Je tu nějaká vášnivá běžkyně? Za jak dlouho jste tak zhruba začali běhat po císaři? Myslela jsem si jak si občas trochu popoběhnu v těhotenství, ale ležím na rizikovém, takže to absolutně nepřipadá v úvahu. Jelikož mám placenta praevia pravděpodobně proběhne císař. A tak už si zjišťuji kdy se ke své lásce - běhu - vrátím 😓☺️
já běhám ráda a jsem po císaři. k běhání jsem se ještě nedostala.. běhám kolem miminka 5měsíců celkem vydatně 🙂)))
@marcicek84
@mhpraha chápu. Já si právě plánuji jak budu běhat s kočárem do města 😁 jako realita bude třeba jiná. Spíš se bojím té jizvy no. Já nesnáším operace 😬
@montmirail s kocarem se moc behat neda,to je spise tak na rychlochuzi...
@montmirail já jsem po 3 měsících běžela dolů ze schodů za postackou a všechny vnitřnosti se mi strašně divně hejbaly v břiše, až mě to vyděsilo. Kolem půl roka se to usadilo. Po druhém cs mi to přišlo lepší, tak asi i záleží, jak co se kam prisije.. 🤷♀️
Muzes si poridit kocar na behani, pokud se tomu chces venovat. Ja vseobecne zacinala vzdy s narocnejsim sportem tak 6 mesicu po porodu, uvidis jak se budes citit.
sice ne s behem, ale s jizdou na koni (taky pekne otresy) jsem zacala s koncem 6ti nedeli... ja osobne bych pri prvnim cisari mohla i drive, ale bylo mi receno, ze jak vse nesedi jeste dobre, muze se mi deloha pretocit a tak, takze jsem to 6ti nedeli vydrzela... u druheho cisare to bylo o neco dele, tak o dva tydny dyl...
@montmirail Me rekl muj gynekolog po sestinedeli,ze uz mam jizvu krasne zahojenou a na muj dotaz jestli můžu behat rekl,ze jo. Ja se jeste ale na behani necitim a to nemluvim o unave 🙂
Běhala jsem s kočárkem normálně a šlo to bez problémů. 🙂 Ale začala jsem až v půl roce. Popravdě jsem se dávala po porodu do kupy několik měsíců - v šestinedělí jsem si udělala kýlu, zůstala mi diastáza, s špatnou funkcí břicha se mi sesypaly i záda, takže několik měsíců jsem cvičila jen pár cviků z fyzio na břicho a protahovala si záda. Občas kolo po šestinedělí, když někdo pohlídal. Ready vrátit se ke sportu jsem byla až fakt po tom půl roce a to jsem hodně sportovně založený člověk. Docela mě to dostalo i psychicky, jak mě těhotenství vyřadilo. 🙄
Jsem po druhém císaři, ještě v sestinedeli jsem byla u fyzio, pak po sestinedeli, od zacatku jsem opecovavala jizvu, cvičením od fyzio napravila drobné dysbalance. Měsíc po porodu jsem zacala s bruslemi, 2 mesice po porodu běh. Od porodu jsem denně chodila, 6, 8 a na konci sestinedeli i 12 km denně. Běhám s dvojkocarem ( mám jeste dvouletacku) nebo sama, to si holky vezme manžel. Na tu starší jsem měla obycejny kocar a taky se s ním dalo běhat. Teď v sobotu jsem 4 měsíce po porodu běžela první závod, 10 km. V těhotenství jsem nenechala, bolela mě přitom jizva. Ale chodila jsem do poslední minuty před porodem, denně hodně. Všechno s laskavostí a vděčnosti k vlastnímu tělu, nic na sílu. Hlavně si to užít a odreagovat se, to je pro mě hlavní.
Děkuji za poznatky, s diastazou taky počítám, tu už mám lehce rozjetou, a napravovala jsem skoro dva roky s fyzio. Kupodivu jsme se shodli, že běhám s hezky staženými bříšáky a ta diastáza se nevybouluje ☺️ tak snad to teď taky dopadne. Asi záleží kdo taky operuje a jak sešije.
Jaké cviky jste cvičili na diastazu? Já měla zaplacený mamacore a pár měsíců docházela do fyzio centra a víceméně se shodli, jen žena měla trochu jiný názor na posazení pánve. Ona spíš podsazovala a kluci spíš lehký prohyb.
@malinkaelinka
@cherie24
me to bohuzel trvalo dlouho, prvni 2 mesice jsem ani neusla kilometr chuzi, Jeste po 6 mesicich jsem o jizve pri "naklusani" vedela, prestoze oficialne byla krasne zhojena. A pak jsem zase otehotnela, takze z behu nic nebylo ... Ale to byl muj pripad, pisu to jen proto, abys nebyla zklamana nebo vydesena, ze ses tu docetala, ze nebyl zadny problem a tebe to treba boli 🙂
(po druhem porodu, ktery byl normalni jsem uz behala prakticky hned, takze se to samozrejme srovnalo i u me, neni to nic trvaleho 🙂
@montmirail ja jsem neměla diastazu, měla jsem nějaké jiné nesrovnalosti a cviky tak specifické, že mě je fyzio hodinu učila, popsat to fakt nedokážu.
@montmirail na mamacore jsem koukala, pak jsem jim i psala ohledně toho pokračování, že bych si ho koupila, ale psali, že vzhledem k té pupeční kýle by mi to úplně nedoporučili. Dostala jsem několik cviků přímo na fyzio, ale popravdě to taky nebylo nic moc. Ty hrazené pojišťovnou nejsou žádná hitparáda a za 20 minut tam toho člověk moc nevyřeší ... Teďka vím, že hned po porodu budu muset opět chodit, ale už budu docházet k soukromé fyzio. Nakonec jsem přišla na to, že mám slabý střed těla a z toho vyplynuly všechny ty problémy po porodu, což se v rámci rehabilitací vůbec neřešilo. Oni řešili jen úlevu od bolesti zad a těch pár cviků na zmenšení diastázy, ale proč to tak je ne. Vlastně mi pomohli jen zmírnit povrchový problém. Dokud jsem sportovala a cvičila, tak to všechno držely vnější svaly a problémy jsem neměla ač ten problém tam byl vždycky. Během těhu a porodu se to jen projevilo a možná i proto dopadl porod císařem. Malá vůbec nesestoupila do porodních cest. K dalšímu porodu jdu i s PA, která umí pomocí rebozo směřovat miminko na správné místo.
Uvidíš, já po prvním císaři vydržela neběhat šest tydnů, po druhém pět a po třetím jsem tajně vyrazila s kocárem běhat už po měsíci 😜 Je teda fakt že jsem moc nepřibrala a diastázu jsem neměla a cítila jsem se prostě skvěle a plná energie.
@montmirail klidek kolem mimca se nabehas jeste dost 😂😂😂 ke klasickemu behu se vratis,pokud budes mit doma nekoho kdo se chvilku postara nebo pohlida dite a to nezalezi uplnen a tve fyzicke kondici,muzes byt fit po 2 mesicich ale realne se k tomz muzes dostat az kolem roku mimca...