Bing. Vysvětlíte, prosím?

dominika07
3. srp 2020

Může mi někdo, prosím, vysvětlit, proč si Pando v pohádce Bing pokaždé sunda ty žluté kraťasy a dal běží jen ve slibech? 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️😀

makovice88
3. srp 2020

@dominika07 Taky mi to vrta hlavou a je to dost protivny! 😂 Ale spis by me zajimalo, co to jako ma byt ti “dospelaci” tam? Pletená zviratka? 😀

galatea_a
3. srp 2020

@dominika07 Vysvětlovali to, že prostě některý děti to tak mají, že se rády svlíkají, takže Pando to dělá taky. Ale mě to teda taky rozčiluje 🙂

daasqua
3. srp 2020

To mě taky rozčiluje 😀 Kdyby si naopak nandal kalhoty na hraní, tak to pochopím, ale běhat a špinit se ve spodním prádle...
Manželovi zase vadí občas ty výrazy v češtině typu "ošemetný", "ošidný", "dekorace"... že by tohle 3-5 leté dítě neřeklo. Asi nevěděli, jak to přeložit. U nás to tedy jede často i v AJ, podle toho na co dcera na tabletu narazí, potvůrka. Ale jinak je to fajn a koukáme na to všichni tři 😀

galatea_a
3. srp 2020

@daasqua Jo dekorace na hrad místo ozdob jsou dobrý 🙂 A ještě to, jak se musí dabingem trefit do mluvy, např. "Co ty (chvilku ticho) na to?" 🙂 Ale zase se mi líbí, že je tam všechno takový milý, žádný drasťárny.

dominika07
autor
3. srp 2020

@makovice88 to taky nechápu 😀 a proč ke vlastně rodič králíka polštář🤷🏼‍♀️ A proč je sakra menší než on 🤷🏼‍♀️😀

alcar
3. srp 2020

Ja bych toho Binga nekdy nejradsi vytahala za usi. Ten jeho “tatinek” s nim ma svatou trpelivost. 😂

jipe
3. srp 2020

wikipedie tvrdí: Flop je Bingovým pečovatelem, stará se o Binga a pomáhá mu řešit problémy. Je to malý pytlovitý jedinec :D :D Taky to nepobírám

apple_tree
3. srp 2020

Holky, ja jsem to nikdy nevidela, ale tato diskuze me zaujala natolik, ze si to musim pustit :D

adinka19
3. srp 2020

@dominika07 Tak to nas s manzelem zase hrozne stve hlaska hned v uvodu, kdy upadne... "jsi v poradku? Joooo, urcite je...". Zni to jako od nejakeho zpruzeleho pubertaka...

leymea
3. srp 2020

@adinka19 souhlas 😀

bassetlady
3. srp 2020

@galatea_a ten díl, kdy zabili motýla byl docela drasťák.
Jinak Panda ve slipech mě drtí hrozně.

zuzangel
3. srp 2020

Heh, jj to by mě taky zajímalo, asi že se děti taky rady vysílají a běhají jen ve spodarech nebo nahatý ,🙈🤣

@jipe já jsem si myslela že Flop je mravenec, heh a ono to takový pytlovity jedinec 🤣🙈🤣🙈

makovice88
4. srp 2020

@dominika07 Presne 😂 A taky tam nevystupuje rodic od Koko a Charlieho. Je to takovy ten cerveny pleteny cosi..V uvodu je tam vysadi na ulici a odjede pryc 🤷‍♀️😁
A uplne nesnasim ten dil, kdy Bing vysype cornflakes a luxuji to tam vysavacem, kteremu rikaji Voo voo. Jak ho pak ukladaji zpatky do skrine a Bing rika "Chce se mi spinkat" tim silenym hruzostrasnym hlasem. 🙈 Nekdy to poustim radsi v AJ, tam ty hlasy nejsou tak desive a otravne (vsimli jste si, ze Flopa namlouva ten samy pán co Alzáka?)

