Ahoj, mám asi takový hloupý dotaz, ale berete věci "od" popelnice? Já "z" popelnice neberu nic. Ale "od" popelnice, co lidi položí vedle, tak 3x do roka něco vezmu. Připadám si tedy úplně hrozně. Ale musím říct, že se kolikrát divím, co lidi vyhazují. Je to asi rok, co jsem si vzala pěkný, čistý a nepoškozený větší koš i s uzavíráním, takový ten plastový, barevný, co se prodává cca od 200,- Kč, do dětských pokojů. Samozřejmě i když vypadal čistě, jsem ho vydrbala do nejmenších detailů. A dnes jsou v tom uklizené hračky. A nedávno jsem našla v krabici od bot spoustu korálků, malých, velkých, dřevěných, umělých, skleněných, různých tvarů. Nebo taky krásné zdobené závěsné květináče. Se prostě tomu neubráním a vezmu to i přes stud, že mě někdo uvidí... a co vy?
🙂 😉 😒 😀 😅 😕
Na vesnici lidi nevyhodí prakticky nic,co by bylo nějak ku spotřebě.Všechno se může jednou hodit....ve městě kolikrát u kontejnerů vidím věci,které by někdo potřebovat mohl - myslela jsem,že to proto dávají vedle,aby si to někdo odnesl.
Ne neberu ....
Sama jsem zatím nic od popelnic neodnesla, ale občas tam něco, co je ještě k upotřebení, ale už se nám to doma nehodí nechám. Je to tu na sídlišti celkem běžné, že se nechávají dobré věci v krabici nebo igelitce vedle popelnice, aby si je někdo mohl odnést. Nechávám tak hračky na které už jsou naše děti velké, sklenky od marmelád nebo přesnídávek (samozřejmě vymyté), nebo malé oblečení.
Take uz doma mame par kousku. Nejvetsi byl asi obri slapaci traktor pro syna. Tatinel ho opravil a uz kluci drandi. Jinak mame treba dvere- natrala jsem je a super 🙂 a nechavame taky, napr. Obleceni, boty nebo i potraviny ktere my uz nesnime a treba kralici/ psi ano...
vzala jsem od popelnice pěkný kočárek pro panenku a sedačku na kolo v ten samý den. Někdo z paneláku dělal pořádek v kolovně a kočárkárně a k těmto věcem se zřejmě nikdo nehlásil nebo se nájemníci už odstěhovali, nevím (my tam bydleli jen rok) Asi den to tam stálo, takže mi došlo, že ten kočárek tam nenechala nějaká zapomětlivá holčička 🙂 a pak jsem si to vzala, dobře umyla a nakonec darovala (sedačku hned, kočárek po narození druhého syna) Ještě tam stálo i to nejmenší kolo, ale po půl dni jej někdo vzal pro své dítko.
Vlastně ještě 2 kočárky pro dítě, které taky někdo odložil na 2 různých místech. Jeden trošku retro látkový trojkombinace...bylo mi jej líto, začalo pršet, tak jsem jej vzala domů, taky komplet vypulírovala (a to byl hodně zachovalý, bez drobků, čistý) a druhý byl Tako trojkombinace pouze s vyfouklými koly, ale dotáhla jsem to v pohodě k baráku. Měla jsem ten samý v jiné barvě pro svého syna. Pěkná trojkombinace i s korbičkou pro kojence, stačilo dofoukat kola a vyprat a byl z něj pěkný kočár. Oba jsem darovala na místní charitu, která je obratem prodala "za hubičku" potřebným lidem a výtěžek jde na sociální služby v našem městě. Takže já na tom nevidím nic špatného ani tfuj tfuj, že člověk něco vezme od popelnice. Osobně dávám ještě dobré věci do té zmíněné charity- berou domácí potřeby, záclony, oblečení, boty, aktovky, kabelky, kočárky, chodítka, autosedačky, jídelní židličky atd. a za malý peníz prodají dál. Kolikrát koukám co za pěkné a ještě hodnotné věci lidé darovali.
Tak tohle radši nebudu vůbec říkat mému milovanému dědovi,který ,bohužel, je křeček= co kde najde a ,mohlo by se jednou hodit, přitáhne a máme to potom roky na dvoře,zahradě,sklepě,půdě - jen pomalu a nenápadně opět různě dáváme nebo likvidujeme...tohle, co holky popisujete - to by byl pro dědu ráááj....ještě,že nečte ,koníka,! 😀
@bolivie200 Tak to je skvělé. A dobrý nápad to dát i na charitu.
