Mám takový dotaz. Ve skříni jsem našla nějaký hmyz který je bílý, úzký a dlouhý. Velikostně asi jako mravenec možná o malinký kousíček delší. Nevíte co by to mohlo být? Na googlu jsem nenašla nic co by tomu bylo podobný.
rybenka? jak je stribrna, nekdy se jevi dobela. Nebo to zkus lip popsat. Hmyz je moc obecny.
@marge_s je to dlouhý, úzký, rychlý a bílý jako zeď. Bylo to mezi věcma. Lip to popsat nejde. Rybenka vypadá jinak než to co jsem našla.
@lilianapul30 že by předvoj mola... nevím jak lépe popsat 🤭 prostě larvální stadium mola. Už to není červ, ale něco jako housenka před zakuklením ...
Není to šatní mol? Má rád přírodní materiály vlnu, hedvábí, rozežere a zničí ti oblečení. Dej si do goolu šatní mol bílý a mrkni na obrázky
@lilianapul30 není v tomhle videu..?
to vyfot nebo natoc, jestli je to moc rychly
🙂 jestli si mame predstavit spis housenku, cerva, tasemnici....brouka, pidimotylka, hmyz je desne nejasny. ma to nohy? Viditelne? nejaka tykadla? clanky?
@marge_s tak jsi měla pravdu, je to rybenka. Co se ještě u nás nenajde🤮🤦🏻♀️
@lilianapul30 jinak rybenka není škodná jako taková, živí se tím, co nám škodí, ovšem přemnožení, to už je jiná
https://www.pasti.cz/blog/jak-se-zbavit-rybenky/
@lilianapul30 no to neni tak strasny. Zerou cukry (papir a tak…), ale i roztoce a neprenaseji zadne nemoci nebo tak neco 😉 kdyz je potkam tak to misto hodne vetram, maji rady vlhko. Taky na me vykoukly treba z uskladneneho obleceni. Tak jsem to prebrala , vyvetrala, skrin vymyla a ok. Zadna kalamita 🙂
@marge_s a nějaká prevence proti tomu? Prý jim vadí levandule
@lilianapul30 hele ja nevim 🤷🏾♂️ Ja treba davam pozor aby koupelna dobre vetrala, aby mi treba v lince v rozich prihradek nezustavaly drobky, satstvo obcas vyvetrat, ale stejne tomu 100% nezabranis. Obcas nejakou potkam. Co me stve, ze je obcas potkam v knihovne (a to ji co tri mesice celou vyndam, vytru otru vysaju.). A pak jsou snad nejake lepove desky apod a to neni nic pro me. Taky ma narokna zivot😉
@lilianapul30 a rychle to utíká