dominika07
autor
4. srp 2020

@makovice88 jo toho červeného jsem si všimla, zase nechápu proč ke rodičem králíků pes 🤷🏼‍♀️😀 Asi to taky zkusím pustit v angličtině😀 my to zkoušeli polsky a je to snad ještě horší než v češtině 😀 jeeeee a já pořad premyslela odkud ten hlas znám 😀

vikinkav
4. srp 2020

Britsky serial, takze predpokladame s kamaradkou, ze to jsou “chuvy” ne rodice - Flop atd. A ja mela pocit ze se Pando svlika do plenky? 😄

galatea_a
4. srp 2020

@makovice88 Já ve Flopovi vždycky slyším Brandona z Beverly Hills, to jsou ty vzpomínky 🙂

setba
4. srp 2020

Já osobně chápu ty "pečovatelské pytlovite jedince" jako dospěláky, kteří však hrají v seriálu podřadnou roli, proto jsou taky menší a takoví neutrální, jakože to není klasika mama králík táta králík dítě králík jako v ostatních animacich. Navíc si všimnete že tam vždy vystupuje jen jeden "dospělák" na jedno dítě. Prostě je to zaměřené na ty osoby těch dětí a ten koncept je celkově jinak poskládaný. Nicméně někdy bych toho Binga taky zabila a Flop na to jen...to je v pořádku Bingu 🤦‍♀️ ale je to miloučké a taky to trochu nastavuje zrcadlo jak by člověk někdy mohl v klidu reagovat 😁

cilkat
4. srp 2020

Podle mě je Pando "dítě s diagnozou" a to svlékání patří k tomu (Když ho sledujete dýl, je šikovný v hrubé motorice, ale inteligenčně/sociálně zaostává.)

alcar
4. srp 2020

@cilkat 😁

kuttu
4. srp 2020

Manzel Flopovi říká fusekle😂🤣

lufinka90
4. srp 2020

@dominika07 taky jsem už hledala proč se pořád svléká😁Jo a máme se sestrou podezření,že ten filuta Flop to táhne s Amou i Padžetkou najednou😂je to proutník😁a fakt mi vadí Coco,ta ví snad vše a dělala to jako malá😂

galatea_a
4. srp 2020

@lufinka90 Tak je tam taky jedinej chlap, ne? 😝

setba
4. srp 2020

Bože toto je aspoň přínosná diskuze! Ne 👻 po stopadesate...

mimi1004
4. srp 2020

Taky na to s dcerou někdy koukáme. Jako pro dospělého to je někdy hardcore 😆 ale aspoň se tam nevraždí a netlučou. Je to takové miloučké...

lufinka90
4. srp 2020

@galatea_a jasný,to tam musí zastat😂ale aby se mu holky nepopraly😂

dominika07
autor
4. srp 2020

@lufinka90 moje teorie je takova, že Ama je hodná, obětavá, ale tlustá a Flopovi se nelíbí, jen si užívá její péči a mrkvove bejkly (nebo jak se to jmenuje😀) zatímco Pažetka je takova hubena koketa a má s Flopem techtle😀 člověka fakt napadá leccos,když na to kouká milionkrát denně 😀

lufinka90
4. srp 2020

@dominika07 ty jo,tak to je nový pohled😁 ty vztahy jsou tam fakt složité😀až to na něj všechno praskne,bude průšvih😂

tyname
4. srp 2020

Já si myslím, že plyšáci jsou chůvy (takový spíš mentorové) a ne rodiče, ale taky nad těmi rodinnými vztahy "vždycky" přemýšlím 🤣😅🤣

elencze
4. srp 2020

@daasqua tak u nás používá dekorace ve 2 letech, možná to má z toho dílu, možná odposlouchané odjinud, netuším. Takže bych ty malé hlavičky nepodceňovala. A kalhoty u Panda mě taky štvou, ale jak říká manžel, Pando není v jejich partě ta nejostřejší tužka v penálu.

elencze
4. srp 2020

Jinak mi absence rodičů taky nedala spát, takže jedno z vysvětlení na anglických stránkách (kde se o tom taky vedou šílené debaty) - Flop a ostatní jsou symbolické ztvárnění obou rodičů, jsou menší než děti, o které se starají, protože v centru Bingova světa jsou předškoláci, malé postavy sledující děti neděsí, nevyvolávají pocit převahy, další často uváděné vysvětlení je, že jde o chůvy (ale proč tak vypadají všichni dospělí a co dospělí rodiče celé dny dělají?), divnější teorie je, že až Bing a jeho kámoši dospějí do puberty, scvrknou se a budou vypadat jako Flop, Ama a spol., děsivější teorie je, že dospělí jsou jen Bingovi imaginární přátelé a všichni opravdoví dospělí umřeli https://www.denofgeek.com/tv/cbeebies-making-se.... No prostě se tím evidentně nebavíme jen na koňovi :D