Ja treba nee. Uatim jsemvteda nenatrefila asi na nic zajimaveho 😀 a sama co nepotrebuji vetsinou daruji primo potrebnym 🙂 vzdy ma nekdo nejake zname co jsou na tom blbe a tak jsoi rado ze dostanou neco zachovalwho zadacko 🙂
Ale casto vidim ze nekdo neco "odlozi" k popelnico a za chvili si to nekdo jiny "vyzvedne"
Jako proc ne... ja to nedelam ale take to neodsuzuji a navic si myslim ze cim mene toho pristane na skladce tim lip pro nasi planetu 😀
Ano. U nás na sídlišti lidé vyhazují i pytle plné čistého dětského oblečení. A to i přesto, že v místním rodinném centru funguje snad celoročně sbírka dětského oblečení pro potřebné. Mezi moje úlovky mimo jiné patří např. velký plastový tahač bez návěsu, který přežil drsné zacházení mých dvou dětí. Trvalo sedm let, než jsem ho do popelnice opět vrátila. Několik dětských zimních bund a zateplených kalhot - vždy to byly vyprané věci bundy např. pouze bez odepínací kapuce, kalhoty třebas bez druků na kapsách, ale jinak OK. Skoro nová dámská černá softshelová bunda, které nefunguje jeden druk u kapuce - Mám ji jen jako pracovní, ale jen proto, že je na ní i trochu růžové, kteroužto barvu nesnáším:D
.. ještě jsem zapomněla na balík fungl nových , po jednom ve fólii balených triček s firemním potiskem v eskové velikosti, která jsem rozdala místním a potřebným dětem třebas do školy na tělocvik, a dále dvě nové košile jěště s visačkama, které už léta stále nosím:D
@hejsa no fakt nechápu, co lidi vyhazují
Ne, nikdy mě to nenapadlo a docela koukam 😂 nikdy nevíte kdo to měl doma v jakém prostředí...ani zlatý řetízek bych že země nezvedla
Kolikrát dáváme věci k popelnici my...a doufám že se najde bezdomovec který si to vezme...ale jak vidím kolikrát to skončí i v běžné domácnosti😞
@hejsa ahoj, jaká NIkitka? napiš přezdívku, celou, třeba se někdo najde
@berenika39 Je ve skupině Samoživitelky....
Nikitka 722308...Kdo pomůže matce samoživitelce... 😕
ne, ale věci tam dáváme na sídlišti
@hejsa znáš jí osobně, prosím?
@klarisa6 - já když někde něco zajímavého odloženého u kontejnerů objevím a hodilo by se mi to, tak si to klidně vezmu....a nijak se za to nestydím, proč bych měla? A jestli mě někdo uvidí? No a co? Však to tam někdo odložil právě proto, že by se to někomu jinému mohlo ještě hodit.....i my to tak děláme, když máme něco nepotřebného, ale je to zachovalé a někomu by to mohlo posloužit....malé kousky nábytku, knížky, které už nechtěli ani v antikvariátu...a tak podobně....
neberu, ale když mě chytí uklízecí amok tak to pár věcí odnese, položím je vedle popelnice právě proto že si to někdo vezme. ať už boty nebo oblečení, hračky... Pamatuju že jsem dcerce koupila kdysi k vánocům puzzle ale bohužel se doma pořád někde válelo takže se na něm náš králík vyřádil, odnesla jsem ho vedle popelnice a koupila jí nové. za pár hodin byla krabice pryč.
@berenika39 Neznám...
Omluva vám všem - holky-ta Nikitka byla podvodnice..tak jsem nalítla! Jsem nová a očividně hloupá.Omlouvám se. 🙄
@konidana ...tak to jsem na tom podobně 😀 taky jsem to asi podědila,... né, že bych sebrala všechno, ale když se to hodí mě nebo blízkým a je to v dobrém stavu, tak proč si to nevzít. Taky jsem jednou si vzala dva nenačaté pytle steliva pro kočky, pro kamarádku, tak byla ráda. (Já mám psa.) Nebo hliněné, keramické květináče v dobrém stavu, mám je radši než ty umělé. Jsem je umyla a jsou jako nové. Každá korunka doma v kapse navíc je fajn... třeba na zrmzlinku pro dcerku a maminku 😀
Ja zedy od popelnice neberu, ale obcas k ni neco dam. Vetsinou veci, ktere zkratka neprodam, nikdo z rodiny je nechce a nechce se mi s tim do bazaru. Nekdy obnosene obleceni, nekdy kousek nadobi nebo neco z domacnosti.