Bílý dlouhý hmyz. Co by to mohlo být?

lilianapul30
1. črc 2022

Mám takový dotaz. Ve skříni jsem našla nějaký hmyz který je bílý, úzký a dlouhý. Velikostně asi jako mravenec možná o malinký kousíček delší. Nevíte co by to mohlo být? Na googlu jsem nenašla nic co by tomu bylo podobný.

lilianapul30
autor
1. črc 2022

@lilianapul30 a rychle to utíká

marge_s
1. črc 2022

rybenka? jak je stribrna, nekdy se jevi dobela. Nebo to zkus lip popsat. Hmyz je moc obecny.

lilianapul30
autor
1. črc 2022

@marge_s je to dlouhý, úzký, rychlý a bílý jako zeď. Bylo to mezi věcma. Lip to popsat nejde. Rybenka vypadá jinak než to co jsem našla.

amazonkajanik
1. črc 2022

@lilianapul30 že by předvoj mola... nevím jak lépe popsat 🤭 prostě larvální stadium mola. Už to není červ, ale něco jako housenka před zakuklením ...

levandule_k
1. črc 2022

Není to šatní mol? Má rád přírodní materiály vlnu, hedvábí, rozežere a zničí ti oblečení. Dej si do goolu šatní mol bílý a mrkni na obrázky

kaccenaa
1. črc 2022

@lilianapul30 není v tomhle videu..?

marge_s
1. črc 2022

to vyfot nebo natoc, jestli je to moc rychly
🙂 jestli si mame predstavit spis housenku, cerva, tasemnici....brouka, pidimotylka, hmyz je desne nejasny. ma to nohy? Viditelne? nejaka tykadla? clanky?

lilianapul30
autor
1. črc 2022

@marge_s tak jsi měla pravdu, je to rybenka. Co se ještě u nás nenajde🤮🤦🏻‍♀️

amazonkajanik
1. črc 2022

@lilianapul30 jinak rybenka není škodná jako taková, živí se tím, co nám škodí, ovšem přemnožení, to už je jiná
https://www.pasti.cz/blog/jak-se-zbavit-rybenky/

marge_s
1. črc 2022

@lilianapul30 no to neni tak strasny. Zerou cukry (papir a tak…), ale i roztoce a neprenaseji zadne nemoci nebo tak neco 😉 kdyz je potkam tak to misto hodne vetram, maji rady vlhko. Taky na me vykoukly treba z uskladneneho obleceni. Tak jsem to prebrala , vyvetrala, skrin vymyla a ok. Zadna kalamita 🙂

lilianapul30
autor
1. črc 2022

@marge_s a nějaká prevence proti tomu? Prý jim vadí levandule

marge_s
1. črc 2022

@lilianapul30 hele ja nevim 🤷🏾‍♂️ Ja treba davam pozor aby koupelna dobre vetrala, aby mi treba v lince v rozich prihradek nezustavaly drobky, satstvo obcas vyvetrat, ale stejne tomu 100% nezabranis. Obcas nejakou potkam. Co me stve, ze je obcas potkam v knihovne (a to ji co tri mesice celou vyndam, vytru otru vysaju.). A pak jsou snad nejake lepove desky apod a to neni nic pro me. Taky ma narokna zivot😉