Barvení vlasů v těhotenství?

oplik
28. kvě 2018

jaký na to máte názor? škodí to jen v 1 trimestru?nebo celé těhotenství?Máte zkušenosti?poznatky?

tercula
28. kvě 2018

Hodně jsem zjišťovala co a jak, ve většině případů nedoporučují barvení v prvním trimestru, kdy je miminko nejcitlivější na vývoj, pak už ano, samozřejmě pokud nechodíš na barvu 2x do měsíce, to asi taky není pro mimčo to pravé ořechové :D já třeba půjdu teď ve 32tt poprvé, ale to spíš z lenosti, ale známé chodily jak potřebovaly, jen vždycky ty první tři měsíce počkaly ;)

xxx3d
28. kvě 2018

Škodí to. Když už tak, melír.

oplik
autor
28. kvě 2018

@tercula ok díky nechám to také jen u melíru🙂

@xxx3d

zrofka
28. kvě 2018

Cele tehu jsem se barvila... to bych vypadala, kdyby ne... mam uz sediny🙄 sice u kadernice, ale jen proto, ze by se mi pak spatne smyvala hlava😂 jooo, a mam zdraveho syna..

xxx3d
28. kvě 2018

@zrofka to jsem ráda, že máš zdravý dítě, já jsem vypadala v těhotenství příšerně... poměrně solidní odrosty, melír to lehce mírnil, ale fakt jen lehce... no, ale neriskla bych to, myslím barvu.

adriana1302
28. kvě 2018

Chodila jsem také na melír, ale poprvé na konci prvního trimestru. Barva může chytat jinak, je to hodně individuální...Kadeřnice mi jen nedoporučila, kdybych chtěla klasickou barvu na celou hlavu, jinak melír je ok, protože se právě nedává úplně k hlavě.

sobist
28. kvě 2018

Tohle jsem taky řešila. Všude se člověk dočte, že barvení škodí a asi v nějaké míře určitě - stejně jako spálenina (třeba maso při grilování), plíseň na zelenině nebo ovoci, dýchání špatného vzduchu (pokud člověk žije u nějakého výrobního závodu tak určitě), lakování nehtů nebo umělé nehty, úklid bez rukavic a tím pádem kontakt s různými přípravky na kůži.. asi si už domyslíš, co tím chci říct. Je prostě spousta dalších věcí, které lidem přijdou z nějakého důvodu OK.
Vyřešila jsem to tím, že jsem přešla na svou barvu - takovou ty myší šedou. Taky v tom už mám šediny. No bóže. 🙂 Neřekla bych, že vypadám zas tak zle, ale je jasné, že tu ve městě už nevyčnívám jako "ta zrzka" :D Ušetřilo mi to docela dost času a taky peněz.
Nicméně kdybych se barvila, tak se nabarvím, jen bych podstatně snížila frekvenci barvení (já se barvila kvůli velkým odrostům 2x do měsíce). Jinak kadeřnice, ke které chodím tak sotva jednou do roka (na stříhání) se vyjádřila v tom smyslu, že dneska ty barvy už nejsou takové peklo, jako dřív a že by mi to doladila ne úplně od hlavy, ale tak, abych tam neměla ostrý přechod. 🙂

No, takže ať se rozhodneš jakkoliv, hodně štěstí s miminkem! 🙂

oplik
autor
28. kvě 2018

@sobist díky za názor🙂

ariadna12
28. kvě 2018

Ja barvu tez neriskla, byt mne kadernice prekecavala.

katty90
28. kvě 2018

Nějak barvení při těhotneství nereřím. 😉

normalnimatka
28. kvě 2018

neřešila jsem. ale nebarvim si celou hlavu, jen vždycky ten odrost. a je to relativně štrná barva, bez amoniaku tušim.

jancabr
28. kvě 2018

chodím už nějaký čas na přeliv a melíry. Těhotná jsem poprvé. U kadeřnice jsem byla v 6 tt a za 3 týdny se chystám zase. To budu 14 tt. Nějak mě nenapadlo, že by to mohlo výrazně uškodit. Současné barvy už jsou všechny bez čpavku a těchto hnusů. Jinak chodím na kosmetiku na dobarvení řas a obočí (jednou za 2 měsíce) a na gelové nehty (jednou za 3 týdny). Ty dám definitivně dolů asi v 7 - 8 měsíci.

laja64
28. kvě 2018

@jancabr nač dávat dolů nehty? Teda pokud nemáš gelovky extra dlouhé 🌼 U dcerky jsem se upravených rukou nevzdala a teď to dělat taky určitě nebudu 😊

jancabr
28. kvě 2018

@laja64 mám kratičké, hranaté (tvar squoval) a hezky slabě udělané, ale nezvládnu v nich nic podloubat nebo pořádně podrbat. Zkusím je sundat a uvidíme jak to bez nich budu zvládat. Znovu nasadit je můžu vždycky. Když jsem se asi před rokem bavila na toto téma s nehtařkou, tak říkala - no, ženský je obvykle u prvního dítěte dají dolů a druhého už to neřeší a jen zkrátí délku 😂

monielle
28. kvě 2018

Behem tehu jsem si vlasy barvila asi tak 2x a kluk zadnou ujmu neutrpel 😄

laja64
28. kvě 2018

@jancabr jojo 😁😁 Já neřešila ani u prvního. Krátké nosím tak i tak. Ale zkus sundat a uvidíš jak ti to bude vyhovovat 🍀

barchen
28. kvě 2018

@oplik Chodila jsem ke kadernici prvni tehotenstvi, chodim i ted ve druhym tak 6x za rok na barveni. Musim, sediny, neni mi dvacet 😊. Barva stejna jako moje, pouze dobarvuji. Jestli to skodi? Ze zdravotniho hlediska se do obehu dostava vic chemikalii z laku na nehty nez z barvy na vlasy. Nehty nemaji takovou "dobrou" barieru (jine slozeni) nez kuze na tele. A slozeni laku na nehty je jaksi vic chemictejsi nez profi barva. Je to urcita davka chemie ale to je hodne veci bezne spotreby - sampony, masky na tvar, kremy, rtenky, tel.mleka, peny do koupele, cistici prostredky v domacnosti, dez.obrousky...

bayt
28. kvě 2018

@oplik Chodila jsem na barvu, tedy přeliv. Tam, kam chodím, používají šetrné barvy bez amoniaku. K miminku se to samozřejmě nedostane, resp. asi tak stejně jako šampón, krém na tělo atd. :D

lmartinkova85
29. kvě 2018

Čekám třetí a u všech jsem se normálně barvila a kluci jsou zdraví ;) používám barvu bez amoniaku, myslím si ze v dnešní době jsou barvy šetrnější než třeba před 15lety....

barunka1408
29. kvě 2018

Barvila jsem vlasy, chodila na nehty i na řasy. Myslím, že to s tou barvou je zakořeněné z dob minulých. V dnešním světě na nás beztak působí tolik hnusů, že nějaké nebarvení člověka nespasí. 🙂