybeh, ale po celodennim vyletu a plavani na koupalisti jsem to uz nedala, tak zahajeni bezeckeho treninku odkladam o tyden, az budeme doma....

maybe72
13. srp 2016

Ahoj holky, tak já sice míním, ale nakonec to všechno dopadne jinak... Neteřinku jsem nevrátila v neděli (jak jsem měla v plánu 😀 ), ale pobyla ještě týden (to sice v plánu nebylo, ale bylo to moc fajn 😉 ), zítra už ji doopravdy vracím (i kdyby ji rodičové nechtěli) a pondělí 15.8. je moje, OLÉ!!! ZAČÍNÁM!!! 😉

kajulinek
23. srp 2016

Ahoj holky, jak vam jde trenink? 🙂 Ja se priznam, ze to flakam, jeste jsem poradne nezacala, ale dnes jsem byla zkusit, jestli uplavu 1500 m v kuse, a uplavu! Akorat je mi z toho docela blbe, porad bych chodila na zachod, nevim, jak bych to praktikovala pri zavode... Ted jeste kolo a beh a je to 🙂

cabalkova
autor
23. srp 2016

@kajulinek Taky to flakam, nalehla na me nejak avetsi prace, tak tenhle tyden vim, ze tomu moc nedam, ale pristi tyden se pokusim. Pak teda jeste mizime na tyden na dovolenou, ale pak chci zacit chodit plavat pravidelne, sice to mam do bazenu pres pul hodky cesty, ale to dam, maji do deseti, tak budu chodit po vecerech. No predstavovala jsem si, ze naskkocim do treninku driv, ale co uz nadelam. A s tim chozenim na zachod, ono by to asi casem pominulo, kdyby to clovek plaval casteji, ne? Jsem na sebe taky zvedava, jestli dam kilam a pul v kuse... a ono je pak taky neco jinyho dat to v bazenu a na otevreny vode... ale porad se toho snu nevzdavam. 🙂

maybe72
12. zář 2016

@kajulinek
@cabalkova
Ahoj holky, jak to jde? 😉 Já celkem úspěšně stíhám běh a kolo, s plaváním jsem na tom výrazně hůř, dokonce přemýšlím, že triatlon přehodnotím na duatlon... Ještě uvidím, jak budu teď zvládat bazén, ale nějak si ten 1,5km plavání nedovedu představit ani v těch nejsmělejších snech 😀 ...
V těch hicech je to s tréninkem sice horší, ale večer to už jde... 😝
Dejte vědět, ať vím, že v tom nejsem sama!!! Mějte se! Jana

konidana
22. bře 2017

Ahoj holky! tak já jsem už pár triatlonů absolvovala, ale většinou z čisté vody. Klasický triatlon jsem tedy dala poprvé a naposledy ještě za svobodna. Po dětech jsem 2x zkusila zkrácený (500m, 17km, 5km). Teď jsem si dala pár let pauzu, neb se mi ztrácí fyzička, tak to neriskuji. Ale ráda se k triatlonu zase někdy vrátím. Moje "tréninky" nejsou účelové, ale je to prostě můj aktivnější způsob života🙂 Vypadá to tak, že prostě s rodinou jedeme cca 1x za měsíc na víkend na kola (většinou cca 100km/3dny natěžko), svižně chodím na vlak a z vlaku denně tak 3-5km (běhání je můj odvěký nepřítel:D - ještě tak indiánský běh) a plavu odjakživa strašně ráda, troufám si říct ,že technicky dobře a efektivně, ale v posledních letech strašně málo. Jak jste na tom vy?

konidana
22. bře 2017

@cabalkova jé, tak kraula jsem přestala odmítat zkusit asi ve dvaceti, když jsem ho jako aupair, hlídajíc svěřené dítko, celé prázdniny odkoukávala na koupališti od plaveckých kursů jek dětí, tak důchodců. Takže ho jakž takž umím, uplavu tak 50m a víc neudejchám:D. Prsa jsou v mém podání rozhodně rychlejší!!